Derfor skal du overveje at få din hund kastreret

sponsoreret:

Der er delte holdninger til emnet kastration af hunde – og kastration af dyr i det hele taget.

På den ene side er der hundeejere, der aldrig kunne drømme om at få deres elskede hund kastreret. På den anden side er der dem, der ser kastration som en helt naturlig ting, når de har valgt at anskaffe sig en hanhund.

Som hundeejer skal du være bekendt med, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med kastration af hund. Du kan med fordel sætte dig ind i dette, inden du træffer den svære beslutning. Bliv meget klogere på fordelene ved kastration i denne artikel.

#1 Hvis din hund er aggressiv over for andre hunde

Kastration bør overvejes, hvis din hund er meget aggressiv eller voldsom over for andre hunde. Aggressivitet kan gøre livet surt for både hund og hundeejer, hvorfor det er en god idé at tænke i effektive løsninger. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være mange årsager til, at din hund er aggressiv. Det er derfor ikke sikkert, at den aggressive adfærd bremses takket være kastration.

Overvejer du at få kastreret din hund, fordi den er voldsom eller decideret aggressiv i forskellige situationer, så tag en snak med din dyrlæge.

#2 Hvis din hund forsøger at parre sig med mennesker og møbler

Det er meget udbredt, at hanhunde ikke kun forsøger at parre sig med andre hunde, men også med møbler og mennesker. Det er en ret almindelig hanhundeadfærd, der ikke desto mindre kan være meget generende for både hundeejeren og hundeejerens omgangskreds.

Mange finder det humoristisk, at hunden forsøger at parre sig med alt og alle, men der er også dem, der finder det meget grænseoverskridende og akavet. For sidstnævnte er det vigtigt, at man finder en løsning på problemet.

Udviser din hund udtalt hanhundeadfærd, så vil det være ideelt at bringe kastration på banen.

#3 Hvis din hund strinter i hjemmet

Der er ikke noget mere irriterende, end når ens hund strinter i hjemmet. Det er ulækkert og kan helt naturligt medføre store frustrationer.

Den dårlige vane med at strinte op ad stoleben, hjørnekanter og tæpper er især udbredt blandt mindre hanhunde.

Som hundeejer er det vigtigt, at du finder svar på, hvorfor din hund strinter i hjemmet. Skyldes det dårlig opdragelse, blæreproblemer eller noget helt tredje? Kastration kan muligvis afhjælpe problemet, men igen bør du søge faglig vejledning og sparring.

Hvad koster det at få kastreret en hund?

Prisen på kastration afhænger af flere forskellige faktorer.

Det afhænger først og fremmest af dit valg af dyrlæge.

Dernæst er det meget almindeligt, at prisen varierer alt efter hundens størrelse (vægt). Jo mere din hund vejer, desto dyrere bliver det typisk. I de fleste tilfælde vil prisen ligge på mellem 1.799 og 2.599 kr. for en sådan behandling.

Hvad angår prisen, så skal du lige være opmærksom på, om medicin og plastikkrave er inkluderet.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
900+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove
Maria Fredslund Gjørtz

stars2

Maria F.

Bedømte Middelfart Hundeskov
Gik der i dag (13/2) der var MEGET vådt - min hund elskede det men os mennesker skal ha støvler på. Ingen skov kun en indhegnet mark
Læs bedømmelse
Louise Sørensen

stars3

Louise S.

Bedømte Hundeskov Rønnebæk øst
Super fed hundeskov! God sti hele vejen rundt i indhegningen, massere plads og træer/lav skov er der rigeligt af. Der er vand til hundene og borde/bænke et par steder. Helt klart et besøg værd. Meget velholdt sted.
Læs bedømmelse

689aa283d6d0ab6fc063c8aa4333b9992c41bb6d
foxEVBFeJEMRCTtjUGms1Fv7zVoUfLqKzQQRddvH
Susan Fisker

stars1

Susan F.

Bedømte Dianalund Hundeskov
Lidt kringlet at finde ind til - ok område men alt for lille. Synd og skam det ikke gælder hele området udenfor - "hund uden snor med ledsager" ville være rart.
Læs bedømmelse
Rikke Marie Andersen

stars3

Rikke M.

Bedømte Rold Skov
Rigtig dejlig skov.
Kathrine Vest NyhuusKanstrup

stars1

Kathrine V.

Bedømte Vipperød Hundelegeplads
For kedelig.