En velstimuleret hund er en glad hund

For de fleste af os er det en selvfølgelighed at sørge for, at vores hund får kvalitets hundemad, adgang til dyrlæge og en god seng at sove i. Men ikke alle er klar over, hvor stor betydning stimulering har for hundens velbefindende. Dagligt stimulation i form af gåture og leg / arbejde, er vigtigt for at holde din hund glad og i balance.


Udnyt naturen omkring dig

Der hvor din hund oplever den største stimulation er på jeres daglige gåture. For hunden er jeres gåture ikke bare en mulighed for at komme på toilettet. Det er her, den oplever verden, med alle dens dufte og lyde. Det er her, den leger og møder andre hunde, hvilket er vigtigt for hundens socialisering. Det er her, den får noget at drømme om, når den senere ligger i kurven.


Gode råd når du lufter din hund.

Hav din hund i hundesnor, hvor det er påkrævet. Det er dyrt at få en bøde. I følge dansk lovgivning, så skal din hund være i snor eller følge en person med fuld herredømme over den. Det er dog op til de enkelte kommuner at sætte reglerne, og derfor er det i mange byer ikke lovligt, at have din hund gående løs.

Sørg for, at din hund kan ses i mørke af andre trafikanter. Det kan du gøre med et hundehalsbånd eller en hundesnor med refleks. Eller du kan købe en refleksvest til din hund.

Skift rute. Giv din hund nye oplevelser ved at gå nye ture, i stedet for den samme tur rundt i kvarteret. Har du bil, så er det oplagt at tage din hund med en tur på stranden eller en tur i hundeskoven. Fordelen ved hundeskoven er, at din hund helt lovligt må løbe løs og udforske området, så længe din hund ikke er til fare for andre hunde. 

Hvis du leder efter det bedste hundeudstyr og hundetilbehør til din hund så køb kvalitet. Det kan godt betale sig. Hundeudstyr som hundesnor og seler bliver brugt dagligt.


Aktiver hunden i hjemmet
For mange hunde kan dagene godt blive lange, hvis de kun er afbrudt af en gåtur morgen og aften. Det er derfor vigtigt, at du også sørger for, at aktivere din hund i løbet af dagen

Har du have, så er det oplagt med et knudereb eller en frisbee. Korte seancer med leg kan gøre en stor forskel for din hunds velbefindende.

Mange hunde er også glade for plysdyr og andet hundelegetøj, som det er “lovligt” at bide i. Specielt til hvalpe og unghunde er det vigtigt at sørge for, at de har noget at bide i.

Er din hund alene hjemme, så sørg for at efterlade en udfordring til den. Det kan være et hundeaktivitetslegetøj, der spytter godbidder ud ved berørelse eller en kong med peaunutbutter. Nogen der kan aktivere hunden, mens du er væk på arbejde eller lignende. 
Der findes et stort udvalg af hundeudstyr på markedet og helt sikkert også noget, der falder i din hunds smag.


Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
890+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Heidi S.

Bedømte Byfogedskoven
Ingen hundeskog for en aktiv jakthund som vil løpe og snuse. Med de åpne innganger er faren stor for at hunden stikker av
Læs bedømmelse

Anitta

Bedømte Solbjerg Hundeskov
En efterhånden meget smattet hundeskov. Besøger man hundeskoven i vinterhalvåret skal man have de høje gummistøvler på. Der er voldsomt smattet og skoven har flere gange været oversvømmet, så man ikke kunne gå på stierne. Meget lille skovområde, man lige kan gå en lille rute igennem. Ellers åben græsareal, med lidt åvand. En "sø " som er indhegnet, men søen er utrolig ulækker og smattet og om vinteren og efteråret er den oversvømmet og i sommerhalvåret er den tørret helt ud og der ligger både øldåser og andet skrammel på bunden af den. Søen er ganske enkelt ubrugeligt, for når det er sommer og varmt, så er den tørret ud og tilbage kun sumpet mudder og om vinteren er den helt oversvømmet. Uden om hundeskoven er der gode skønne gåturs muligheder i plantagen, dog skal hunden her være i snor. Obs, agillity redskaberne er livsfarlige at bruge og bør ikke bruges, der har været advarsel oppe. De er gamle, lavede af træ, ikke vedligeholdt, skæve og ustabile, træbroen er lavet alt for smal, så man bør ikke lade sin hund gå på den. Efter hård kamp er der nu kommet en skraldespand op, sat uden for lågen. Den bliver i lange perioder ikke tømt.
Læs bedømmelse

Maria H.

Bedømte Elmelund Hundeskov
Vi har været der masser af gange. Der er ikke så meget skov over den, men man møder som regel andre hunde hver gang man er der.
Læs bedømmelse

Helle L.

Bedømte Madeskov
Dejligt sted

Kjeld M.

Bedømte Den Tilsandede Kirke
Hvor er det en dejlig hundeskov.
Læs bedømmelse