En velstimuleret hund er en glad hund

For de fleste af os er det en selvfølgelighed at sørge for, at vores hund får kvalitets hundemad, adgang til dyrlæge og en god seng at sove i. Men ikke alle er klar over, hvor stor betydning stimulering har for hundens velbefindende. Dagligt stimulation i form af gåture og leg / arbejde, er vigtigt for at holde din hund glad og i balance.


Udnyt naturen omkring dig

Der hvor din hund oplever den største stimulation er på jeres daglige gåture. For hunden er jeres gåture ikke bare en mulighed for at komme på toilettet. Det er her, den oplever verden, med alle dens dufte og lyde. Det er her, den leger og møder andre hunde, hvilket er vigtigt for hundens socialisering. Det er her, den får noget at drømme om, når den senere ligger i kurven.


Gode råd når du lufter din hund.

Hav din hund i hundesnor, hvor det er påkrævet. Det er dyrt at få en bøde. I følge dansk lovgivning, så skal din hund være i snor eller følge en person med fuld herredømme over den. Det er dog op til de enkelte kommuner at sætte reglerne, og derfor er det i mange byer ikke lovligt, at have din hund gående løs.

Sørg for, at din hund kan ses i mørke af andre trafikanter. Det kan du gøre med et hundehalsbånd eller en hundesnor med refleks. Eller du kan købe en refleksvest til din hund.

Skift rute. Giv din hund nye oplevelser ved at gå nye ture, i stedet for den samme tur rundt i kvarteret. Har du bil, så er det oplagt at tage din hund med en tur på stranden eller en tur i hundeskoven. Fordelen ved hundeskoven er, at din hund helt lovligt må løbe løs og udforske området, så længe din hund ikke er til fare for andre hunde. 

Hvis du leder efter det bedste hundeudstyr og hundetilbehør til din hund så køb kvalitet. Det kan godt betale sig. Hundeudstyr som hundesnor og seler bliver brugt dagligt.


Aktiver hunden i hjemmet
For mange hunde kan dagene godt blive lange, hvis de kun er afbrudt af en gåtur morgen og aften. Det er derfor vigtigt, at du også sørger for, at aktivere din hund i løbet af dagen

Har du have, så er det oplagt med et knudereb eller en frisbee. Korte seancer med leg kan gøre en stor forskel for din hunds velbefindende.

Mange hunde er også glade for plysdyr og andet hundelegetøj, som det er “lovligt” at bide i. Specielt til hvalpe og unghunde er det vigtigt at sørge for, at de har noget at bide i.

Er din hund alene hjemme, så sørg for at efterlade en udfordring til den. Det kan være et hundeaktivitetslegetøj, der spytter godbidder ud ved berørelse eller en kong med peaunutbutter. Nogen der kan aktivere hunden, mens du er væk på arbejde eller lignende. 
Der findes et stort udvalg af hundeudstyr på markedet og helt sikkert også noget, der falder i din hunds smag.Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
890+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Dennis F.

Bedømte Stensbæk Plantage
Helt klart den bedste hundeskov vi har besøgt. Dejlig stor med både skov og åbne arealer samt rigtig gode og fine stisystemer. Helt sikkert ikke sidste gang vi besøger stedet.
Læs bedømmelse

Karin K.

Bedømte Skjern Hundeeng
Rigtigt flot og dejligt sted hvor hundene b
Læs bedømmelse

Anette G.

Bedømte Vestskoven, Oxbjerget
En rigtig god hundeskov, med et "bjerg" i midten. Det er et nogenlunde stort område, så man kan sagtens få en time eller to til at gå, især når hundene også vil lege. Kan kun anbefales :)
Læs bedømmelse

Heidi M.

Bedømte Hampen Sø
Endelig en hundskov, som rent faktisk er en skov. Der er en lille gåtur på 400 m fra P- pladsen til hundeskoven, men det er en meget hyggelig gåtur. Der er to indhegnet skove ved siden af hinanden. Den ene er forbeholdt hvalpe og små hunde og den anden er for alle. Meget hyggeligt område og vi kommer helt sikkert tilbage :)
Læs bedømmelse

Didde S.

Bedømte Hedeland Hundeskov
Helt klart en af mine foretrukne hundeskove! Der står fast borde/bænke sæt og der er også spande hvor man kan fylde vand i til hundene. Folk der kommer dér, er så søde, rare, imødekommende og har forståelse for enhver hund. Dejligt stort legeområde for enden. Dog ville jeg have ønsket at man havde lavet et vandområde derinde også, eller inddraget den lille sø der ligger ved siden af, det kunne havde været så fedt og perfekt.
Læs bedømmelse