Alle blogindlæg

Fået ny hund? Husk hundetegnet

Har du fået ny hund? Så er der mange ting at huske. Hunden skal have det rette foder, en god kurv, et solidt halsbånd, ordentlig pelspleje... og hvad med hundetegnet?
Du kommer ikke uden om at skulle anskaffe et hundetegn til din hund. At hunden skal bære hundetegn er nemlig lovpligtigt i Danmark. Læs med her på siden, hvor vi fortæller mere om vigtigheden af at have et hundetegn til sin hund – og se hvordan du vælger det rette.

Hundetegnet er lovpligtigt i Danmark

Det er lovpligtigt at hunden bærer hundetegn i Danmark. Men hvorfor?
Hunde i Danmark skal bære hundetegn, så bortløbne hunde kan identificeres og returneres til deres ejer af fremmede, der finder den. I Danmark tillader vi nemlig ikke fritgående hunde. 
På hundetegnet skal dit navn og fulde adresse fremstå tydeligt. Hundetegnet skal være fremstillet i rustfrit metal, og de påførte informationer må ikke kunne forsvinde med slid på hundetegnet. De skal være indgraverede, eller påført med en tilsvarende slidstyrke.
Hvis hunden ikke bærer hundetegn, så kan det resultere i en bøde på 1000 kr. Det er en bøde, som du skal betale som ejer. Og hvis du ikke kan identificeres som ejer pga. manglende hundetegn, så risikerer du, at din hund ender på et hundeinternat – eller i værste fald bliver aflivet af myndighederne.
Hundetegnet er altså en vigtig og essentiel del af det at have hund. Når du anskaffer dig hund, så sørg for, at hundetegnet er noget af det første, som I får styr på.

Her kan du finde et hundetegn, der passer perfekt til din hund

Når du skal finde et hundetegn til din hund, så er der mange forskelllige forhandlere, der udbyder dem. Men det er ikke hos alle forhandlere, at du finder hundetegn af lige flot design og kvalitet.
Vi har en klar favorit, når det kommer til forhandlere af hundetegn. Du kan nemlig finde de flotteste hundetegn af den bedste kvalitet på denne side. Priserne er fornuftige, og mulighederne utallige. Her kan du både finde elegante hundetegn, der passer til mindre hunde, eller hundetegn, der supplerer de større hundes udstråling af styrke og magt. 
Hvis du er på udkig efter et hundetegn anbefaler vi derfor, at du afsætter lidt tid til at se dig omkring på siden. Held og lykke med at finde et, der passer godt til din hund!


Fået ny hund? Husk det lovpligtige hundetegn (2022)

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet