Alle blogindlæg
Det er naturligvis forfærdeligt at stå i en situation, hvor dig eller din hund bliver angrebet af en fremmed aggressiv hund. Desværre er det en situation som kan opstå for alle, og derfor er det bedste du selv kan gøre at forberede dig på sådan en situation, og forsøge at tage så mange forbehold som muligt for helt at undgå situationen. Her er et par gode råd til hvad du kan gøre før og under et potentielt hundeangreb.

Forsøg først på at afværge hundeangrebet

Først og fremmest er det naturligvis en god ide, at sørge for at minimere chancen for et hundeangreb så meget som overhovedet muligt. Dette gør du ved at være ekstra opmærksom når du er ude at gå tur med din hund. Hvis du er ude på en gåtur med din hund, og der længere fremme kommer en modgående hund og ejer bør du prøve at aflæse situationen. Opfører den modgående hund sig vildt og aggressivt? Ser det ud som om, at ejeren ikke har kontrol over hunden? Hvis svaret på begge disse er ja, så er det bedst at forsøge helt at undgå kontakt med denne hund. Gå over på det modsatte fortov, gå en anden vej, eller vend helt om og vælg en anden rute. På denne måde sikrer du, at der slet ikke er sandsynlighed for, at det ender i en hundekamp. Fortsæt med at opfører dig roligt, så lægger din egen hund slet ikke mærke til hvad der foregår, og hvorfor i pludselig skifter retning.

Hvad skal jeg gøre under et hundeangreb?

Hvis du skulle ende i den forfærdelige situation, at en hund angriber din hund, skal du først og fremmest forsøge på at forholde dig så roligt som overhovedet muligt. Selvom en hundekamp ser enormt drabelig ud, ender den ikke helt lige så slemt som det lige så ud til ved første øjenkast. Derudover er det også vigtigt, at du ikke begynder at blande dig alt for meget i kampen. Dette kan blot få den anden hund til at føle sig endnu mere truet, og dermed også begynde at angribe dig og din hund endnu mere. Der kan dog være situationer, hvor kampen er så slem, at du bliver nødt til at bryde ind og stoppe den.

Hvis den anden hund er meget aggressiv og fortsætter kampen, så er det bedste du kan gøre at møde Forberedt op til sådan en situation hjemme fra. Her kan et eksempel være at have en forsvarsspray og overfaldsalarm med i lommen, som du kan hive frem i de værste tilfælde. Sådan en sikkerhedspakke kan du f.eks. købe af BEREDD. Sådan en spray skader ikke den anden hund, men giver dig muligvis lige nok tid til at få din hund vredet fri og skynde jer væk. En anden taktik er at løfte den aggressive hunds bagben, og dermed tvinge den ned at lægge. Når den slipper sit greb fra din hund, skal du meget fast holde din hund nede, og dermed prøve at tage pusten af kampen ud.

Her var altså en række råd til hvad du kan gøre for at være Forberedt til sådan en situation, og hvordan du bør håndtere den. Lad os dog håbe, at det aldrig bliver aktuelt for dig.


Gode råd til at stoppe hundeangreb fra en aggressiv hund

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet