Husk passet til hunden

Når du skal rejse, skal du have styr på dit pas. Det ved du sikkert godt. Men vidste du, at din hund også skal have et pas, hvis den skal med dig? Den skal have et selskabsdyrspas, også kaldet et hundepas.
Der skal være styr på passet, før rejsen begynder. Her gælder igen det samme som med dig selv. Det tager noget tid at få lavet et pas, så det kræver lidt forberedelse. Det skal nemlig være klar til at komme med i tasken, når du tager af sted hjemmefra. Hvis du rejser, før du har et pas til din hund, er det ulovligt.

Tal med din dyrlæge

Når du skal have lavet et hundepas til din hund, skal du have fat i din dyrlæge. Din hund skal vaccineres, før den kan få sit pas. Der kommer til at stå i passet, at den er vaccineret.
Det er dyrlægen, der skal skrive under på, at din hund lever op til kravene. Dyrlægen skal være praktiserende, så du kan ikke bare få naboen til at klare det.
Når først du har fået tid hos dyrlægen, tager det ikke så lang tid at få udstedt et hundepas. Det kan klares på dagen, når bare vaccinationerne er på plads. Dyrlægen tjekker hundens ID-mærkning, udfylder passet, og du skriver så under.

Hvor vil du hen?

Det har en betydning, hvor du gerne vil rejse hen med din hund. Der er nemlig forskel på kravene i de forskellige lande. Du er altså nødt til at sætte dig ind i reglerne i det land, du gerne vil rejse til.
Din dyrlæge bør have styr på, hvilke vaccinationer hunden skal have. Men det er en god idé, at du også selv sætter dig ind i det hele. Der kan være andre forhold, der er praktiske for dig at kende til.
Undersøg gerne reglerne allerede, når du bare overvejer at rejse med din hund. Så ved du, hvor meget der skal til, for at du kan få din hund med.

Tænk på det hele

Det er en god idé at forberede sig godt på en udlandsrejse med hund. Du skal selvfølgelig have styr på din hunds hundepas, dit eget pas, regler og love samt at du får pakket alt det, du skal bruge. Men der er også andre ting, du kan tænke på.
Du kan overveje, om du skal have opdateret din hunds hundetegn. Der står sikkert dit telefonnummer på det, men står der +45 først? Det er jo ikke nødvendigt i Danmark, men kommer du til udlandet med hunden, kan det være smart.
Herhjemme i Danmark skal du selvfølgelig også tænke på at overholde reglerne. Der er forskellige lovmæssige krav til hundeejere. Det er vigtigt, at du overholder hundeloven. Ellers kan du få bøder, påbud eller helt miste din hund.Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
890+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Katja U.

Bedømte Fredericia Hundelegeplads
Mindre indhegnet område bag kirkegården med mulighed for agility træning og sjov
Læs bedømmelse

Erling L.

Bedømte Bøtø hundeskov
Er stadig et dejligt lille område også uden dig. Redskaber for hundene, som er fjernet på grund af ælde.
Læs bedømmelse

Anja K.

Bedømte Nibsbjerg plantage hundeskov
Rigtig go hundesov

Mette S.

Bedømte Kelleris Hegn
Ikke s

Susanne T.

Bedømte Østerild Hundeskov
Dejlig hundeskov ?Men lidt flis på stierne vil gøre oplevelsen lidt sjovere??
Læs bedømmelse