Alle blogindlæg

Hvad ved du egentlig om ernæring og kost?

Vi har nok alle sammen prøvet at være på kur, eller bare generelt prøvet at spise mindre, altså at ændre vores kost. Men hvad ved du egentlig om din egen kost og kost generelt? Ved du hvad ernæring er, og hvad der er vigtigt at vide? Her kan du i hvert fald få endnu mere viden om kost og ernæring.


Hvad er ernæring?

Du har sikkert hørt ordet før, men ved du helt konkret, hvad det betyder? Ernæring er processen, der forsyner cellerne og organismerne med de yderst nødvendige materialer til livets opretholdelse. Det handler både om, hvad organismerne indtager og hvordan de bruger disse materialer også kaldet næringsstoffer.

Nu ved du hvad ernæring er. Men hvad handler det om? Ernæring handler jo mest om de næringsstoffer vi altså putter ind i kroppen. Og det er jo for eksempel de vitaminer, proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og mineraler vi får ind i kroppen. De spiller nemlig alle en vigtig rolle.


Tænk på ernæring, når du tænker på kost

Nu ved du alligevel lidt mere måske. Det betyder du kan bruge denne nye viden, til at gøre din kost endnu bedre. Ofte sker det, at folk tror kost kun handler om at spise mindre eller spise overordnet “sundt”. Men så simpelt er det ikke helt. At spise en salat til hvert måltid, fordi man vil tabe sig, er ikke sundt. Så får du nemlig ikke den ernæring du har brug for. Det er jo vigtigt for os at være sunde. Læs mere om sundhed på altomhelse.dk.

For virkelig at få en rigtig sund kost, skal man tænke på ernæring og næringsstofferne. Hvor mange proteiner skal du have? Proteiner er vigtigt for dine muskler, for din energi og mere endnu. Får du ikke nok af dem, er det klart det bliver et problem.

Det er også blevet en ny ting, at folk skærer kulhydrater så meget væk fra deres kost som muligt. Men det er altså ikke altid det vil virke perfekt. Kulhydrater er også vigtige for din krop. Det du kan gøre i stedet, er at skifte fra dag til dag. Altså en dag spiser du få kulhydrater og en anden lidt flere. Det er en bedre metode.


Det handler ikke altid om at spise mindre

Det der ofte sker er, at folk begynder at spise mindre proteiner, når de vil tabe sig. Men måler de maden? Ved de hvor mange kalorier der i? Kulhydrater? Proteiner? Det er nemlig alt sammen vigtigt at vide noget om, hvis man vil tabe sig. For eksempel proteiner er med til at gøre musklerne større, og større muskler kan brænde flere kalorier, hvilket betyder du taber dig, da din krop automatisk forbrænder nogle ekstra kalorier. Du kan nemt finde en hjemmeside, der kan fortælle dig, hvilke og hvor mange næringsstoffer du skal have. Så kan du selv blive et oprigtigt sund menneske, og ikke bare en, der spiser salat for at tabe sig.

Hvad ved du egentlig om ernæring og kost? Få mere viden her.

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
910+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet