Millioner af hunde i Danmark vil gerne spise hver dag. Normalt hældes der kødbaseret hundefoder i skålen. Dette er normen og vil overraske meget få mennesker. Hunde er trods alt semi-kødædende og er derfor afhængige af at få tilført en tilstrækkelig mængde animalske proteiner og fedtstoffer.
Set i lyset af den miljøbelastning, som skyldes kødproduktion, er det dog værd at finde alternativer, der sikrer bæredygtig og tilstrækkelig ernæring til hunde. Hundefoderproducenten Bellfor tilbyder en usædvanlig løsning med sine insektbaserede produkter.

Problemer forårsaget af intensivt husdyrbrug
De dage er for længst forbi, hvor husdyr levede et lykkeligt liv udendørs. I stedet er industrielt landbrug normen. Dette er ikke kun forbundet med betydelig lidelse for dyrene selv. Industrielt landbrug er også en enorm belastning for miljøet.
I dag bruges mere end 75 procent af al landbrugsjord til husdyrbrug eller dyrkning af dyrefoder som f.eks. soja. Derudover kræver kødproduktion enorme mængder vand, og især kvæg producerer enorme mængder metan. Som drivhusgas har den en langt større indvirkning på klimaforandringerne end CO2.

Insekter er et bæredygtigt alternativ
I betragtning af de nævnte problemer, som på ingen måde omfatter alle de miljøødelæggelser, der forårsages af industrielt landbrug, såvel som den stadigt voksende verdensbefolkning, er det på høje tid med alternative fødekilder. Det gælder ikke kun for mennesker, men også for hunde.
Mens mange producenter tilbyder vegansk hundefoder til dette formål, har Bellfor valgt en anden løsning på grund af hundens ernæringsbehov og har udviklet forskellige typer hundefoder med insekter som proteinkilde. 
Larverne fra Hermetia illucens (sort soldaterflue), der bruges til dette formål, giver mange fordele med hensyn til miljøbeskyttelse.
Det omfatter især følgende punkter:
 
● Larverne fylder kun en brøkdel af pladsen.
● Der kræves betydeligt mindre mad til insekterne.
● Larverne producerer ikke metan under fordøjelsen.
● Der kræves ingen antibiotika til avl.
 
Er insektprotein sundt for hunde?
Det siger sig selv, at ansvarlige hundeejere lægger stor vægt på, at hundefoderet efter eget valg er sundt og garanterer en tilstrækkelig tilførsel af næringsstoffer til deres lodne ven. Dette er uden tvivl tilfældet med de insektbaserede varianter fra Bellfor, da insektproteinet indeholder alle essentielle aminosyrer og har en høj biologisk værdi.
Det er også let fordøjeligt og meget sundt. Eftersom insekter hidtil næsten ikke har været brugt i hundefoder, har det praktisk talt ikke noget allergipotentiale, hvilket gør det ideelt til fodring af ernæringsfølsomme og allergiske hunde.
Interesserede kæledyrsejere kan finde vådfoder, tørfoder og kornfri hundesnacks med insekter i Bellfor-serien. Desuden findes der forskellige naturlige kosttilskud og plejeprodukter, der også drager fordel af insektprotein eller insektfedt. En permanent og komplet udskiftning er derfor uproblematisk og et godt valg ikke kun med hensyn til miljøet, men også af hensyn til hundens trivsel.


Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
890+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove
Kenneth Hammer

stars1

Kenneth H.

Bedømte Østerådalen Hundeskov
God hundeskov - den er dog placeret i et vådområde så den er næsten altid et stort mudderhul.
Læs bedømmelse

043ce959abbb8d4c206aba02d39310d6af8ddc18
7ed9c6e6e3007db37bf656942152167120570f4b
Helle Jensen

stars1

Helle J.

Bedømte Præstø Hundeskov
Der er ingen skov. Men mere en mark fyldt med ukrudt
Læs bedømmelse
Torben Gandrup

stars2

Torben G.

Bedømte Hedeland Hundeskov
Der er 10 min gang fra p-pladsen. Selve hundeskoven er 3 sammenhængende indhegnet græsplæner. Fine lege arealer men ikke egnet som gåture.
Læs bedømmelse

9dc9e8b5090b7b7d05a94ea72651356d20dc4982
Julia Munch Madsen

stars3

Julia M.

Bedømte Horneby Sand
Dejlig skov med lidt borde og b
Læs bedømmelse
Susanne Schirmer

stars3

Susanne S.

Bedømte Nordre Fælled
Rigtig god hundeskov,er så heldig at jeg bor lige i nærheden så jeg går der med min labrador et par timer om dagen typisk formiddag,vi er nogle der går der fast,derfor kender hundene hinanden og får dermed leget en del,der er masser af plads til alle, mange stier ,marker,små skov,sø med borde og bænke overnatnings plads ,rigtig gode parkeringsmuliheder,ved flere indfaldsveje til området,
Læs bedømmelse

9cae606a59e9f9f3efc0c0003664748fd2ffc811
ce64ccee559cfe825cb4a128b2dde09c763e74ae
ec85e0dfe5216b4f08f5ff1b0fc64b121a9891eb
0b3f9c39bfbaf94f7c32e6dd4a3514de38a9de34