Alle blogindlæg
Millioner af hunde i Danmark vil gerne spise hver dag. Normalt hældes der kødbaseret hundefoder i skålen. Dette er normen og vil overraske meget få mennesker. Hunde er trods alt semi-kødædende og er derfor afhængige af at få tilført en tilstrækkelig mængde animalske proteiner og fedtstoffer.
Set i lyset af den miljøbelastning, som skyldes kødproduktion, er det dog værd at finde alternativer, der sikrer bæredygtig og tilstrækkelig ernæring til hunde. Hundefoderproducenten Bellfor tilbyder en usædvanlig løsning med sine insektbaserede produkter.

Problemer forårsaget af intensivt husdyrbrug
De dage er for længst forbi, hvor husdyr levede et lykkeligt liv udendørs. I stedet er industrielt landbrug normen. Dette er ikke kun forbundet med betydelig lidelse for dyrene selv. Industrielt landbrug er også en enorm belastning for miljøet.
I dag bruges mere end 75 procent af al landbrugsjord til husdyrbrug eller dyrkning af dyrefoder som f.eks. soja. Derudover kræver kødproduktion enorme mængder vand, og især kvæg producerer enorme mængder metan. Som drivhusgas har den en langt større indvirkning på klimaforandringerne end CO2.

Insekter er et bæredygtigt alternativ
I betragtning af de nævnte problemer, som på ingen måde omfatter alle de miljøødelæggelser, der forårsages af industrielt landbrug, såvel som den stadigt voksende verdensbefolkning, er det på høje tid med alternative fødekilder. Det gælder ikke kun for mennesker, men også for hunde.
Mens mange producenter tilbyder vegansk hundefoder til dette formål, har Bellfor valgt en anden løsning på grund af hundens ernæringsbehov og har udviklet forskellige typer hundefoder med insekter som proteinkilde. 
Larverne fra Hermetia illucens (sort soldaterflue), der bruges til dette formål, giver mange fordele med hensyn til miljøbeskyttelse.
Det omfatter især følgende punkter:
 
● Larverne fylder kun en brøkdel af pladsen.
● Der kræves betydeligt mindre mad til insekterne.
● Larverne producerer ikke metan under fordøjelsen.
● Der kræves ingen antibiotika til avl.
 
Er insektprotein sundt for hunde?
Det siger sig selv, at ansvarlige hundeejere lægger stor vægt på, at hundefoderet efter eget valg er sundt og garanterer en tilstrækkelig tilførsel af næringsstoffer til deres lodne ven. Dette er uden tvivl tilfældet med de insektbaserede varianter fra Bellfor, da insektproteinet indeholder alle essentielle aminosyrer og har en høj biologisk værdi.
Det er også let fordøjeligt og meget sundt. Eftersom insekter hidtil næsten ikke har været brugt i hundefoder, har det praktisk talt ikke noget allergipotentiale, hvilket gør det ideelt til fodring af ernæringsfølsomme og allergiske hunde.
Interesserede kæledyrsejere kan finde vådfoder, tørfoder og kornfri hundesnacks med insekter i Bellfor-serien. Desuden findes der forskellige naturlige kosttilskud og plejeprodukter, der også drager fordel af insektprotein eller insektfedt. En permanent og komplet udskiftning er derfor uproblematisk og et godt valg ikke kun med hensyn til miljøet, men også af hensyn til hundens trivsel.


Hvordan hundefoder fremstillet af insekter beskytter miljøet

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet