Alle blogindlæg

Sådan opdrager du den bedste familiehund

De fleste familier har mange fordele ved at anskaffe sig en familiehund, men det kræver noget arbejde før både hunden og familien får det bedste ud af det. Opdragelse og træning er en del af det, og det kræver måske mere end man først lige antager.
Det kan være en god idé at gå til træning med sin hund fra den er hvalp af, også selvom det er jagttræning som ikke nødvendigvis vil blive benyttet. En stor del af træningen er nemlig lydighed, og mange andre ting som styrker båndet mellem ejer og hund.
Nedenfor giver vi et par gode råd til, hvordan man opdrager sin hund til at blive den bedste familiehund.        

hundeklapvogn                

Sørg for at hunden bliver socialiseret i en tidlig alder

Det vigtigste man kan gøre for at få en afbalanceret familiehund er, at få den socialiseret med mennesker og hunde i en tidlig alder. Det gælder om at hunden skal få en masse gode oplevelser ved at møde nye mennesker og nye hunde, for kun på den måde vil den altid se en ny hund eller et nyt menneske med et positivt sind.
Det kan dog være en hindring hvis man samtidig ønsker en hund, som ikke viser interesse for andre hunde eller mennesker på gåture, for helt naturligt vil den se andre hunde eller mennesker som sjov og leg, og dermed vise interesse. Det er dog meget bedre at have en hund med et positivt sind, som kun ønsker at lege og have det sjovt, end en sky hund som potentielt kan være aggressiv.

Træn så ofte du kan med din hund

Det er vigtigt at man træner med sin hund så ofte man kan. Som nævnt tidligere, er det en god idé at gå til noget professionel træning, hvor du kan få et par gode tips og tricks til at styre din hund, og så opbygger dig og hunden også et godt forhold.
For hunden er træningen leg, og jo mere du kan lege med den, jo bedre synes den om dig, og jo bedre den synes om dig jo mere lystrer den.
Man bør også træne meget derhjemme for vedligeholde det man lærer til hunde træningen, og samtidig bør man også lærer sin tips og tricks videre til sine børn og andre familiemedlemmer.

Motion er en vigtig del af en afbalanceret hund

Hvad end du har en stor eller en lille familiehund, så er det vigtigt at den bliver motioneret tilstrækkeligt, så den har et afslappet sin i derhjemme. Der findes selvfølgelig racer som har mere energi end andre af ren natur, men man bør f.eks. aldrig forsøge sig med en hundeklapvogn, blot fordi man har en mindre hund. Der er selvfølgelig undtagelser, hvor hunden reelt set ikke kan gå mere, hvis man er på lange hiking ture, eller hvis hunden er kommet til skade.
Sådan opdrager du den bedste familiehund

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet