Alle blogindlæg
Hund med til Sverige

Når vi trofaste hundeejere skal til udlandet, så skal vi selvfølgelig vide hvad vi gør med hunden derhjemme. Skal den have en pasningsordning? Måske kan naboen komme og holde den med selskab nogle timer om dagen? 

Måske er den bedste løsning faktisk at tage hunden med dig - og det behøver ikke at være så omstændeligt, som mange tror. Her vil vi uddybe, hvad der skal til for, at du kan tage din hund med til Sverige.

Hvad kræver det at tage hund med til Sverige?
Når du skal til Sverige med din hund, så kræver det, at du har styr på disse ting:
Identifikationsordninger - herunder ID-mærkning af hunden + EU-pas
Ansvarsforsikring, der gælder i udlandet
At hunden har de lovpligtige vaccinationer
At du har kontaktet det svenske toldvæsen for at registrere hundens indrejse

ID-mærkningen af hunden kommer for det meste i dag i form af en chip, som hunden får skudt ind under huden på venstre side af halsen. Det er en hurtig procedure, og hunden kommer sig hurtigt over det. Kontakt din lokale dyrlæge for at få det gjort. 

EU-passet (eller nærmere det blå EU-selskabsdyrspas) udstedes af bemyndigede dyrlæger. Det kan du få samtidigt med ID-mærkningen af hunden.

Så skal du sikre dig, at hundens ansvarsforsikring også dækker i udlandet. I nogle tilfælde skal du købe en særskilt rejseforsikring til hunden. Forhør dig hos dit forsikringsselskab.

Det er lovpligtigt, at alle hunde skal have rabies-vaccinen i Sverige. Denne vaccine kan du få til din hund hos din lokale dyrlæge - få den evt. lavet samtidig med, at du får udstedt EU-passet til din hund, og får ID-mærket den.

Til sidst skal du sikre dig, at det svenske toldvæsen ved besked om hundens indrejse og ophold i landet. Du kan nemt give det svenske toldvæsen besked online her.


Kan jeg tage min hund med til Sverige?
Det korte svar er: selvfølgelig kan du tage din hund med til Sverige. Du skal blot overholde de ovenstående krav. Dog er der alligevel nogle få begrænsninger.

For det første må du ikke tage mere end 5 hunde med til Sverige af gangen. Hvis du har katte med, så tæller de også med i det øvre loft på 5 dyr. På den måde sikres det, at du ikke ulovligt medbringer hunde med henblik på videresalg.

For det andet, så er det ulovligt at medbringe aggressive hunde til Sverige. Modsat Danmark, så er der i Sverige ikke noget forbud mod bestemte racer, så hvilke hunde, der er for aggressive til at tage med, beror sig på et skøn.


Hvor lang tid holder et hundepas?
Det blå EU-selskabsdyrspas gælder lige så længe, der er ledige sider til udfyldelse af vacciner, osv.


Hvilke vacciner skal en hund have for at komme med til Sverige?
For at få lov til at rejse ind og opholde sig i Sverige skal din hund have den lovpligtige rabies-vaccine. Hunden kan få sin rabies-vaccine ved din lokale dyrlæge. Du kan med fordel få vaccineret din hund samtidigt med, at den bliver ID-mærket og får udstedt sit EU-pas hos dyrlægen.Sådan tager du nemt din hund med til Sverige i 2022

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
910+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet