Alle blogindlæg
Tømrerfaget er et af de ældste håndværk vi kender til. Man siger sågar, at Jesus var tømrer! De gamle vikingerne var fantastisk dygtige til at bruge træ, både når det gjaldt deres legendariske skibe, eller når de udsmykkede tingsale. I middelalderen blev håndværket forfinet og i vores kirker ser vi stadig spor efter det solide, møjsommelige arbejde. I dag findes der mange dygtige tømrer, der alle skriver sig ind i en tradition, hvor man går op i kvalitet og godt håndværk. 

Et stærkt fællesskab og faglig stolthed 

I gamle dage var alle tømre en del af et tømrerlaug, som fungerede som et sparrings-og sikkerhedsfællesskab. Her var man sikret basal understøttende hjælp, hvis mistede arbejde eller hvis man blev syg. Var der kun få arbejdsopgaver, blev de ligeligt fordelt mellem laugets medlemmer. Det var sågar sådan, at det gode håndværk blev sikret af laugene: lavede man sjusk blev man forvist fra byen som kvaksalver. Det var med til at sikre, at tømrerne altid gjorde deres bedste, når de udførte opgaver. 

Håndværk fra hele Europa 

Før en tømrer kunne kalde sig færdiguddannet i middelalderen, skulle han først vandre rundt i Europa i nogle år. Her blev han en del af de lokale tømrer-fællesskaber og løste forskellige opgaver. På den måde sikrede man, at alle uddannede tømrer var ude og lære nye håndværk ude i Europa, som de kunne tage med hjem og bruge i Danmark. Derfor er tømrerfaget også et fag, der er traditionsrigt og hvor håndværksteknikker er gået i arv fra generation til generation. Tømrerfaget er et fag med udsyn, og som
bærer meget kulturarv med sig.

Fair konkurrence 

I tømrerlauget var der en såkaldt Oldermand, der stod for at fordele arbejdet mellem medlemmerne af lauget. Han sikrede også, at kunderne fik den rigtige kvalitet af arbejdet. I tømrerfaget har man altid været vant til fair konkurrence. Den dag i dag kan du som kunde også gøre dit for at sikre, at du får det bedst mulige tilbud. Du kan sætte din byggeopgave i udbud og dermed sørge for, at prisen forbedres – der er mange penge at spare.


Tømrerfagets stolte tradition

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet