Alle blogindlæg

Hvad er et godt kvalitets hundefoder?

Din hund fortjener det bedste. Den fortjener et godt og langt liv, uden sygdomme. Hvordan undgår man så dét bedst?

1.         Du vælger meget omhyggeligt en hvalp og race, der er avlet på hundes præmisser. Det vil sige du skal vælge de racer fra, du ved har eller med stor sandsynlighed vil få skavanker.

2.         Du skal fra start af sørge for at vælge et godt foder der vil styrke hunden fra ”barns ben” af. Det er som hvalp at grundstenene til resten af livet lægges og det er derfor super vigtigt.

3.         Du skal selvfølgelig fortsætte med et godt foder resten af dens liv.

 

Og hvad er så et godt foder? For at kunne sige det, så er man nødt til at kigge lidt på hundens biologi. Hunden er en carnivore, altså et rovdyr. Fælles for alle rovdyr er, at de har et meget kort mave tarm system. Det betyder at det føde de indtager, skal kunne nedbrydes hurtigt, for at have en nytte værdi. Det betyder i praksis at kød, kød og kød er første prioritet for hunden. Kan den så ikke få noget ud af planter overhovedet? Jo så firkantet kan man heller ikke sætte det op. Det kommer meget an på den enkelte plante, hvor hurtig nedbrydelig den er. Men som udgangspunkt, kan man godt antage at de fleste planter har ringe nærringværdi for hunden. Igen dermed ikke sagt at de ikke kan have en anden gavnlig effekt. Mange planter kan have en vis form for nytte til blandt andet at sikre en general god fordøjelse.

Hvad skal du så kigge på når du vælger hundefoder? Du skal kigge grundigt på ingrediens listen. Husk at ingredienserne står i rækkefølge alt efter hvor meget der er i. Dvs. Det der står først efter : er der mest af, det der står som nr. 2, er der næst mest af osv. De første ingredienser skal altid være kød. Og der kan ikke være for meget af det. De bedste mærker som f.eks. Essential Foods har op imod 80% kød i deres produkter. Dog gemmer der sig mange ting under betegnelsen kød. Det kan være reelt kød, tørret kød, hydrolyseret kød (en måde at udvinde proteinet på), fedt og ben. Så jo mere detaljeret producenten er omkring indholdet, desto bedre.

Resten er mere eller mindre fyldstof. Det kan være kartofler, søde kartofler, snittede roer, ærter og meget andet. Korn var meget populært tidligere, da det var billigt at fylde i foderpillerne. Desværre medfører korn ofte allergi fra lagermiden der typisk er i korn der opbevares under dårlige forhold.

Hos MyDreamPet.dk har de valgt at kører med mærker som Essential Foods og andre gode mærker, der netop har det til fældes at være et godt køb.

Vælg et godt kvalitets hundefoder

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3520+ Hundeejere
910+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet