Skal det nye medlem af din familie være en lille, rolig og intelligent hund, så kan valget passende falde på den charmerende Welsh Corgi Cardigan.
Den egner sig både til den meget lille familie og til børnefamilien. Den har masser af personlighed, og den er ret nem at træne. Dermed får du en hund, som er nem at holde af og nem at få et nært og kærligt forhold til.

Hundens kendetegn

En Welsh Corgi Cardigan er blevet meget populær på det sidste, og det er helt berettiget. Det er nemlig en god, kærlig og givende hund, som har en smuk gylden pels med hvide tegninger, korte ben, store opretstående ører og en stor busket hale. Kort sagt, så har den følgende egenskaber:
·            Den er lille
·            Højde: 30 cm.
·            Vægt: 11-17 kg.
·            Gennemsnitsalder: 12-15 år
·            Farver: Gylden og hvid
·            Den har et mildt, men bestemt temperament
·            Dens aktivitetsniveau er mellemhøjt
·            Den fælder en del, når den skifter pels
Inden du/I beslutter, om det nye familiemedlem skal være en Welsh Corgi Cardigan, så er det meget vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken type hund det drejer sig om. Der skal gerne være det perfekte match imellem hunden og resten af familien.


Welsh Corgi Cardigans historie

Denne hunderace kommer oprindeligt fra Wales. Der findes to typer af Corgi-hunde, og de er begge opkaldt efter byer, der ligger i Wales. Welsh Corgi Cardigan er kendetegnet ved den lidt større størrelse og den karakteristiske buskede hale.
Racen er flere tusinde år gammel og blev oprindeligt brugt som hyrdehund, og den var meget almindeligt rundt omkring på gårdene i området. Derfor har denne hunderace en stærk fornemmelse for at holde flokken samlet, og den har en vis naturlig myndighed.
Dens baggrund viser også meget tydeligt, at det er en hund, som er ret intelligent, som har et relativt højt aktivitetsniveau, og som er nem at træne.

Hvordan er en Welsh Corgi Cardigans personlighed?

En corgi er en glad, mild og kærlig hund. Den kan godt have noget stædighed og en selvstændighed, som gør dens personlighed helt særlig. Den kan også godt finde på at lave nogle unoder og være fræk. Det kan være ret charmerende, men er det for meget, må den sættes på plads.
Det skal endelig gøres med kærlighed, men alligevel bestemt. Selv om en corgi godt kan lave numre, så er dens sind ret sensitivt. Den skal vide, hvem der er flokkens leder, men det skal gøres på en blid måde.
Der er tale om en hund, der er rolig og nysgerrig, og som holder af selskab. Den kan dog sagtens finde ud af at være alene hjemme.

Hvor aktiv er en Welsh Corgi Cardigan?

Det ligger dybt i hundens DNA, at den skal stimuleres både intellektuelt og fysisk. Den har brug for motion dagligt, og den må gerne udfordres. Du kan derfor ikke nøjes med bare at lufte den, indtil den har besørget. Dagligt bør den motioneres ordentligt.
Bliver den det, så påvirker det dens sind positivt. Den bliver velstimuleret og mere afslappet, når den bliver aktiveret dagligt. Det behøver ikke at være meget hårdt og meget længe, det skal bare være en passende mængde hver dag.
Får den ikke den passende mængde regelmæssige motion, kan den godt risikere at blive overvægtig, hvilket naturligvis bør undgås.

Hvad har en Welsh Corgi Cardigan mest brug for?

En corgi har meget brug for regelmæssighed og for samvær med sin flok. Samvær og motion er det, som er vigtigst for dens trivsel. Dagligdagen skal helst være rolig og regelmæssig, for stress er svært for den at håndtere.
I forhold til dens fysiske trivsel, så er det især vigtigt at have fokus på hundens forholdsvis lange ryg. Den kan godt give hunden nogle problemer. Derfor skal du være ekstra opmærksom på, at den så vidt muligt skal undgå at hoppe op og ned i møbler og gå på trapper. Dermed skånes ryggen bedst.

Kræver en Welsh Corgi Cardigan meget pleje?

Denne hunderace fælder en hel del. Det gør den især i overgangene imellem sommer og vinter. Derfor er du nødt til at give den en del pelspleje for at holde mængden at løse hundehår nede. Det betyder blandt andet, at den skal børstes grundigt igennem mindst en gang om ugen. Du kan også fange en del af de løse hår ved at give hunden et varmt bad i de perioder, hvor fældningen er værst. Desuden må du støvsuge ret hyppigt i de perioder.
I forhold til tandpleje så bør du naturligvis børste hundens tænder regelmæssigt. Du bør også få klippet dens kløer et par gange om måneden. Det kan du enten gøre selv eller bede dyrlægen om at gøre.

Er en Welsh Corgi Cardigan svær at opdrage?

Alle hunde skal opdrages. Det skal de især, når de er hvalpe, men også sidenhen bør det ske løbende. Da en Corgi er en meget selvstændig race, der gerne selv vil have indflydelse på, hvad der skal ske, er du nødt til at opdrage den og træne den, lige fra den er en helt lille hvalp.
Det er bedst både for hunden selv og for dens omgivelser, at den meget tidligt lærer, hvad den må, og hvad den ikke må. Gør den det, så får du til gengæld en meget hengiven, lydig og dygtig hund.
Da de stærke fårehundegener sidder dybt i den, så har den en tendens til gerne at ville bestemme over flokken. Den side er du nødt til at arbejde meget med, for det går jo ikke i en familie. Den må ikke være i tvivl om, hvem der bestemmer mest derhjemme. Når det er på plads, så bliver alle parter mere rolige og trygge.
Dens lidt følsomme gemyt trives ikke med streng dressur. Derfor er du nødt til at opdrage den mildt, men bestemt og konsekvent. Den tåler ikke så godt at blive stresset. Omvendt, så skal den jo lære nogle basale ting lige fra hvalp af.
Derfor er det en super god idé at begynde med noget hundetræning med den så tidligt som overhovedet muligt.

Hvad er prisen for en Welsh Corgi Cardigan?

Denne hunderace har været avlet på igennem mange generationer. Som det er med alle hunderacer, så findes de både med og uden stamtavle. Du anbefales klart at vælge en corgi med en stamtavle. Det er din garanti for, at der er blevet avlet fornuftigt og med hensyn til eventuel indavl.
Corgier er kendt for at have et godt helbred, men der er en ulempe med den svage ryg og en risiko for overvægt, der kan være en joker, når det kommer til det generelle helbred. Det er der taget højde for, hvis hvalpen har en god og lang stamtavle.
Derfor er det altid det mest fornuftige at vælge en hvalp, som har en stamtavle. Gør du det, så kommer prisen til at ligge på omkring 9.000 - 11.000 kroner. Til gengæld får du en vis sikkerhed for dens sundhed.
Er du faldet for det, som en Welsh Corgi Cardigan kan give dig - og omvendt - så er det bare at sætte den konkrete søgning i gang efter den skønne hvalp, der skal hjem at bo hos dig.Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
900+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove
Sebastian Westerhoff

stars1

Sebastian W.

Bedømte Viborg Plantage
Der er ikke meget hundevenligt i denne "hundeskov". Knap nok jeg kunne komme frem.
Læs bedømmelse

f0fedfb2f6f772130227ffbecbafb3737817e6d9
Helge Thrane

stars3

Helge T.

Bedømte Oksby Klitplantage
Fint afvekslende område med skov og åbent areal. Mange stier i skoven.
Læs bedømmelse
Charlotte Christensen

stars2

Charlotte C.

Bedømte Kirkeby Plantage
Lille, men hyggelig hundeskov.

49607b481a51d848989df603e15e97ed77a070ac
aad7b48bab630cadfa5c03d0e362a7eb5240b770
Ebbe Gorm Nielsen

stars2

Ebbe G.

Bedømte Poulstrup Sø Hundeskov
Fin lille skov til luftning af hunden. Flere stier så man gå på kryds og tværs. Hvis du træner felt med din hund er det et godt sted.
Læs bedømmelse
Trille Svoldgaard

stars3

Trille S.

Bedømte Drastrup Hundeskov
Alletiders stor hundeskov. Synes dog ikke, at vi møder så mange når vi er der, men dejlig stor. Der er både eng og skov.
Læs bedømmelse

e184813075d542a7eaf244d02927286b6c669916
b75f87ee48afe98d1bdfabe8ad31032852c90058
f81cee953828ec308e6dc37ad7d5733aceae7dcb
92de4bfe6d710096d9819cc50de6bbd773ac13a6