Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsenregler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.


Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Etablering af hundeskov

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man opretter en hundeskov. Her henviser vi til et spørgsmål/svar indlæg fra Naturstyrelsen. Eller kontakt din lokale kommune og hør nærmere om mulighederne for etablering af en hundeskov. 


Faciliteter i hundeskovene

Ved de forskellige hundeskove findes der forskellige faciliteter til dig og hunden. Alt efter hvilken hundeskov du besøger kan der f.eks. være nedenstående faciliteter stillet til rådighed.


  • Bord/Bænke
  • Agilitybaner
  • Skraldespande
  • Vand til hunden
  • Toilet
  • P-pladser
  • Kravlegård hvalpe
  • Bålplads
  • Hundeposestativer


Hvad er en Fritløbsområde

Fritløbsområder er ofte områder med meget få eller ingen træer, hvor du kan lufte din hund helt uden snor.


Tilbud på mad og legetøj til din hund

Vi kan varmt anbefale at tjekke tilbud på Black Friday Club som plejer at have gode deals.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
880+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Paw B.

Bedømte Sejs Hundeskov
Rigtig dejlig skov til at mødes sammen med samme race
Læs bedømmelse

Helle B.

Bedømte Stege Hundeskov
Dejlig skov. Bord og bænk til de tobenede.
Læs bedømmelse

Michel H.

Bedømte Bevtofte Plantage
Dejligt sted, der er en fin og ren sti til at gå på. Men der mangler små steder hvor man kunne sidde med kaffe eller hvad man nu ville have med på en lille skovtur.
Læs bedømmelse

Henk J.

Bedømte Odder Hundeskov
A very nice digwalking area. An open gras area and also a woodland area. Even a swimmingpond for the dogs, good footpaths and a container with bags for dogdroppings. ??? Henk Jan The Netherlands
Læs bedømmelse

Helle J.

Bedømte Silkeborg Nordskov
Super god hunde skov