Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsenregler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.


Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Etablering af hundeskov

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man opretter en hundeskov. Her henviser vi til et spørgsmål/svar indlæg fra Naturstyrelsen. Eller kontakt din lokale kommune og hør nærmere om mulighederne for etablering af en hundeskov. 


Faciliteter i hundeskovene

Ved de forskellige hundeskove findes der forskellige faciliteter til dig og hunden. Alt efter hvilken hundeskov du besøger kan der f.eks. være nedenstående faciliteter stillet til rådighed.


  • Bord/Bænke
  • Agilitybaner
  • Skraldespande
  • Vand til hunden
  • Toilet
  • P-pladser
  • Kravlegård hvalpe
  • Bålplads
  • Hundeposestativer


Hvad er en Fritløbsområde

Fritløbsområder er ofte områder med meget få eller ingen træer, hvor du kan lufte din hund helt uden snor.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
800+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Søren H.

Bedømte Hundepark Hirtshals
Skøn plads men ikke med kravlegård og vand som beskrevet
Læs bedømmelse
L

Lone F.

Bedømte Vilsbøl Hundeskov
Utæmmet vild skov, et paradis for hunde men temmelig ufremkommelig for mennesker.😏
Læs bedømmelse

Sandra C.

Bedømte Hammel Hundeskov
Super dejlig indhegnet hundeskov, og super fin agility bane der er! Kommer vi forbi Hammel igen, så skal vi da helt sikkert også besøge hundeskoven igen🐶
Læs bedømmelse

G

Gunvor J.

Bedømte Viborg Plantage
Det er en god hundeskov. En lille smule kedelig hvis man ikke lige kender den, og kun bevæger sig rundt på de store stier. Hvis man som jeg kender til alle de små stisystemer, bliver det en helt anden oplevelse.. En STOR men uindhegnet skov.
Læs bedømmelse

Nickie B.

Bedømte Træbanken Hundeskov
Dejligt med bænk og skraldespande. Minusset her er at hundegården tit er ret mudret.
Læs bedømmelse