Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsenregler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.


Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Etablering af hundeskov

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man opretter en hundeskov. Her henviser vi til et spørgsmål/svar indlæg fra Naturstyrelsen. Eller kontakt din lokale kommune og hør nærmere om mulighederne for etablering af en hundeskov. 


Faciliteter i hundeskovene

Ved de forskellige hundeskove findes der forskellige faciliteter til dig og hunden. Alt efter hvilken hundeskov du besøger kan der f.eks. være nedenstående faciliteter stillet til rådighed.


  • Bord/Bænke
  • Agilitybaner
  • Skraldespande
  • Vand til hunden
  • Toilet
  • P-pladser
  • Kravlegård hvalpe
  • Bålplads
  • Hundeposestativer


Hvad er en Fritløbsområde

Fritløbsområder er ofte områder med meget få eller ingen træer, hvor du kan lufte din hund helt uden snor.


Tilbud på mad og legetøj til din hund

Vi kan varmt anbefale at tjekke tilbud på Black Friday Club som plejer at have gode deals.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
890+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Anette P.

Bedømte Bærmose Skov
Super fin. Mindre indhegnet hundeskov, dejligt supplement, vi kombinere med en gåtur i skoven rundt om
Læs bedømmelse

Ebbe G.

Bedømte Trekantskoven hundeskov
Området er rigtigt fint, der mangler bare en væsentlig ting: indhegning. Har været der en enkelt gang, og observerede ind til flere rådyr. Hunden kom i snor med det vuns. Her kræves der 100% styr på din hund, og hvem kan garantere dette, hvis den går jagtmode. Derudover bruges skoven også til ridning, så en hest kan man også møde.
Læs bedømmelse

Malene V.

Bedømte Kalvebod Fælled Fritløbsområde
Super fint sted!

Helle J.

Bedømte Kristiansholm Plantage
Passer vidst ikke lige mere...

Torben G.

Bedømte Høve Hundeskov
Det er en super hundeskov. En tur rundt i skoven tager Ca 1 time. Her efter er der fine bade muligheder for hunde og mennesker. Ofte m?der man andre glade hundeluftere s? hundene kan lege. Kan klart anbefales.
Læs bedømmelse