Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsenregler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.


Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Etablering af hundeskov

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man opretter en hundeskov. Her henviser vi til et spørgsmål/svar indlæg fra Naturstyrelsen. Eller kontakt din lokale kommune og hør nærmere om mulighederne for etablering af en hundeskov. 


Faciliteter i hundeskovene

Ved de forskellige hundeskove findes der forskellige faciliteter til dig og hunden. Alt efter hvilken hundeskov du besøger kan der f.eks. være nedenstående faciliteter stillet til rådighed.


  • Bord/Bænke
  • Agilitybaner
  • Skraldespande
  • Vand til hunden
  • Toilet
  • P-pladser
  • Kravlegård hvalpe
  • Bålplads
  • Hundeposestativer


Hvad er en Fritløbsområde

Fritløbsområder er ofte områder med meget få eller ingen træer, hvor du kan lufte din hund helt uden snor.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
800+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

Dorthe B.

Bedømte Bakkely Hundeskov
Dejligt stort indhegnet område med nåleskov, gode brede stier og toiletmulighed ca 200m væk.
Læs bedømmelse

Lea S.

Bedømte Jyderups hundeskov i Dyremoseskoven
Super skov med blandet vegetation. Din hund vil være i himlen her. Mange stier med små hindbær pitstop. Ikke for gangbesværet. Ikke god til socialisering, da den simpelthen er for stor. En tur rundt langs hegnet tager ca 25-30 min. Kan varmt anbefales🐕😀
Læs bedømmelse

Stina M.

Bedømte Høbjerg Hundeskov
Super fint sted 👏🏻😊

Heidi S.

Bedømte Nibsbjerg plantage hundeskov
En flott hundeskog med masser av stier hvor hunden får utforsket og løpt fra seg.
Læs bedømmelse

William E.

Bedømte Risskoven
Super god skovområde hvor hundene må løbe frit (under fuld kontrol). Ligger desværre ud til en vej!
Læs bedømmelse