Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsenregler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.


Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Etablering af hundeskov

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man opretter en hundeskov. Her henviser vi til et spørgsmål/svar indlæg fra Naturstyrelsen. Eller kontakt din lokale kommune og hør nærmere om mulighederne for etablering af en hundeskov. 


Faciliteter i hundeskovene

Ved de forskellige hundeskove findes der forskellige faciliteter til dig og hunden. Alt efter hvilken hundeskov du besøger kan der f.eks. være nedenstående faciliteter stillet til rådighed.


  • Bord/Bænke
  • Agilitybaner
  • Skraldespande
  • Vand til hunden
  • Toilet
  • P-pladser
  • Kravlegård hvalpe
  • Bålplads
  • Hundeposestativer


Hvad er en Fritløbsområde

Fritløbsområder er ofte områder med meget få eller ingen træer, hvor du kan lufte din hund helt uden snor.

Disse hundeejere har allerede bedømt hundeskovene
820+ har allerede bedømt Danmarks hundeskove

C

Christian F.

Bedømte Liseleje Plantage
Forresten, score kommer her.....
Læs bedømmelse

Hans J.

Bedømte Femhøjsande Plantage
Das ist der beste Hunde Wald und es macht mir und Rasmus immer wieder Spass, dort zu gehen
Læs bedømmelse

Louise S.

Bedømte Tølløse Skov
Mindre, aflang hundeskov. Stierne er dog brede og det er et fint sted for hundene at lege. Ingen trafiklarm.
Læs bedømmelse

Jette M.

Bedømte Madeskov
Rigtig lækkert område. Turen rundt tager ca 30-45min. Man kan vælge forskellige veje og evt. Gå den flere gange. Den går ned forbi vandet, så man har også mulighed for at hunden kan bade.
Læs bedømmelse

Oscar L.

Bedømte Ellingevej ved rønninge
Rigtig hyggelig hundeskov. vi møder altid en hund eller flere og får en hyggelig snak mens de øvrige brugere. Både med sti og et mindre skovareal. vores hvalp er blevet godt modtaget også af de større hunde.
Læs bedømmelse