Alaskan Husky

Alaskan Husky: Den perfekte slædehund Alaskan husky er en slædehund, og en særlig en af slagsen. Den er nemlig forsøget på at forbipassere enhver kennelklubs krav til racerenhed, i et ensporet fokus på at skabe den perfekte slædehund. Dette gør også, at racen i sin mangfoldighed besidder mange fo... Læs mere

Karaktertræk hos en Alaskan Husky

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Alaskan Husky

Historie

Alaskan husky-racen blev fremavlet i Alaska og Canada. Her fokuserede man på at skabe en hund, der kunne klare en lang række forskellige opgaver, herunder primært transportopgaver og deltage i konkurrencer, hvor der kunne vindes penge.

Det slægtsmæssige udgangspunkt for alaskan husky er de tamme hunde, som man fandt i inuitternes landsbyer. Ud fra disse hunde avlede man en lang række forskellige karakteristika frem (fx hurtighed, udholdenhed, gode poter og en bestemt pelstykkelse) med hjælp fra forskellige hunderacer. Blandt de hunderacer, der er blevet anvendt til at producere alaskan husky, kan nævnes den siberiske husky, schæferhunden, border collien og mange flere.

I avlen af alaskan husky er der primært blevet fokuseret på bestemte kvaliteter, der er gavnlige for arbejdet, og derfor har man ikke fokuseret på at fremavle bestemte karakteristika for hundens udseende. Til gengæld er alaskan husky også, rent funktionelt, blevet en rigtig dygtig og anvendt hund. Den er for eksempel blandt de hurtigste i slædehunderacerløb, hvor den ofte topper flere pladser på podierne.

Personlighed

En alaskan husky er generelt mere rolig end sine nære slægtninge - den siberiske husky og alaskan malamut. Hunden er kærlig og meget hygge-kælen. Den nyder at lægge sig op ad andre medlemmer af sin flok (dvs. jer øvrige i familien), da det er sådan den plejer at holde varmen udenfor i de nordlige egne.

En alaskan husky er glad for mennesker og andre dyr. Du finder ikke snerten af aggressivitet i denne hund, og den er derfor ganske nem at have med at gøre, selv for nye hundeejere. Den er dog glad for at lege vildt og med hele kroppen, så den er ikke så god til mindre børn. Husk desuden altid at holde børns leg med hunden under kyndigt og voksent opsyn.

Hunden er fantastisk god til at arbejde, og er avlet til at transportere - om det er slæder eller andet, som kobles på hunden med en sele. Den nyder det, så hvis du kan udnytte dette aspekt af hundens naturlige drift i dit eget arbejde derhjemme, så er der lagt op til et godt samarbejde.

Træning og aktivitet

Måske kan det ovenstående afsnit få det til at lyde som om, at en alaskan husky ikke stiller krav. Men det er ikke tilfældet. Hunden har nemlig en meget kraftig løbedrift. Konkret betyder det, at den gerne skal aktiveres jævnligt og meget, ellers bliver den destruktiv derhjemme. Lange gåture, og gerne med masser af dagligt frit løb indblandet - så skal din alaskan husky nok trives.

Husk for guds skyld altid at have din hund i en snor, når I er i åbne områder. Hvis hunden først får frit løb, når I er ude i det fri, så risikerer du, at den simpelthen stikker i løb. Og den løber. Og den løber. Og den løber... En alaskan husky er særligt kendt for ikke at trættes næsten uanset hvor stor en distance, man beder den om at tilbagelægge. Skal du slippe din alaskan husky fri, så sørg for, at området er indhegnet - så har du i det mindste en lille chance for at få kaldt den til dig igen inden for en overskuelig tidsramme.

Påbegynd træningen af din alaskan husky fra den er en helt lille hvalp. En alaskan husky er meget tilstede i sin krop, men det betyder ikke, at hunden ikke er intelligent. Derudover er det en rigtig god idé at socialisere hunden godt blandt andre mennesker og hunde - igen fra så tidlig en alder som muligt. Det kan hjælpe den med at bevare fokus senere hen, når du vil have dens opmærksomhed blandt andre.

Pels og pleje

En alaskan husky kræver ikke meget, når det kommer til pelspleje. Det er tilstrækkeligt hvis du børster hunden en gang eller to om ugen for at fjerne hår. Hunden fælder meget to gange om året, når der er sæson for det. På disse tidspunkter skal du børste den mere.

Husk i øvrigt også at trimme hundens kløer, og rense dens ører og tænder. Så kan du holde din alaskan husky ved godt helbred i mange år.

3 fun facts om Alaskan Husky

Alaskan huskies er fantastiske udbryderkonger.

Alaskan huskies er fantastiske udbryderkonger. Læs mere

Dét skal du være opmærksom på, når du skærmer din have eller et andet udendørs areal af til hunden. Sørg for at lukke smuthuller, og så skal hegnet være tilstrækkeligt højt til, at hunden ikke kan hoppe over det. Læs Mindre

Mange hikere og backpackere har en alaskan husky med på slæb.

Mange hikere og backpackere har en alaskan husky med på slæb.Læs mere

Da denne hund praktisk taget er utrættelig, og glad for at være med på tur, udgør den en ideel følgesvend på aktive, længerevarende ture. Læs Mindre

En alaskan husky er en familiehund.

En alaskan husky er en familiehund. Læs mere

Selvom hunden har brug for meget aktivitet, så duer det ikke at lukke den ud i hav3en om morgenen, og ind igen om aftenen. Den skal kunne gå til og fra sin flok efter behov - og den har det bedst, når I hele tiden er sammen. Læs Mindre

Fakta om alaskan husky

Type
En alaskan husky er en blandet race, men kan kategoriseres som en slædehund.

Motion
Alaskan huksy er avlet til at kunne løbe - og løbe i evigheder. Den kræver rigtig meget motion. Du skal være klar til at lege, gå og løbe med den dagligt. Derudover kan du sætte et godt hegn op for den i haven, så den har et aflukket udendørs frirum, hvor den kan brænde noget af al sin energi af.

Pelspleje
Det er let at holde pelsen på en alaskan husky. Den vokser ikke vildt og ustyrligt, så trimning er ikke nødvendigt. Til gengæld fælder den meget i sæson, hvor du skal børste den grundigere og mere jævnligt for at undgå hår over det hele.

Alder
En alaskan husky bliver typisk mellem 10 og 13 år gammel.

Hvorfor vælge en alaskan husky?
Du skal vælge en alaskan husky, hvis du i forvejen er aktiv, og hvis du har en stor, aflukket grund, hvor den allerede fra hvalps ben af kan få et dejligt udendørs frirum. Derudover kan denne race også være fantastisk for familien, der ud over at være aktive også sætter pris på at hygge tæt om aftenen sammen - det vil denne hund nemlig meget gerne være med til.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark