Basset Hound

En Basset Hound er hunden, der med sin krop, sit udseende og sit væsen har taget den danske “hygge” til sig. Den elsker at slappe af og nyde sin families selskab - og så er den mere end almindeligt glad for mad. Og selvom den er en fantastisk familiehund, så er den også en fremragende ledsager på ja... Læs mere

Karaktertræk hos en Basset Hound

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Basset Hound

Basset Hound: Den rolige, børnevenlige jagthund
Hvis du er på udkig efter en rolig hund, der kan være dine småbørns allerbedste ven, så er en Basset Hound måske hunden for dig.

En Basset Hound udgør med sin rolige personlighed selveste essensen af hjemlig afslappethed, og bidrager godt til den danske “hygge”. Selvom hunden oprindeligt er blevet brugt (og stadig bruges) til jagt, så er det ikke sprælsk, ustyrlig energi, der er denne hunds varemærke. Tværtimod: vil du have en rolig hund, der indgår som en central del af familien, når I samles derhjemme omkring spisebordet eller i sofaen, så er en Basset Hound det gode valg for jer.

En Basset Hound kan i hjemmet sagtens blive opfattet som en decideret doven hund. Og dens temperament, personlighed og fysiske fremtoning er da også helt nede på jorden - typisk når disse hunde en højde på omkring de 35 cm. Men Basset Hounds er til gengæld yderst loyale, og har en meget venlig grundindstilling - både over for familiemedlemmer, børn og udefrakommende gæster. Dovenskaben kan også komme til udtryk i manglende lydighed, og de kan godt være lidt svære at træne. Men med tålmodighed og milde, positive gentagelser kan en Basset Hound lære mange ting, der kan gøre hverdagen nemmere for jer alle sammen.

De er familiehunde med stort “F”, og elsker selskab. Det betyder så også, at en Basset Hound helst ikke skal lades alene i mange timer af gangen, da den på den måde kan blive sorgfuld, hyle og blive destruktiv. De hyler højt, og kan høres langt væk.

En af de primære udfordringer for familier, der anskaffer sig en Basset Hound, er at holde dens vægt på et niveau, der ikke på sigt kommer til at gå ud over dens helbred. Basset Hounds er nemlig yderst glade for god mad, og spiser gerne til. Når dette karaktertræk kombineres med deres afslappede, dovne grundinstilling til livet, så skaber det i mange tilfælde overvægt - og dertilhørende følgesygdomme. Derfor er det af stor vigtighed, at man sørger for god foder af høj kvalitet, og i de rette mængder.

En af ulemperne ved en Basset Hound er, at dens mange folder og løse hud omkring ansigtet og hundens mund gør, at mange af disse hunde udvikler et savle-problem. De kommer simpelthen til at gå og savle meget af tiden. Hvis man har tålmodighed med det, og ikke har noget imod at tørre lidt op efter hunden en gang imellem, så er det et ganske uskyldigt træk. Men desværre gør det også, at ganske mange Basset Hounds bliver bortadopterede af familier, der ser dens tendens til at savle meget som et problem i hverdagen.

Sådan er Basset Hounds avlet perfekt til jagten
Ordet “Basset” kommer af det franske “Bas”, der betyder “lav” - og det er præcist hvad denne hund er. Ofte bliver hunde som en Basset Hound set som en smule deforme med deres korte ben og lange, rynkede krop, men alle dens egenskaber spiller en central rolle i hundens klassiske hverv som en jagthund, hvor hundens lugtesans spiller en primær rolle.

Faktisk er en Basset Hounds lugtesans kun slået af blodhundens næse.

Hundens lave positur gør, at den i jagten med hele sin krop er placeret præcist dér, hvor byttets lugt har sat sine tydelige spor: ved jorden. De mange rynker, som man finder ved og omkring hundens ansigt, og de lange ører, der ofte slæbes på jorden efter hunden, fanger ekstra lugt fra byttet. Hundens korte ben og lave tempo gør også, at jagtfolk kan følge med, når en Basset Hound forsøger at spore byttet op med sin gode lugtesans. Og hundens lange hale, der med sin hvide spids står lige op i luften, fungerer også under jagten som et pejlemærke - jægerne kan nemlig altid finde hunden ved at spejde efter den hvide halespids, også selvom hunden befinder sig i højt græs eller tæt grundbevoksning.

Når man ved disse ting, så bliver en Basset Hounds karaktertræk pludselig et fascinerende studie i sig selv. Og disse træk kan også komme til udtryk i hverdagens opførsel. For eksempel er det særligt vigtigt at holde en Basset Hound i snor på den daglige gåtur, da den ikke skyr farer eller forhindringer, hvis den støder på et interessant lugtspor, som den vil forfølge.

3 fun facts Om Basset Hound

Basset Hounds var først populære i det franske aristokrati,

Basset Hounds var først populære i det franske aristokrati, Læs mere

men efter den franske revolution blev den almindelig i det franske borgerskab, der brugte den til jagt. Læs Mindre

Basset Hounds blev fremavlet, da en St. Hubert i Frankrig fik en hvalp, der var dværgfødt med ekstremt korte ben.

Basset Hounds blev fremavlet, da en St. Hubert i Frankrig fik en hvalp, der var dværgfødt med ekstremt korte ben.Læs mere

Denne egenskab blev anerkendt fordi den tillod denne avl en større effektivitet, når den skulle opsnuse et bytte under jagten. Læs Mindre

Basset Hounds har siden 1960’erne været en stor del af popkulturen i USA,

Basset Hounds har siden 1960’erne været en stor del af popkulturen i USA, Læs mere

hvor de er blevet brugt i og populariseret igennem mange virale reklamekampagner. Der er den dag i dag opstået en decideret kult, der centrerer sig om Basset Hound hunderacen, og hvor man mødes på regelmæssig basis til træning, konventer, udstillinger, osv. Læs Mindre

Fakta om Basset Hounds

Type
En Basset Hound er en traditionel jagthund, der primært bidrager til jagten ved hjælp af sin uovertrufne lugtesans, som den sporer byttet med. Den er en lavbenet, langsom hund, der har et lavt tempo - både når vi taler topfart såvel som temperament.

Motion
En Basset Hound kræver ikke meget motion, da dens grundlæggende energiniveau ligger på et lavt niveau. Til gengæld kan disse hunde, hvis de ikke får nok motion, udvikle følgesygdomme pga. overvægt eller inaktivitet. Derfor skal de gerne op på et vist aktivitetsniveau.

Pelspleje
Basset Hounds kræver ikke den store pelspleje. 

Alder
En Basset Hound bliver typisk omkring de 10-12 år.

Hvorfor vælge en Basset Hound?
Du skal vælge en Basset Hound, hvis du leder efter en rigtig familiehund, der passer perfekt ind i børnenes hverdag - både af sind, temperament, og selvfølgelig også i dens fysiske højde.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark