Bayersk Bjergschweisshund

En Bayersk Bjergschweisshund er kendetegnet ved sin størrelse - både når det kommer til kroppen, til hundens intelligens og til dens loyalitet. Oprindeligt er den Bayerske Bjergschweisshund avlet til at jage i de tyske alper, men den udgør også en fremragende familiehund. Den er trofast, beskyttende... Læs mere

Karaktertræk hos en Bayersk Bjergschweisshund

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Bayersk Bjergschweisshund

Bayersk Bjergschweisshund: Kropsliggørelsen af loyalitet

Hvis du er på jagt efter en jagt- eller familiehund, hvor loyalitet og intelligens er altafgørende, så kan det være, at en Bayersk Bjergschweisshund er noget for dig!

Den Bayerske Bjergschweisshund er en sjælden race fra Tyskland, som er avlet til at bidrage på jagten i bjergene. De større, mere muskuløse jagthunde, som ellers også er populære i Tyskland, egnede sig ikke så godt til at hjælpe til på jagten i bjergene. Med sin adræthed, agilitet samt sin lette og dog muskuløse krop er den Bayerske Bjergschweisshund en idéel jagtkompagnon - både i Bayern såvel som øvrige steder.

På trods af hundens egnethed til at jage i bjergene sammen med sin flok, så skal du være opmærksom på, at den ikke egner sig til at være ude i ekstremt vejr - både vind- og temperaturmæssigt. Dens tætsiddende og kompakte pels beskytter den mod de fleste vejrforhold, men hvis det bliver særligt koldt eller blæsende kan denne race godt få problemer med at holde på varmen.

Den Bayerske Bjergschweisshund er særligt kendt for sit loyale væsen. Den knytter sig meget tæt til sine ejere og resten af flokken, og den er derfor, ud over at være den perfekte jagthund, også en ægte familiehund. Den er trofast, beskyttende, rolig og glad for at lege. Og når den leger, så er det særdeles børnevenlig leg taget hundens størrelse i betragtning - den er nemlig ikke særlig voldsom.

En Bayersk Bjergschweisshund kan godt være reserveret og forsigtig. Man skal dog ikke tage fejl af dette karaktertræk, da de også har en god portion energi, og de vil hellere lege udenfor i haven med deres ejer end at sidde indenfor og blive kælet med. Hunden er også meget intelligent, og gør en aktiv indsats for at være en velanset del af flokken. Den er re

Da hunden tidligt knytter meget stærkt an til familien som sin flok, så har denne race også generelt ekstra meget separationsangst. Hunden er simpelthen bange for, at den bliver forladt, når resten af flokken går ud af døren uden den - særligt hvis den skal være alene i længere tid. Denne angst for at blive forladt kan komme til udtryk i hundens hylen, sveden og destruktiv adfærd. Derfor har den Bayerske Bjergschweisshund det da også bedst i store familier, hvor der som regel altid er nogen hjemme i huset sammen med den. Desuden er børn også særdeles gode for denne race, da den Bayerske Bjergschweisshund kræver ekstra fysisk kontakt og kærlighed.

Den Bayerske Bjergschweisshund er en jagthund - ikke en vagthund
På trods af, at den Bayerske Bjergschweisshund er avlet til at hjælpe til på jagten, så kan mange af dens karaktertræk - fx loyalitet, trofasthed, reserverethed, osv. - godt give folk et falskt indtryk af, at hunden i virkeligheden er idéel som vagthund.

Og dog, hvis du prøvede at anvende denne race som en vagthund, så er der en god portion sandsynlighed for, at den ville skuffe dig. På trods af hundens reserverethed overfor fremmede, så er det sjældent, at den for alvor råber vagt i gevær. En Bayersk Bjergschweisshund har ganske vist brug for lidt tid til at se nye gæster an, men den udviser sjældent aggressiv adfærd, og den er generelt meget stille og rolig. Også når det gælder andre dyr er den Bayerske Bjergschweisshund et stille og roligt gemyt at være sammen med, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.

Den stille natur, som optager en Bayersk Bjergschweisshund, er faktisk et karaktertræk, som kommer den til gode under jagten. På trods af dens energiske natur, så synes hunden at forstå, at den lavmælte attitude er lige netop den, som den skal optage under jagten. Derfor er hunden heller ikke brugt til at drive vildt, men derimod til at opspore det med sin gode næse.

Attituden, som hunden indtager, er også gavnlig for dens evne til at lære. Den er opmærksom på dig, og dens opmærksomhed har det ikke med at flyve rundt omkring imens du giver instrukser. Selvom hunden har meget energi, så besidder den nemlig evnen og intelligensen til at koncentrere intensiteten af dens energi omkring de ting, der betyder noget for den selv og for flokken.

3 fun facts om Bayersk Bjergschweisshund

Den Bayerske Bjergschweisshund er en sjælden race.

Den Bayerske Bjergschweisshund er en sjælden race. Læs mere

Den blev da også først anerkendt som en separat hunderace af UKC i 1996. Dog har hunden været brugt i Bayern siden 1800-tallet. Læs Mindre

En Bayersk Bjergschweisshund er generelt ikke så god til at lege med dyr, der er mindre end den selv.

En Bayersk Bjergschweisshund er generelt ikke så god til at lege med dyr, der er mindre end den selv.Læs mere

Der kan sagtens komme noget godt ud af sådan en leg, men det er desværre også set, at den kan virke mere aggressiv overfor mindre dyr. Læs Mindre

En Bayersk Bjergschweisshund kan godt finde på at løbe i forvejen for selvstændigt at indhente byttet.

En Bayersk Bjergschweisshund kan godt finde på at løbe i forvejen for selvstændigt at indhente byttet. Læs mere

Dette sker undtagelsesvist, da en Bayersk Bjergschweisshund generelt er tilhænger af at være tæt på sin egen flok. Læs Mindre

Fakta om den Bayerske Bjergschweisshund

Type
Den Bayerske Bjergschweisshund er en jagthund, der er avlet til stille at spore byttedyr.

Motion
En Bayersk Bjergschweisshund kræver en god mængde motion. Den løber ikke for langt væk fra dig eller flokken, så den bedste type motion du kan give den er enten en god gåtur med snor, eller en tur ud i haven, hvor I kaster med noget af dens legetøj.

Pelspleje
Den Bayerske Bjergschweisshund kræver ikke stor pelspleje, da dens pels er tæt og sidder helt op ad kroppen. En enkelt hurtig børstning om ugen, der tager de overskydende pelshår, er tilstrækkelig for den.

Alder
En Bayersk Bjergschweisshund bliver typisk mellem 10 og 14 år.

Hvorfor vælge en Bayersk Bjergschweisshund?
Du skal vælge en Bayersk Bjergschweisshund, hvis du gerne vil have et roligt, loyalt familiemedlem, der har en dyb interesse i at tage sig godt af samtlige medlemmer af flokken. Hvis du er jæger kan det også være, at en Bayersk Bjergschweisshund er et godt valg for dig.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3570+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark