Beauceron

Du kan altid kende en Beauceron på dens karakteristiske fremtoning, der symboliserer stolthed og styrke. I denne hund finder du en fantastisk beskytter af familien, som den værdsætter over alt andet. Men denne race er meget mere end blot familiens vagthund - den kan nemlig også, med den rette trænin... Læs mere

Karaktertræk hos en Beauceron

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Beauceron

Beauceron: En stærk og stolt hund

Er du en erfaren hundeejer på udkig efter en hund, der både elsker, værner om og beskytter sin flok, og som samtidig indtager sin plads med en stolt positur, så kan det være, at du bør vælge en Beauceron.

Som du nok har gættet, så stammer Beauceron’ens navn fra Frankrig, hvor den siden 1800-tallet har fungeret som hyrdehund. Men faktisk har hunden været brugt siden middelalderen, og til ganske mange forskellige ting - herunder som soldat, beskytter, bodyguard, redder og kammerat. Åh ja, og så selvfølgelig også helt siden dengang som egenrådig kontrollant af hyrdens dyreflokke. Beauceron’en har som race fundet anvendelse for mennesker inden for et bredt spektrum af opgaver.

En Beauceron er loyal og beskyttende, og som gammel hyrdehund kan den også den dag i dag tjene som vagthund for alle typer af familier og husstande. Den reagerer med gøen, når der kommer gæster, men den er sjældent aggressiv overfor fremmede mennesker. Noget andet kan dog gøre sig gældende, når der er tale om dyr, som den ikke kender - her kan den godt finde på at udvise dominerende, eller endda aggressiv adfærd. Tidlig socialisering med andre dyr kan være løsningen, men som tommelfingerregel siger man dog, at hvis man gerne vil have en hund, hvor udgangspunktet er evnen til at have god og balanceret selskab med andre dyr, så er en Beauceron ikke altid det optimale valg.

Racen kan af mange godt opfattes som generelt dominerende som kæledyr, og den kræver da også en fast og uvægrende hånd, når den skal trænes og opdrages. En Beauceron er territorial og stædig, og den fungerer bedst, når den møder mild men kontant modspil. Den har et højt energiniveau, og trives bedst på områder, hvor den kan løbe rundt omkring udenfor - enten på en gård, eller i en solidt indhegnet have.

Hvis du til gengæld er en erfaren hundeejer, der leder efter en hund, der skal kunne give dig lidt modspil, og som har en tydelig personlighed og meninger, der ikke bare sådan kan pakkes væk - ja, så kan en Beauceron være med til at give dig masser af meningsfuld indhold i dit liv.

Er Beauceron’en en god familiehund?

Beauceron’en er kendt for sine egenskaber som vagthund, og for sit høje energiniveau. Af denne årsag kan den godt virke dominerende og måske direkte voldsom i manges øjne. Spørgsmålet er, om disse egenskaber også gør den uegnet som familiehund?

Du finder mange forskellige meninger, der er parate til at besvare dette spørgsmål. Dog mener vi også, at det afhænger af hvilken type familie, I er. Det er klart, at en Beauceron ikke umiddelbart er hunden, der passer som fod i hose ind i familien, der hygger med stillesiddende aktiviteter om aftenen. Her vil hunden, ligesom på mange andre tidspunkter af døgnet, have behov for at blive aktiveret. Hvis jævnlige gåture i naturen, herunder også aftengåture, derimod er en fast del af jeres families rutine, så har I allerede et godt fundament for en Beauceron i familien.

Det handler nemlig om socialisering. Og Beauceron’en som hunderace kræver tidlig, håndfast og stabil aktivitet som en del af dens socialisering. Familier, som er for travle til at arrangere jævnlig aktivering af deres Beauceron gør sig nok klogt i at overveje andre hunderacer.

Hvad med børn? Kan børn og Beauceron’er komme godt overens med hinanden? Svaret er, at det kan de sagtens - men man anbefaler generelt, at hunden har været sammen med børnene fra den selv var hvalp. Og fordi hunden som voksen har et højt energiniveau, og nogle gange kan udøve leg af den lidt voldsomme og dominerende slags, så kræver leg med børn ofte, at der er en voksen, der kan holde øje - og som er klar til at gribe ind over for hund og børn, om nødvendigt. Som tommelfingerregel skal små børn ikke lege med din voksne Beauceron - men med ældre børn, der kan styre hundens dominerende leg, er det helt fint.

Der er ingen tvivl om, at som familiehund vil du klart få de bedste oplevelser med din Beauceron, hvis den allerede fra hvalps ben af er blevet socialiseret i din familie, og hvis du starter træningen af den tidligt. Derudover skal træningen og opdragelsen af den være fast, vedholdende og ufravigelig. Men når disse betingelser er opfyldte, så kan du til gengæld have en Beauceron, der tjener dig og din familie som den bedste familiehund, I kunne tænke jer.

3 fun facts Om Beauceron

Beauceron’er blev brugt i begge verdenskrige.

Beauceron’er blev brugt i begge verdenskrige. Læs mere

Her tjente de bl.a. som budbringere - de kunne levere beskeder stabilt og troværdigt med høj fart på tværs af slagmarken. Derudover var de også dygtige til at assistere i arbejdet med sikkert at få ryddet landminer. Læs Mindre

Beauceron’en har en ekstra tå.

Beauceron’en har en ekstra tå.Læs mere

Du finder den på hunderacens bagben, hvor man mener, at hunden opnår bedre fodfæste. Læs Mindre

Beauceron’er er relativt sjældne.

Beauceron’er er relativt sjældne. Læs mere

Derfor kan det også komme til at koste en smule mere, end man normalt skal give for en hund, for at få anskaffet en. Læs Mindre

Fakta om Beauceron

Type
Beauceron’en er en fransk hyrdehund, der egner sig godt som vagthund i alle typer af familier og husstande.

Motion
En Beauceron kræver meget motion, og skal helst tilbydes dette på fast, daglig basis.

Pelspleje
En Beauceron har en tætsiddende, fin pels, der ikke kræver den store pelspleje. Dog skal du være opmærksom på, at de fælder meget, og at jævnlig børstning er nødvendigt for at huset ikke fyldes op med aflagt pels.

Alder
En Beauceron bliver typisk mellem 10 og 12 år.

Hvorfor vælge en Beauceron?
En Beauceron er for dig, der er en erfaren, tålmodig og energisk hundeejer, og som har styr på håndfaste opdragelsesmetoder til hunde. Men hvis du er det rette fit for en Beauceron, så vil du også opleve, at du får alt den energi, som du lægger i din hund, mange gange igen. En Beauceron er nemlig yderst loyal

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark