Bichon Havanais

En Bichon Havanais er en trofast følgesvend, der er kendt for sin silkede pels, samt for at klæbe sig op ad siden på sin ejer (heraf fik den også kælenavnet “velcro-hunden” i 1800-tallet). Det er en lille, energisk hund, der elsker at lege, og som hurtigt bliver afhængig af sin ejers selskab. Hunden... Læs mere

Karaktertræk hos en Bichon Havanais

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Bichon Havanais

Bichon Havanais: Din trofaste silkehund

Hvis du ønsker en hund, der som en sand ven altid går fast ved din side, og som samtidig er blød som smør med sin dejlige, silkede pels, så er en Bichon Havanais garanteret valget for dig.

At hunden ofte gerne vil gå tæt op ad dig er faktisk ikke bare noget, vi finder på. Det cubanske aristokrati gav i 1800-tallet hunden kælenavnet “Velcrohunden”, fordi den netop klæber så fast op til deres ejere, når man går rundt. Det afspejler et centralt aspekt i denne races personlighed: den vil ikke være alene, og knytter et meget stærkt bånd til sin ejer. Den er bredt kendt for at have en god del separationsangst, så skal du ofte ud ad døren, og er der ikke andre hjemme, så skal du enten være klar på at tage din hund med i tasken eller i et bur, eller også skal du overveje en anden race.

At en Bichon Havanais ikke er glad for at blive separeret fra sin ejer givet god mening, når man bliver klar over hundens ophav. Som navnet antyder er denne hund nemlig fra Cuba, hvor racen blev fremavlet som selskab til de rige, cubanske familier, der altid var til stede for den. 

Siden da har denne race dog bevist, at den er meget mere end blot en hyggehund. Den er nemlig særdeles nem at træne (hvis man starter tidligt), og den udmærker sig i mange forskellige typer sportsgrene og konkurrencer. 

Denne race deler ophav med en række andre hunde, som man har puttet i samme familie. Herunder hører den populære Bichon Frisé også til - og personlighedsmæssigt, såvel som i deres fysiske fremtoning, deler disse hunde rigtig mange karakteristika. Dog har de ikke delt opvækst sammen. Mens Frichéen blev fremavlet i Europa, primært til brug for de franske og engelske kongehuse, da blev Havanais-racen fremavlet fra en fælles stamfader på Cuba. Det var bl.a. Columbus og de spanske bosættere, der tog deres kæledyr med over atlanten - og herfra avlede de lokale cubanere videre på racen.

En lille ballademager, der skal have lov til at udfolde sig
Når du anskaffer en Bichon Havanais, så anskaffer du dig liv til dit hjem. Og det er på godt og ondt. Denne race elsker nemlig spas og ballade, og du vil ofte finde den i færd med at lege med alskens forskellige sager, at hoppe op på ting for at holde udkig, og spontant at løbe gennem alle husets rum. Et typisk favoritlegetøj for denne race er papir - særligt toiletpapir. Går du gennem huset, og finder du pludselig toiletrullen udrullet i en lang stribe gennem husets forskellige rum, så ved du, at det er din Bichon Havanais, der - igen - har været på spil. Toiletpapir kan give denne race mange timers sjov leg og hygge (og så giver det også dig en opgave, der godt kan tage lidt tid).

Sørg for at have meget legetøj, der ligger klar til din Bichon Havanais, lige fra du anskaffer den. På den måde kan du være med til at sørge for, at dens legesyge ikke går alt for meget ud over husets inventar hjemme hos dig. Som med alle andre hunderacer kræver denne hund også sin daglige motion udenfor for ikke at blive destruktiv derhjemme. Sørg for at tage den med ud på regelmæssige gåture, og tænk, at denne hund kræver lige så meget motion som en større hund. På den måde får du kanaliseret en god del af hundens energi ud, og du vil opleve den mindre rastløs og mere afslappet i dit hjem. Så skåner du også dit hjem fra at blive hærget af en Bichon Havanais, der har alt for meget energi - det ønsker ingen.

En Bichon Havanais’ legesyge gør også, at den egner sig særdeles godt som familiehund. Små og mellemstore børn kan få adskillige timer til at gå i sjov leg og ballade med denne race - og hunden får også masser af glæde og ballade ud af det. Sørg dog altid for, at små børn er under opsyn, når de leger med hunden.

Lidt om hundens pels: en Bichon Havanais har en lang, smuk, blød og silket pels. Den kræver regelmæssig børstning og vedligeholdelse. Mange danske hundeejere vælger at klippe hundens pels kort - den får nemlig (lidt kontraintuitivt, måske) nemmere ved at temperere sig selv i et koldere klima, når dens pels ikke er lang. Men der er også stadig flere, der vælger at beholde hundens lange pels - med den tid og energi, det så dermed kræves at ejeren lægger i pelsen. Du kan overveje at betale en professionel pelsplejer for at vedligeholde og regelmæssigt ordne pelsen på din Bichon Havanais.

3 fun facts om Bichon Havanais

De fleste Bichon Havanais’ere i dag stammer fra 11 hunde,

De fleste Bichon Havanais’ere i dag stammer fra 11 hunde, Læs mere

der med deres ejere flygtede til USA fra Cuba i kølvandet på den cubanske revolution i 1959. Læs Mindre

Det er normalt for denne race som hvalp at spise dele af sin egen afføring.

Det er normalt for denne race som hvalp at spise dele af sin egen afføring.Læs mere

Man ved ikke hvorfor, og de vokser selv fra det ganske hurtigt. Du kan også komme det i forkøbet ved at fjerne efterladenskaberne inden den kan nå at gå i gang. Læs Mindre

Der er altid en grund til det, når din Bichon Havanais gør.

Der er altid en grund til det, når din Bichon Havanais gør. Læs mere

Modsat mange andre hunderacer, så giver denne race aldrig lyd fra sig blot for at høre sig selv - og når den af en anden grund så går i gang med at bjæffe, så holder den hurtigt op igen. Læs Mindre

Fakta om Bichon Havanais

Type
En Bichon Havanais er en klassisk ledsagerhund, der blot tjener til at være din gode ven gennem tykt og tyndt.

Motion
En Bichon Havanais kræver en god del motion - både i form af daglige gåture, såvel som leg og ballade.

Pelspleje
En Bichon Havanais kræver sin del i pelsplejen, hvis du da ikke vælger at klippe den kort. Vær parat til at betale en professionel pelsplejer til at hjælpe dig.

Alder
En Bichon Havanais bliver typisk mellem 12 og 15 år.

Hvorfor vælge en Bichon Havanais?
Du skal vælge en Bichon Havanais, hvis du ønsker en tro følgesvend, der altid er ved din side, og som oven i købet er rigtig god til at lege, lytte og finde på ballade.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark