Blodhund

En Blodhund har sit navn fra sin fantastiske evne til at spore og opsnuse et såret bytte på jagten. Denne hund har en lugtesans, der topper det, du finder i hundeverdenen, og nærmest samtlige af hundens mange særlige karakteristika bidrager til dens evne til at snuse effektivt. Ud over dette talent... Læs mere

Karaktertræk hos en Blodhund

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Blodhund

Blodhund: Lugtesansens konge

Hvis du er på jagt efter den perfekte jagthund, der kan assistere dig i opsporingen af byttedyr og andet, så kan det meget vel være, at du skal ud og anskaffe dig en Blodhund.

Lad dig ikke narre: Blodhundens måske intimiderende navn karakteriserer ikke en hund, der på nogen måde er aggressivt anlagt. Tværtimod har Blodhunden fået sit karakteristiske navn, fordi den er særligt avlet til at følge spor af blod i skovbunden fra et såret bytte. Og den er exceptionel til det. Selve navnet “Blodhund” blev først anvendt af den engelsk jarl Sir Humphrey de Bohun i et meget langt digt fra 1350, hvor han karakteriserer en hund, kaldet en Blodhund, der er på sporet af to elskere forklædt som bjørne.

Blodhunden er en ægte menneskeelsker, og den kan tjene som en rigtig god familiehund. Men hvis der er noget, som Blodhunden elsker mere end mennesker, så er det at gå udenfor og finde et spor, som den kan opsnuse. Hvis du anskaffer dig en Blodhund, så vil du finde ud af, at den gør det hele tiden. Og Blodhunden finder som regel det, den snuser efter.

Det er da heller ikke et tilfælde, at rigtig mange myndigheder verden over benytter Blodhunden i deres eftersøgningsarbejde. Her hjælper Blodhunden nemlig til med at opspore kriminelle, der har gemt sig i skoven eller øvrige steder, eller ting, der er blevet væk. De benyttes også i lufthavne, hvor de hjælper med at opsnuse narkotika eller øvrigt ulovligt gods.

Blodhunden ser måske doven ud med sine mange rynker i ansigtet, og dens dermed konstant halvt lukkede øjne. Men denne hund er alt andet end doven. Faktisk har den et stort aktivitetsbehov, og den trives bedst udenfor, hvor den kan snuse rundt - enten sammen med dig eller på egen hånd. Det er derfor ikke den mest oplagte hund at få, hvis den skal være indenfor i en lejlighed, eller hvis grunden udenfor ikke er specielt stor. Landejendomme er mest oplagte til denne race.

De mange rynker, som hunden har i ansigtet, tjener faktisk en specifik funktion i hundens opsnusningsarbejde. Rynkerne hjælper nemlig med at fange lugtmolekylerne efterhånden som hunden snuser sig frem, og de koncentrerer disse molekyler i en “sky” omkring hundens snude, så den kan opsnuse selv de mindste spor. Du kan være sikker på, at hvis der er blot den mindste rest af en lugt tilbage derude, så er det noget, din blodhund vil kunne opfange og forfølge.

Det daglige liv med en Blodhund

Der er en række ting, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at anskaffe dig en Blodhund til din familie. For det første skal du selvfølgelig være villig til at efterkomme hundens store aktivitetsniveau. Det kræver både, at den har et stort udendørs areal, hvor den frit kan rende rundt. Men det er også meget oplagt (og sundt for hunden), hvis den regelmæssigt kommer på en længere tur rundt i området, hvor den kan “snuse af”.

En Blodhund er en race, der trives med andre dyr, og den nyder, når den er sammen med andre hunde. En kan kan til nøds også gå. Så hvis du i forvejen har hund derhjemme, og overvejer at anskaffe en ekstra, så kan Blodhunden være et oplagt valg. Derudover, hvis du har anskaffet dig en Blodhund, så skal du ikke være sky for overvejelserne om et køb af en ekstra hund i fremtiden.

Blodhunden er kendt for at være stædig, og de har brug for en ejer, som står fast og er konsistent - selvfølgelig kærligt. Den er både glad for at blive aktiveret og lege, og dens lange ører klør ofte, hvilket giver dig og familien en oplagt måde at tilfredsstille hunden på. Husk også at holde øje med infektioner i hundens ører - da de er lange slæber de hen ad jorden, når hunden snuser, og de kan komme til at opsamle meget skidt.

Når det kommer til børn, så er Blodhunden meget tolerant, tålmodig og forsigtig. Den kan være en fantastisk legekammerat for de mindre - selvfølgelig altid under opsyn. Da Blodhunden er en relativt stor hund kan det være for meget for de mindste. Den kan nemlig godt komme til at vælte dem lidt rundt, selvom det ikke er meningen.

Blodhunden savler meget, og det skal du være villig til at håndtere. Der skal ofte tørres op efter den.

3 fun facts om Blodhund

Blodhunden er en rigtig hyggefætter.

Blodhunden er en rigtig hyggefætter. Læs mere

Når Blodhunden er færdig med at snuse rundt udenfor, så foretrækker den indendørs, hyggeligt selskab med familien. Læs Mindre

Blodhunden vil tygge på og sluge de mest underlige ting.

Blodhunden vil tygge på og sluge de mest underlige ting.Læs mere

Sten, planter, legetøj, fjernbetjeninger - you name it. Sørg derfor for, at hunden har godt med legetøj, og at småting ikke ligger og flyder der, hvor hunden har sine daglige gøremål. Læs Mindre

Blodhundens store kærlighed til mennesker gør, at den er en dårlig vagthund.

Blodhundens store kærlighed til mennesker gør, at den er en dårlig vagthund. Læs mere

Det er meget forskelligt om Blodhunden gør, når der kommer gæster. Nogle er meget højlydte, når de bliver glade og spændte - og andre siger ikke meget andet end larmen fra en logrende hale, der rammer det hele. Læs Mindre

Fakta om Blodhund

Type
Blodhunden er en jagthund, der særligt er fantastisk til at opsnuse og spore byttet.

Motion
Blodhunden kræver meget motion, så regelmæssige gåture, og et indhegnet udendørs areal er oplagt.

Pelspleje
Blodhunden kræver ikke den store pelspleje - børst dens pels en gang om ugen, og så har den det fint. Dog bør du regelmæssigt tjekke dens rynker efter i ansigtet, da de godt kan opsamle skidt og snavs fra jorden.

Alder
En Blodhund bliver typisk mellem 11 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Blodhund?
Du skal vælge en Blodhund, hvis du er jæger, eller hvis du på anden vis ønsker en hund, hvor du kan facilitere eller drage gavn af dens fantastiske lugtesans. Det kan også være, at den skal tjene som familiemedlem med et særligt talent for at snuse. Uanset hvad ligger der mange timers hyggelige stunder sammen med denne hund.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark