Border terrier

En Border Terrier er en lille, hurtig og særdeles energisk hund med et stort ego. Den er fremavlet til at være selvstændig i sin jagt på mindre vildt i jordhulerne under skovbunden, og den er særdeles intelligent. Denne race er glad for at grave og lege, og generelt bruger den sin lille krop i et om... Læs mere

Karaktertræk hos en Border terrier

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Border terrier

Border Terrier: Den intelligente og kærlige graver

Hvis du leder efter en opmærksom hund, der kan assistere dig på jagten efter småt vildt, men som også kan tjene som en dejlig familiehund derhjemme, så skal du overveje at anskaffe dig en Border Terrier.

Border Terrieren blev oprindeligt avlet til at kunne assistere i jagten på ræve og andet småt vildt, der boede i jordhuler under mark- og skovbund. Her blev hunden brugt til at jage vildtet ud af sine huler, så de større jagthunde kunne sætte ind efter dem over jorden. Men den dag i dag gør Border Terrieren sig dog i højere grad som dejlige, loyale familiehunde.

Denne race hører til Terrier-familien - en gruppe af hunderacer, der er særligt avlede til at kunne jage vildt i jordhuler under jorden. Dertil knytter sig nogle særlige karakteristika, som også gør sig gældende for Border Terrieren. For eksempel har den et højt energiniveau, et stærkt instinkt for at jage og grave, og en generelt frygtløs indstilling overfor omverdenen.

Disse karakteristika gør dog også, at Border Terrieren ikke er for alle. Den har en tendens til voldsom leg og et højt lydniveau, og selvom hunden ikke er stor, så er det altså for mange nok til, at det ikke er sådan en hund, de skal have. Men hvis du og din families indstilling er positiv, og jeres aktivitetsniveau i forvejen er højt, så kan det sagtens være, at denne hund vil passe som fod i hose hjemme hos jer. Alt, disse hunde kræver, er et kærligt hjem, der kan give dem masser af opmærksomhed, motion og udendørs aktiviteter.

Denne hund trives, hvis den har adgang til et udendørs område - en aflukket have, for eksempel - hvor den kan brænde noget af sin energi af. Men det er ikke så oplagt at lade hunden være ude i haven eller hundegården hele dagen. Den har nemlig en tendens til at gø højlydt når den er alene og render rundt, og denne bjæffen er altså særligt designet via avl til at kunne høres fra flere meter under jorden. 

Derudover vil hunden, hvis den begynder at kede sig, blive destruktiv og ligeledes højlydt. Den kan godt finde på at grave huller i haven også - og hvis du ikke passer på, så vil denne tendens vise sig mere problematisk end den irriterende muldvarp, som du heller aldrig har fået ram på. Løsningen på disse potentielle problemer er en alsidig hverdag med mange forskelligartede aktiviteter, og masser af opmærksomhed og motion.

Facilitér de gode oplevelser med din Border Terrier

Der findes mange måder at fremme gode oplevelser med sin Border Terrier på, og mestrer man først dette aspekt i et Border Terrier-ejerskab, så vil den være en fremragende familiehund.

Det er oplagt at træne din Border Terrier, så begyndt gerne så tidligt som muligt. Hunden er meget intelligent, men frugtbar træning kræver en fast hånd og positiv feedback - gerne med masser af ros og godbidder. Hunden er nemlig ivrig efter at gøre dig som sin ejer glad.

En af de bedste måder at balancere din Border Terrier på er ved at give den masser af god, vild leg. Sørg for at have rigeligt med legetøj, der lægger op til løb, hop, træk og lignende. Sørg for at lege aktivt med hunden med disse ting i mindst en halv time om dagen - så vil du se noget magisk ske med din terrier.

Når din hunds øvrige behov ellers er imødekommet, så vil Border Terrieren være fantastiske familiehunde. De er glade, og kommer generelt godt ud af det både med gæster og børn. Du får den nok ikke til at holde op med at gø af uventede lyde - ros den for at være opmærksom, og læg så låg på dét.

3 fun facts om Border terrier

Border Terrieren har et kraftigt jagtinstinkt.

Border Terrieren har et kraftigt jagtinstinkt. Læs mere

Du vil særligt opleve det i hundens tendens til at løbe rundt over det hele når I går tur, og den vil trække i snoren hvis den har færten af noget. Den er en fantastisk udbryderkonge, og stikker gerne af ud i den vilde natur, hvis den kan komme til det. Sørg for, at hundens udendørs areal er lukket godt af - hvis den finder andre små kæledyr, når den render rundt selv, kan den godt finde på at jage og bide. Læs Mindre

Border Terrieren har sit navn fra Englands yderområder.

Border Terrieren har sit navn fra Englands yderområder.Læs mere

Her blev den prist for sin fantastiske evne til at assistere landmændene i deres evige kamp mod ræven. Læs Mindre

Border Terrieren er avlet til at være selvstændig.

Border Terrieren er avlet til at være selvstændig. Læs mere

Årsagen er, at de skulle kunne tænke selv under rævejagten, når de løber i forvejen. Dette gen kommer til udtryk i hundens tendens til at ville bryde ud og stikke af. Sådan ser hunden det nemlig slet ikke selv - derimod er den ude for at gøre det, dens instinkter fortæller den, at den skal: løbe foran. Læs Mindre

Fakta om Border Terrier

Type
Border Terrier’en er en terrier - altså, en særlig type hund med ophav i Storbritannien, der er særligt kendt for dens evne til at jage vildt i små jordhuler.

Motion
En Border Terrier kræver generelt solide mængder af motion. Jævnlige gåture, og adgang til et aflukket udendørs areal er gode måder at få brændt noget energi af på. Sørg også for at lege aktivt med din Border Terrier hver dag.

Pelspleje

En Border Terrier er nem at have med at gøre, når det kommer til pelspleje. Den kræver en ugentlig børstning, og så kan du trimme den en gang hvert halve år for at holde pelsen i skak.

Alder
En Border Terrier bliver typisk mellem 12 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Border Terrier?
Du skal vælge en Border Terrier, hvis du er til en lille, aktiv hund, der har sine egne meninger og en intens oplevelsesverden. Hvis du er jæger, og deltager aktivt i drivjagt, så kan en Border Terrier også være et oplagt valg af hund - og hunden vil synes, at det er fantastisk at komme med dig på tur.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark