Boxer

Boxeren er en populær og karakteristisk familiehund, der er kendetegnet ved sit udseende, samt sin store energi, legesyge og kærlighed til sin familie. Den har en tendens til at hoppe højt og vrikke rundt med bagdelen under leg, hvilket gør det ekstra underholdende at bruge tid sammen med den. Den e... Læs mere

Karaktertræk hos en Boxer

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Boxer

Boxer: Den energiske arbejdshund med skarpe kæbelinjer

Hvis du leder efter en stærk hund, der både kan holde et højt aktivitetsniveau, og samtidigt være et af familiens kærlige omdrejningspunkter, så kan det være, at en Boxer er noget for dig.

Boxeren er en meget populær hunderace - også i Danmark. Og det er der en grund til. Denne hund har et meget karakteristisk udseende, med sin muskuløse krop og sit kantede, skarpe kæbeparti. Jo, de kan se ret så intimiderende ud - men det er lige indtil du ser ind i deres dybe øjne, hvor du møder deres kærlighed og livsglæde. Dét er bl.a. årsagen til, at denne race er så populær. Den giver nemlig alt det, den får af en familie, mange gange igen.

Boxerens personlighed indeholder ufatteligt mange sider, hvilket gør det til en kompleks, udfordrende men også spændende race. Den er intelligent, og det er ganske oplagt at træne den, hvis man bruger de rigtige metoder. Går du for hårdt til den med træningen har den det dog med at gå i baglås. Derudover er Boxeren årvågen og frygtløs - og alligevel er den fantastisk venlig. Og så elsker den at lege, og har et energiniveau uden lige. Og alligevel er den mild og tålmodig, når den er sammen med børn. 

Boxere er særligt kendte for at påtage sig en klovneagtig adfærd for at lege og underholde. Det lægger sig fint i forlængelse af Boxerens generelle humør, der altid er højt. De kan godt finde på at slå og skubbe med poterne til deres legetøj, øvrige ting og endda på deres ejere for at lege. Og når de bliver ramt af legesyge, så kan du ikke overse det - de har nemlig en tendens til at “danse” det ud af kroppen, hvor de drejer rundt i cirkler om sig selv.

Ja, hvis du giver din Boxer det, den har brug for - masser af motion, leg og kærlighed - så er du med denne race garanteret en hund, der giver det hele tifold tilbage.

Boxeren kommer oprindeligt fra Tyskland, hvor to af dens racemæssige forfædre er den klassiske bulldog og den tyske Bullenbeisser. Disse forfædre var avlede som jagthunde, men viste også deres værd som hyrder for landmændenes store dyrebestande. Og denne alsidighed blev båret videre til Boxeren. I 1. verdenskrig blev Boxeren nemlig flittigt brugt af det tyske militær som budbringere og godshunde - men de udførte også arbejdet som vagt- og angrebshunde. Efter krigene blev de bragt til USA af soldater, der ville bruge dem som maskotter. Meget hurtigt blev Boxeren udbredt i Amerika, og derefter igen i Europa.

Boxeren i hverdagen og på arbejde

Boxeren har en fantastisk evne til at indgå i familiens daglige liv på mange niveauer, hvilket er en af årsagerne til, at den er så populær som den er. Hunden har et højt energiniveau, og et dertilhørende behov for aktivitet, men det kan fint tilfredsstilles, hvis man går nogle jævnlige, solide ture med den udenfor. Derfor egner Boxeren sig faktisk fint til livet i en lejlighed, hvor den ikke som udgangspunkt selvstændigt har adgang til en aflukket have.

Når du anskaffer en Boxer, så skal du desuden være klar på at tørre op efter den. Den har det nemlig med at savle lidt mere end hvad godt er - og den spilder det altså på gulvet. Derudover skal du også støvsuge regelmæssigt, for selvom Boxerens pels er kort og tæt, så kan den i perioder fælde rigtig meget.

Til gengæld kan Boxeren ikke lide at være alene. Den er en selskabshund, og det kommer sig til udtryk i en tendens til at blive ramt af separationsangst, hvis hunden skal være alene hjemme i mange timer dagligt. Man bør heller ikke efterlade sin Boxer alene udenfor i længere tid af gangen. Hundens korte pels gør, at den ikke er god til at temperaturregulere sin egen krop, og den kommer meget hurtigt til at fryse eller få det for varmt, afhængigt af vejret.

Kort sagt trives denne hunderace altså bedst i selskab med de mennesker, den har kær.

Pga. Boxerens fantastiske og alsidige evner, samt deres styrke og mod, bliver de også i vid udstrækning benyttet i militæret og politiet. De kan trænes op til at være fantastiske vagthunde, sporingshunde og sågar angrebshunde. Disse formål tjener Boxeren stadigvæk verden over den dag i dag.

3 fun facts om Boxer

Boxeren giver de bedste velkomsthilsener!

Boxeren giver de bedste velkomsthilsener! Læs mere

Når du kommer hjem fra arbejde, eller når I får gæster, så kan du være sikker på, at Boxeren hilser de nyankomne velkommen på den mest hjertelige måde. Læs Mindre

Boxerens krop bliver voksen lang tid før dens hoved gør det.

Boxerens krop bliver voksen lang tid før dens hoved gør det.Læs mere

Hvis der er noget, der er fantastisk dejligt ved Boxeren som race, så er det, at den i lang tid bevarer hvalpens glæde ved udforskning, leg og hygge - som var det komplet nyt for den hver gang. Læs Mindre

Hvis du gør træningen af din Boxer sjov i leg, så kan du lære den næsten hvad som helst.

Hvis du gør træningen af din Boxer sjov i leg, så kan du lære den næsten hvad som helst. Læs mere

Boxere er nemlig generelt lærenemme, og deres vilje til at lege kan du udnytte. Læs Mindre

Fakta om din Boxer

Type
Boxeren er en alsidig arbejdshund, der med den rette træning kan specialiseres og tilpasses specifikke arbejdsopgaver.

Motion
Boxeren kræver store mængder af motion, som den gerne skal have igennem leg og gåture. Hvis du lukker din Boxer udenfor i haven skal du være opmærksom på, at dens korte pels ikke er så god til at temperere den i længere tid af gangen.

Pelspleje
Boxeren kræver meget lidt pelspleje. Børst dens pels en gang om ugen, så er den dækket ind.

Alder
En Boxer bliver typisk mellem 10 og 12 år gammel.

Hvorfor vælge en Boxer?
Du skal vælge en Boxer, hvis du vil have en hund med karakter, kant og personlighed - og ikke mindst masser af kærlighed til sin familie. Har I børn derhjemme, så er Boxeren særdeles god med dem, og både hund og børn kan få mange glade, meningsfulde timer ud af hinanden.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark