Bull Terrier

Bull Terrierens karakteriske udseende går ingens næser forbi - dens pande og næse er nemlig forbundet i en lige, nedadgående linje, der mest af alt kan minde om snuden på en hest. Denne race er intelligent og kærlig, og har en meget stærk vilje. Dog er den også kendt for at udvise lidt klodset adfær... Læs mere

Karaktertræk hos en Bull Terrier

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Bull Terrier

Bull Terrier: Et barn i et hundekostume

Hvis du er på udkig efter en hund, der kan give hele familien - inklusiv dine børn - masser af kærlighed, og som i øvrigt har et karakteristisk udseende, så kan det være, at du skal anskaffe dig en Bull Terrier.

Denne hunderace skal ikke forveksles med en Pitbull Terrier, der er ulovlig i Danmark. En Bull Terrier er derimod helt og aldeles lovlig. Selvom den oprindeligt blev avlet i det 19. århundrede som en kamphund, så er kamp-aspektet stadig noget, der aktivt skal kultiveres i hunden fra hvalps ben af før den udvikler det som en tilbøjelighed. Først og fremmest er denne hund nemlig kendt for den kærlighed, som den udviser til sin familie. Hunden er en blanding mellem en Bulldog og en Engelsk Terrier.

Bull Terrierens udseende er helt karakteristisk. Den har et nærmest ægge-formet hoved, hvor panden forbindes med snuden i en lige linje. Derudover er hunden muskuløs og tydeligt tonet over hele kroppen.

Hundens udseende spiller godt op ad dens personlighed. Den er intelligent og nytænkende, og samtidig meget loyal overfor sine ejere. En Bull Terrier har grundlæggende en venlig indstilling overfor fremmede mennesker, og kan på mange virke meget ekstrovert. Den er glad for at “snakke” og lege - også med mennesker, som den ikke har set før. I USA bliver denne race endda karakteriseret som et barn i et hundekostume - og det siger altså lidt om hundens generelle indstilling. Du vil fx ofte se, at den jager sin egen hale i cirkler. Den karakteriseres primært af tillid, legesyge og kærlighed.

For mange vil det lette at finde ud af hvordan denne hund har det med fremmede. En Bull Terrier har grundlæggende en venlig indstilling overfor fremmede mennesker, og kan på mange virke meget ekstrovert. Den er glad for at “snakke” og lege - også med mennesker, som den ikke har set før. Sørg for at vise hunden ganske tidligt hvordan den skal tage imod gæster, og lad den møde mange mennesker fra den dag, du får den.

 

Dog ser man desværre også, at Bull Terriers over for andre dyr og hunde kan være besidderiske og jaloux anlagt, og det kan komme til udtryk i aggressiv adfærd. For at imødekomme dette skal man som ejer sørge for, at hunden allerede fra den er hvalp bliver socialiseret. Den skal have med mange mennesker, og mange forskellige dyr at gøre fra den er helt lille. Så vil den, alt andet lige, få en roligere indstilling overfor andre dyr. Når alt dette er sagt, så er det mest normale, at en Bull Terrier er venligt indstillet overfor andre dyr.

Hverdagen med en Bull Terrier

En Bull Terrier er kendt for at være en særdeles intelligent race. Alligevel kan de være svære at træne. Årsagen skal bl.a. findes i hundens stærke egenvilje. Under træning er det derfor vigtigt at være meget konsistent, og give din hunds adfærd masser af opmærksomhed og respons. Det kan være en fordel at inkludere træning i den leg, som du i øvrigt laver med hunden. Du skal være tålmodig, og vise tydeligt, selvsikkert lederskab over for din Bull Terrier under træning.

Hvis du har små børn, så skal du måske vente med at anskaffe dig en Bull Terrier. Selvom den generelt er kærlig overfor børn, både store som små, så kan den også godt lide at lege, og den har generelt lidt svært ved at skelne mellem hvad der er passende og hvad der er for voldsom leg for en mindreårig. Derfor skal børnene gerne selv have en vis størrelse før de sættes til at lege med en Bull Terrier - og her skal de også tydeligt instrueres i hvordan de skal lege med den. Husk derudover altid at have hunden og børnene under opsyn, når de leger sammen.

3 fun facts om Bull Terrieren

Som hvalp har Bull Terrieren en tendens til at løbe frontalt ind i alting.

Som hvalp har Bull Terrieren en tendens til at løbe frontalt ind i alting. Læs mere

Det kan være sjovt og af mange opfattes det også som nuttet. Dog skal du være opmærksom på, at det også kan komme til at skade din Bull Terriers voksende knogler. Vent derfor hellere med alt for voldsomme aktiviteter med din hund indtil den har nået sin fuldvoksne størrelse. Læs Mindre

Selvom Bull Terrieren er lovlig i Danmark, så er der andre lande, hvor du ikke må eje en.

Selvom Bull Terrieren er lovlig i Danmark, så er der andre lande, hvor du ikke må eje en.Læs mere

Årsagen er hundens historik - den blev først og fremmest avlet til at være en gladiator i ringen, hvor kamphunde kunne kæmpe mod hinanden. Læs Mindre

En Bull Terrier elsker leg, men den kan ikke lide at blive drillet.

En Bull Terrier elsker leg, men den kan ikke lide at blive drillet. Læs mere

Derfor skal du være opmærksom på hvordan børnene leger med din Bull Terrier. Overdreven prikken og skubben, koblet sammen med børns høje lyde under leg, kan gøre hunden aggressiv. Hold derfor altid øje med børnene, når de leger med din Bull Terrier, og instruér dem tydeligt i hvordan legen med hunden bliver god. Læs Mindre

Fakta om Bull Terrieren

Type
Bull Terrieren hører til familien af terrier-hunde - 

Motion
En Bull Terrier har brug for masser af motion. Giv den gerne adgang til et aflukket område, hvor den frit kan gå ud som det passer den. Derudover skal den mindst have to gåture hver dag. Sørg også for at lege med den - den elsker lege af høj intensitet, så legetøj, der kan kastes, er et plus.

Pelspleje
En Bull Terrier kræver ikke det store i pelspleje. Racen har en tætsiddende pels, og skal børstes en gang om ugen med en blød gummibørste. De fælder to gange om året, og her vil det være en god idé med daglig børstning.

Alder
En Bull Terrier bliver typisk mellem 10 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Bull Terrier?
Du skal vælge en Bull Terrier, hvis du gerne vil have en hund med personlighed, kant og et karakteristisk udseende. Derudover skal du kunne lide en udfordring, for det kræver en selvsikker ejer, der står fast og giver hunden tydelige rammer, en god, solid opdragelse og masser af træning.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark