Bullmastiff

En Bullmastiff er en stor, muskuløs og frygtløs hunderace. Den kan minde om en Boxer i stor størrelse, både i højde og muskelmæssigt. Når det kommer til energiniveauet er Bullmastiffen dog rolig, afslappet og kræver ikke det store motion. Det gør den særdeles velegnet til familier, der nyder at brug... Læs mere

Karaktertræk hos en Bullmastiff

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Bullmastiff

Bullmastiff: Den frygtløse vogter af familien

Hvis du leder efter en stor arbejdshund, der også kan tjene som en pålidelig, elskværdig og loyal vagthund for hele familien, så kan det være, at en Bullmastiff er noget for dig.

Denne hund er kendt som den “stille vagthund”. Den besidder en fantastisk loyalitet over for familien, og den er en særdeles børnevenlig race. Den elsker at hygge, og ser gerne, at du reserverer en plads til den i sofaen, når der skal slappes af. Den besidder ikke et stort energiniveau, der ellers ville være typisk for en hund af dens størrelse. Tværtimod vil en til to korte gåture om dagen, og en smule leg, møde alle dens behov. Som hvalp har denne race dog mere energi.

Det er bl.a. også derfor, at denne hund kan være et idéelt valg, hvis du ønsker dig en stor hund, men bor i en lejlighed. Mange store hunde har også et stort behov for at komme udenfor og “brænde noget krudt af”. Her kan en Bullmastiff være det idéelle valg for mange familier, hvor mulighederne for nemt at komme udenfor på passende udendørs arealer er begrænsede. Derudover er hunden generelt stille, så mængden af forstyrrelser, som din over- og underbo vil opleve vil være særdeles begrænsede, taget hundens størrelse i betragtning.

Hundens begrænsede behov for aktivitet og rolige sind gør også, at den godt kan finde ud af at være alene hjemme i flere timer om dagen. Dog ser den gerne, at du/I så bruger godt med tid på den, når I endelig er hjemme efter en endt arbejdsdag.

Hunden blev oprindeligt fremavlet i England, hvor den blev brugt som vagthund af ejere af vilde dyr. Den skulle vogte mod krybskytter - og Bullmastiffens egenskaber passer perfekt til den rolle. I en krydsning mellem en Mastiff og en Bulldog opnåede man det bedste resultat. Mastiffen var stor, men ikke aggressiv nok, og Bulldoggen var frygtløs og stærk. Krydsningen skabte en hund, der havde styrken, modet og størrelsen til at vælte en krybskytte omkuld, og fastholde vedkommende, indtil der kom hjælp.

Vagthunden i en Bullmastiff er særligt opmærksom på fremmede mennesker. Får I gæster, så er det vigtigt, at de introduceres ordentligt og roligt over for hunden, så den også bliver tryg ved situationen. Derudover er det vigtigt, at hunden oplever masser af socialisering tidligt som hvalp, så den bliver vant til at være sammen med mange fremmede mennesker og hunde. Så længe du husker disse ting skal du ikke være bekymret for din hunds instinkt som vagthund.

Træning af din Bullmastiff

En Bullmastiff er fra naturens side selvsikker, modig og uafhængig. Hvis der ikk er andre, der tager styringen, så påtager den sig med det samme den rolle. Og med en hund af Bullmastiffens størrelse og styrke er det meget vigtigt, og dit ansvar, at hunden er velsocialiseret og godt trænet. Derfor kræver Bullmastiffen en god del træning og ledelse fra din side. Men giver du den det, så ser den også på dig som lederen af huset, og imiterer din adfærd.

Bullmastiffen kan dog godt være en udfordring at træne. De skal vejledes med en fast men fair hånd, og det er vigtigt at være konsistent og meget tydelig. Hvis du starter træningen fra en tidlig alder, og holder den ved lige efterhånden som hunden vokser, så vil du hurtigt komme til at se positive resultater.

Derudover er det vigtigt, at hunden bliver socialiseret med andre mennesker og dyr fra en tidlig alder. Bullmastiffer er kendte for, at de godt kan udvise aggressiv adfærd overfor andre hunde, som de ikke kender. De klarer sig bedst med hunde af det modsatte køn - og særligt også hvis de har kendt de andre hunde fra hvalps ben af.

Hvis du træner og socialiserer din Bullmastiff godt, så vil du have en fantastisk hund, der er kærlig, trofast og loyal - kort sagt: din bedste ven. Derudover er hunden også rigtig god med og forsigtig omkring børn. Dog skal du altid holde hunden og børnene under opsyn, når de leger sammen. Det anbefales ikke, at hunden skal lege med helt små børn, da hundens størrelse gør, at den nemt vil kunne komme til at skubbe barnet omkuld ved et uheld - og i værste fald komme til at træde på dem.

3 fun facts om Bullmastiff

Bullmastiffen elsker at lege lille, når den skal med dig op i sofaen.

Bullmastiffen elsker at lege lille, når den skal med dig op i sofaen. Læs mere

Du vil nok ofte opleve, at den forsøger at kravle hen over dig, når den gerne vil putte sig i dit skød. Læs Mindre

Bullmastiffen har en høj smertetærskel.

Bullmastiffen har en høj smertetærskel.Læs mere

Du skal derfor være ekstra opmærksom på tegn på, at din hund har ondt. Den går ikke og skilter med det, hvis noget er i vejen. Læs Mindre

Bullmastiffen er klar til at give sit liv for dig og din familie.

Bullmastiffen er klar til at give sit liv for dig og din familie. Læs mere

Som vagthunde står de fast og er utroligt selvopofrende. De er frygtløse overfor hvad som helst og hvem som helst, der skulle true jer. Læs Mindre

Fakta om Bullmastiffen

Type

Bullmastiffen har størrelsen som en arbejdshund, men besidder også mange af de personlighedstræk, der gør den til en glimrende vagthund. Historisk set har den primært været brugt som det sidstnævnte.

Motion

Bullmastiffen kræver ikke lige så meget motion som andre racer af samme størrelse. En god gåtur eller to om dagen er tilstrækkelig, hvis du også husker at lege med den derhjemme. Og ellers er hunden normalt fint tilfreds med et indendørs liv sammen med dig og dens familie.

Pelspleje

Bullmastiffen skal gerne børstes jævnligt, men det tager ikke lang tid. Den fælder ikke meget, og kræver sjældent bad.

Alder

En Bullmastiff bliver typisk mellem 8 og 10 år gammel.

Hvorfor vælge en Bullmastiff?

Du skal vælge en Bullmastiff, hvis du gerne vil have en stor, rolig hund, der kan være familiens hyggelige omdrejningspunkt, når I alle skal slappe af. Du skal samtidig være klar på en udfordring, når det kommer til at træne Bullmastiffen og give den ordentlige, faste rammer.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark