Cane Corso

En Cane Corso er en stor hunderace, der er kendt for sin ivrighed efter at hjælpe til med det daglige arbejde. Faktisk skal du helst have noget, som du kan sætte din Corso til, hvis du vælger at anskaffe dig denne hund. Hunden er opmærksom, stædig, stolt og lærenem, men den kræver tydelige rammer og... Læs mere

Karaktertræk hos en Cane Corso

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Cane Corso

Cane Corso: Den atletiske arbejderhund

Hvis du ønsker dig en rank, muskuløs og atletisk arbejderhund, der også kan bruges på jagten, så kan det være, at en Cane Corso er noget for dig.

Oprindeligt blev denne hunderace fremavlet i Italien (heraf kaldes den også ofte for en Cane Corso Italiano), hvor det siges, at den stammer fra romerske krigshunde. Navnet “Cane” er latin for “hund”, og “Corso” kan enten betyde “bodyguard” eller “robust”. Hunden hører til Mastiff-slægten, og er avlet til at bidrage i jagten på vilddyr, som vagthund eller til at samle landmændenes flokke af brugsdyr - ja, kort sagt er denne hund en all-round arbejdshund, der er fleksibel nok til at indgå i enhver tænkelig opgave, du kunne give den.

En Cane Corso trives da også bedst med at have en opgave, som den har ansvaret for. Hvis du ikke aktivt går ind og giver din Cane Corso noget at lave, så finder den selv ud af noget - og det er ikke altid noget, der er konstruktivt i ejerens øjne! Hvis du vælger at anskaffe en Cane Corso, så bør du altså på forhånd overveje hvilke af de daglige rutiner derhjemme den kan inkluderes i. Alternativt er hundetræning, agility, sporings- og opsnusningsarbejde eller lignende også muligheder, der kan udforskes.

Som ejer bør du tænke på hvordan du kan holde denne race aktiv. Hvis en Cane Corso keder sig, så engagerer den sig ofte i destruktiv adfærd, der kan være særdeles skadelig pga. hundens størrelse og drøjde. Måske vil den løbe frem og tilbage ved hegnet, og gø af forbipasserende. Det kan også være, at den begynder at grave et hul til Kina midt i din baghave, eller også er det dit boliginventar, der står for skud, når tænderne klør lidt for meget. Disse faktorer hører da også til blandt de mange gode grunde der findes for, at du først bør overveje en Cane Corso i det øjeblik, du ejer en gård, et landbrug eller lignende, hvor der er masser af udendørs aktiviteter og opgaver, hvor denne hund kan indgå i det daglige.

Familielivet med en Cane Corso

Hvis du overvejer en Cane Corso som familiehund, så kan det sagtens lade sig gøre - så længe du er opmærksom på en række vigtige ting. For det første, så er denne race ikke for førstegangsejeren. Hvis du ikke har haft erfaring med at eje egen hund før, så bør du ikke starte med en Cane Corso. Hunden har et temperament, der nødvendiggør en selvsikker, konsistent ejer, der ved hvordan man griber en stor og egenrådig hund an. En Cane Corso skal nemlig mødes af et sikkert lederskab, der ikke er alt for eksperimenterende.

En Cane Corso kan være en fantastisk familiehund, men det kræver også, at hunden allerede fra hvalps ben af begynder sin træning og socialisering. Det betyder, at den skal møde mange hunde, mennesker, lugte, lyde, syns- og øvrige sanseindtryk. Det er med til at balancere hunden. En Cane Corso er meget intelligent, og det betyder også, at denne hund har brug for masser af mental stimulering. 

Det er vigtigt at lade hunden vide fra begyndelsen af hvad reglerne er, og at alle familiemedlemmer kender til og holder hunden op på reglerne i hjemmet. Et godt princip at praktisere med en Cane Corso er et “intet-er-gratis”-princip: bed den om at sætte sig, gi’ pote eller andet, hver gang den skal have noget igen. Lad også gæsterne vide hvad reglerne er for hunden. En Cane Corso er særligt avlet til at være indifferent, når nogen henvender sig til den, og det kan af gæsterne godt tolkes som om, at hunden har et roligt og stabilt sind, og at den dermed er let at styre - selv under løse rammer. Men en Cane Corso trives altså bedst, når rammerne er opretholdte af alle omkring den.

At en Cane Corso gerne skal have noget at give sig til betyder ikke, at den ikke godt kan være alene uden noget at lave. Dog vil du nok gøre klogt i at lave en hundegård til hunden, da den her kan udfolde sin selvstændighed, mens du er væk. Og så er det vigtigt, at den ikke er alene for længe, for så vil førnævnte destruktive adfærd begynde at sætte ind.

3 fun facts om Cane Corso

En Cane Corso nyder at “tale” med atypiske hundelyde til sin familie.

En Cane Corso nyder at “tale” med atypiske hundelyde til sin familie. Læs mere

Det sker normalt gennem snorke-lyde, “woo woo”-lyde og andre måder at give udtryk for sig selv på. Læs Mindre

Cane Corso’en nyder fysisk aktivitet sammen med sin familie.

Cane Corso’en nyder fysisk aktivitet sammen med sin familie.Læs mere

Hvis familien har et medlem, der ikke er glad for store hunde, eller ikke vil omgås den fysisk, så skal I måske overveje en anden race. Læs Mindre

Cane Corso’en er generelt ikke god til at komme godt ud af det med andre dyr.

Cane Corso’en er generelt ikke god til at komme godt ud af det med andre dyr. Læs mere

Det er derfor vigtigt, at du aldrig har denne hund til at løbe frit, med mindre den er i et indhegnet område - selvfølgelig med mindre du har trænet den og er sikker. Hunden kan være ganske god til at være sammen med andre hunde og dyr, som den kender, men den kan hurtigt blive aggressiv, når den møder fremmede dyr og hunde. Tænk derfor ekstra grundigt over det inden du tager den med i hundeskoven eller frit på stranden. Som med alle andre hunde hjælper tidlig socialisering og eksponering overfor andre hunde på dette træk. Læs Mindre

Fakta om din Cane Corso

Type
En Cane Corso er en arbejdshund, der trives når den har en opgave, den skal løse. 

Motion
En Cane Corso skal gerne have mulighed for masser af bevægelse. En til to gåture om dagen, og adgang til et solidt aflukket udendørs areal er nødvendigt.

Pelspleje
En Cane Corso har en kort, stiv pels, der blot skal børstes en gang om ugen. Hunden fælder to gange om året.

Alder
En Cane Corso bliver typisk mellem 10 og 12 år gammel.

Hvorfor vælge en Cane Corso?
Du skal vælge en Cane Corso, hvis du er en erfaren hundeejer, der leder efter en udfordring, og som har masser af muligheder for at aktivere hunden i det daglige arbejde.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark