Chesapeake bay retriever

En Chesapeake Bay Retriever er særligt kendetegnet ved sit talent i vandet. Den har siden 1800-tallet hjulpet jægerne fra Chesapeake Bay (og øvrige steder verden over) med at sætte efter og hente vildt, når jægeren har skudt. Denne race besidder mange af de træk, som man kender fra Retrievere. Dog h... Læs mere

Karaktertræk hos en Chesapeake bay retriever

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Chesapeake bay retriever

Chesapeake Bay Retriever: Vandhunden fra Maryland

Hvis du er på udkig efter en hund, der kan assistere dig i de våde områder med at indhente og hidbringe vildt i vandet, og som på hjemmefronten kan udgøre en fremragende familiehund, så er en Chesapeake Bay Retriever muligvis det idéelle valg for dig.

Denne hund er en fantastisk jagthund, og meget populær blandt danske jægere, der går på jagt efter fjerkræ i de danske åer og fjorde. Den skyr ingen mulighed for at hoppe i vandet når du har skudt, og hunden er en habil svømmer. Derudover har den et godt og tæt pelslag, som holder den varm i vandet - selv i vintermånederne.

Chesapeake Bay Retrieveren er en af de få hunderacer, hvor oprindelsen geografisk kan spores til USA. Her blev den fremavlet i Maryland med formålet for øje at kunne assistere i jagten, der foregik i Chesapeake Bay - det største flodløb i USA, der deler staten i to.

Chesapeake Bay Retrieveren har en opløftet, glad natur, og den er generelt intelligent og lærenem. Hunden er glad for at arbejde, men den kan også sidde stille på vagt - både som vagthund derhjemme, eller med på jagten, hvor den venter tålmodigt på dit kald. Den kan dog også være stædig, og kræver en masse konsistent træning og faste rammer. Du kan ikke blot lade denne race få lov én enkelt gang, for derefter at forvente, at den ikke får en forkælet adfærd af det. Sørg derfor for, at denne hund altid ved præcist hvad den kan forvente, og giv den faste rutiner og opgaver uden de store overraskelser.

Chesapeake Bay Retrievers besidder mange af de klassiske træk, du finder hos andre Retrievere. De kræver en god del motion, gerne i de miljøer, der er tilgodesete af deres avl. I Chesapeake Bay Retrieverens tilfæde betyder det, at hunden generelt gerne skal have jævnlig mulighed for at bevæge sig ud i vandet for at svømme og plaske rundt. Derudover er marker og skove også steder, hvor denne race generelt nyder at løbe frit - udnyt derfor de muligheder for at komme i hundeskoven, der er i nærheden af jer.

Den stærke personlighed og vilje hos en Chesapeake Bay Retriever

En Chesapeake Bay Retriever adskiller sig dog også fra andre Retrievere på visse punkter. Et af disse er, at de godt kan være disponerede for at være mere dominerende end andre Retrievere. Det kan komme til udtryk overfor fremmede, hvor de - modsat mange andre Retrievere, der generelt er tillidsvækkende - kan være mere aggressive og reserverede. Det samme gør sig gældende, når det kommer til Chesapeake Bay Retrieverens adfærd over for andre hunde.

Det er vigtigt at huske, at ovenstående beskriver en generel disposition hos hunden. Meget af dette kan aktivt modarbejdes, hvis man begynder med tidlig træning og socialisering. Udsæt hunden for mange indtryk, oplevelser og erfaringer gennem mødet med andre hunde og mennesker, og lad den tidligt få opbygget en stor og bred omgangskreds.

Træningen af en Chesapeake Bay Retriever skal gerne starte tidligt, og inkludere en masse sjov og godbidder. Gør gerne træningen alsidig, og træn mange forskellige ting samtidigt, så hunden ikke kommer til at kede sig undervejs. Og sørg for at stoppe, mens legen er god! Jævnlige, korte træningssessioner er en god tommelfingerregel med denne race. Overholder du disse principper kan du lære din Chesapeake Bay Retriever næsten hvad som helst.

Denne hund kan udgøre en særdeles god familiehund - igen med den rette træning og socialisering. Den kommer generelt godt ud af det med børn, men hunden finder sig til gengæld ikke i at blive drillet af dem, og kan godt finde på at gå fra legen. Sørg derfor for, at børnene ved hvordan de skal lege med hunden, og hold opsyn med dem alle, når de leger sammen. Lad ikke helt små børn lege med din Chesapeake Bay Retriever - og hav generelt den regel, at hunden skal være i fred, når den spiser eller selv ligger og gnaver i sit eget legetøj.

3 fun facts om Chesapeake bay retriever

En Chesapeake Bay Retriever tager lang tid om at blive ordentlig voksen.

En Chesapeake Bay Retriever tager lang tid om at blive ordentlig voksen. Læs mere

Du vil ofte se, at denne race engagerer sig i “hvalpeadfærd”, som overdreven nysgerrighed, klodsethed eller legesyge, selv længe efter den har nået fuldvoksen størrelse. Læs Mindre

Chesapeake Bay Retrieveren stammer fra to hunde, Sailor og Canton, som med deres ejere strandede på vej mod England i 1807.

Chesapeake Bay Retrieveren stammer fra to hunde, Sailor og Canton, som med deres ejere strandede på vej mod England i...Læs mere

Ejerne og de to hunde slog sig ned ved Chesapeake Bay, og hundene viste sig hurtigt at have talent for at jage ved vandet. Det samme gjorde sig gældende for deres efterkommere. Læs Mindre

Chesapeake Bay Retrieveren kan være besidderisk, når det kommer til legetøj og mad.

Chesapeake Bay Retrieveren kan være besidderisk, når det kommer til legetøj og mad. Læs mere

Derfor bør du være særligt opmærksom på at lære dine børn, at de ikke skal lege med hunden mens den spiser eller gnaver i sit legetøj. Dog kan du sagtens starte en leg med den og dens legetøj, når den ikke i forvejen er i gang med noget selv. Læs Mindre

Fakta om Chesapeake Bay Retrieveren
 

Type
En Chesapeake Bay Retriever er en apporterende jagthund.

Motion
En Chesapeake Bay Retriever kræver en god del motion, og meget gerne i det miljø, den er avlet til at brillere i: vandet. Jævnlige ture til stranden, en sø eller en å er perfekte destinationer i hverdagen sammen med denne hund.

Pelspleje
En Chesapeake Bay Retriever har en fantastisk pels, der skyr vand og miljø på samme måde som fjerpragten på en and. Dog er den også kendt for at fælde meget - ligesom alle andre Retrievere. Børst gerne hunden flere gange om ugen for at undgå, at hundens pels havner på gulvet og i møblerne.

Alder
En Chesapeake Bay Retriever bliver typisk mellem 10 og 12 år gammel.

Hvorfor vælge en Chesapeake Bay Retriever?
Du skal vælge en Chesapeake Bay Retriever, hvis du som erfaren hundeejer ønsker en udfordring af en Retriever, der kan assistere dig med stor kompetence på jagten i vandet, og som samtidigt kan udgøre en dejlig familiehund.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark