Chihuahua

Chihuahuaen er en lille selskabshund (den betegnes faktisk ofte som verdens mindste hunderace), men den har en personlighed uden lige. Chihuahuaen stiller store personlige krav til sine ejere, og den skal mødes med klare rammer og faste rutiner. Til gengæld er dens fysiologiske krav ikke store - den... Læs mere

Karaktertræk hos en Chihuahua

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Chihuahua

Chihuahua: En lille hund med stor charme

Hvis du leder efter en lille hund med en stor personlighed, høj intelligens og en yderst selskabelig adfærd, så kan det være, at en Chihuahua er noget for dig.

Denne hund er særligt fremtrædende og kendt i den vestlige populærkultur, og med god grund. Du skal nemlig lede længe efter en hund af denne størrelse, der er lige så karakteristisk som Chihuahuaen.

Og dog giver denne hund så meget mere end bare omtale. Den er nemlig fantastisk kærlig, og knytter meget hurtigt an til sin ejer og familie. Derudover kræver den meget lidt når det kommer til pelspleje og motion, hvilket gør det til en særdeles nem race at tage sig af - selv for dem, der skal til at anskaffe sig en hund for første gang.

Chihuahuaer har det faktisk med at knytte sig meget tæt til en enkelt person. Når familien anskaffer sig en Chihuahua kan det derfor være nødvendigt på forhånd at afstemme, hvem der vil arbejde på at have den primære tilknytning til hunden. Samtidigt er det også vigtigt ikke at gøre den lille hund forvænt, da den ellers hurtigt kan komme til at blive langt mere krævende end hvad godt er.

Hundens lille størrelse, kombineret med dens store behov for at have selskab, gør det nemt for mange ejere af Chihuahuaer at tage dem med i tasken, når de skal ud af døren. Denne hund er da heller ikke en, som er kendt for at hoppe ud undervejs - den sidder som oftest helt trygt, godt og tilfreds i tasken, så længe du har den med dig. Dog kan dette også hurtigt udvikle sig fra at være bekvemmeligt for både dig og hund, og til at være en nødvendighed for, at Chihuahuaen ikke bliver destruktiv derhjemme. Overvej derfor en ekstra gang, om I kan være konsistente nok i rutinerne til, at dette er noget, som I vil vænne jeres hund til.

Størrelsen kan også narre på et andet område. Mange tror måske, at Chihuahuaens lille størrelse gør den til en idéel hund for børn at lege med. Dette er ikke tilfældet. Børn under skolealderen bør faktisk slet ikke lege med en Chihuahua. Dette er fordi risikoen for skader på hunden simpelthen er for stor - hvis et barn lander på det, eller hvis den bliver trådt på, så kan den hurtigt få skader, der i værste fald kan være fatale. Sørg derfor også for at tale grundigt med børnene om hvordan de skal lege med Chihuahuaen. 

Desuden er det ikke blot over for børn, at Chihuahuaen kan være i fare pga. sin størrelse. Du skal nemlig også passe på med at lukke den alene ud i haven - store fugle eller andre dyr kan nemlig godt tage den.

Chihuahuaens personlighed

Chihuahuaen har en helt særegen personlighed. Den kan hurtigt komme til at virke introvert på fremmede, der ser den for første gang. Det er dog ikke nødvendigvis dét, der er tilfældet, men den kan godt være lidt reserveret overfor gæster. For at imødekomme dette træk kan du forsøge at socialisere din hvalp tidligt - lad den møde så mange mennesker som muligt, og gør den vant til, at der kommer gæster i dit hjem.

Når vi taler om andre hunde, så er der helt andre boller på suppen. Her vil manglende socialisering af Chihuahuaen ikke resultere i reserveret, nervøs adfærd overfor andre hunde. Til gengæld vil Chihuahuaen ofte se sig selv som den store og den dominerende, og udvise aggressiv adfærd. Det er nok ikke nødvendigt at påpege, at det hurtigt kan blive problematisk for den lille, spinkle hund - især hvis den møder en stor, aggressiv hund. Igen er tidlig socialisering blandt andre hunde det greb, som du skal benytte dig af for at forebygge denne adfærd. Og frem for alt må du også sørge for at værne om din hund.

Chihuahuaen er, når alt dette er sagt, en fantastisk ledsager. Folk, som har sådan en race, fortæller ofte, at de aldrig har haft så tætte bånd til et dyr før, og at de ikke kunne forestille sig et liv med en anden hund end den. Chihuahuaen kan have en næsten menneskelignende personlighed og intelligens - måske er det dette aspekt, der lader sig komme så tydeligt til udtryk i de stærke bånd, der dannes Chihuahua og menneske imellem.

3 fun facts om Chihuahua

Chihuahuaen kommer til at styre dit liv, hvis du tillader det.

Chihuahuaen kommer til at styre dit liv, hvis du tillader det. Læs mere

Hvis de keder sig kan de skrue over i destruktiv adfærd, og giver du den ikke det, som den beder om, kan helvede bryde løs. Sørg for at fastsætte regler og rammer, og hold dig til dem i hele hundens levetid - ellers finder du dig selv i en position, hvor du konstant skal flytte dig for at gøre plads til hunden. Læs Mindre

Chihuahua-lignende hunde er afbildet af Toltec-civilisationen tilbage fra det 9. århundrede.

Chihuahua-lignende hunde er afbildet af Toltec-civilisationen tilbage fra det 9. århundrede.Læs mere

Det betyder, at Chihuahuaen potentielt kan være mere end 1100 år gammel. Læs Mindre

En Chihuahuas personlighed sammenlignes ofte med en terrier.

En Chihuahuas personlighed sammenlignes ofte med en terrier. Læs mere

Terrier-hunde er kendte for deres høje energiniveau, samt deres tendens til at løbe, gø og grave ukontrollerede. Derudover er den altid på vagt, og mistænker enhver fremmed, der sætter sine fødder hos jer. Læs Mindre

Fakta om Chihuahuaen

Type
Chihuahuaen er en lille selskabshund, der smelter hjerter i alle familier og forsamlinger.

Motion
Chihuahuaen er nem - den har brug for 20-30 minutters daglig motion. Dog kan den overraske mange, hvis den får lov til at vise hvor lange ture den kan holde til at gå.

Pelspleje
En Chihuahuas pelspleje er nærmest ikke-eksisterende. Du skal bruge nogle få minutter om ugen på at børste den, og skal den vaskes kan det ofte klares under håndvasken - eller blot med et mildt skrub af en ren klud.

Alder
En Chihuahua bliver typisk mellem 10 og 18 år gammel.

Hvorfor vælge en Chihuahua?
Du skal vælge en Chihuahua, hvis du er til en lille, karakteristisk hund, der ikke kræver meget at passe, men som til gengæld stiller store personlige krav til sine ejere.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark