Chinese crested

En Chinese Crested er en lille hund, der kommer i to pelsvarianter. En af disse varianter er særligt kendt for, at den udelukkende har sin pels i hovedet samt på fødder og hale - resten af kroppen er nøgen. Denne hunderace er meget rolig af sind, og har ikke det store behov for fysisk aktivitet. Du... Læs mere

Karaktertræk hos en Chinese crested

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Chinese crested

Chinese Crested: Den hårløse hund til sofa-kartofler

Hvis du er på udkig efter en hund, der vil assistere dig i at lave absolut intet - ligge i sengen eller sofaen, hvor I kan hygge, nusse og snakke - ja, så kan det meget vel være, at en Chinese Crested er hunden for dig.

Denne hund er nemlig en sand sofakartoffel. Dens fysiske behov nærmer sig et komplet minimum, og den har kun behov for at bevæge sig udenfor for at gøre det, den skal. Når det kommer til det overordnede aktivitetsniveau, som denne race har brug for, kan du altså nøjes med at tage den ud på 1-2 små gåture om dagen, og ellers blot lukke den ud i en lille, aflukket have - igen på korte visitter.

Denne hunderace kommer i to pels-varianter: den hårløse og Powderpuff-varianten. Den hårløse Chinese Crested har blot pels på hovedet, fødderne og på halen. Resten af kroppen er nøgen - eller næsten, da, for det kræves alligevel ofte, at man barberer den med jævne mellemrum. Mange oplever også, at hårløse Chinese Crested fælder ualmindeligt meget, taget dens hårløshed i betragtning. Powderpuff-varianten tiltrækker mindre opmærksomhed med sin fulde, normale pelsbeklædning.

Den hårløse Chinese Crested er fantastisk modstandsdygtig overfor varme. Den hverken drikker eller sveder særligt meget - dens hårløse krop kan fint transportere varmen væk. Til gengæld tåler den meget lidt kulde - sørg derfor for, at din Chinese Crested er pakket ind, hvis I skal ud i køligt vejr, eller undgå helt at tage den på ture i de kølige måneder. Kulde er ikke noget, som denne race kan vænne sig til på nogen måde.

Chinese Crested i familien

Chinese Crested-racen kan egne sig særdeles godt som familiehund. Også i familier, hvor der er børn tilstede, kan denne hund udmærke sig. Dog skal du være opmærksom på, at børn gerne skal have en vis alder inden de begiver sig ud i leg med en Chinese Crested. Den er nemlig så lille en race, så den kan være for skrøbelig for nogle mindre børns legeadfærd - og de mindste børn forstår sig selvfølgelig ikke på hvordan de skal tage hensyn til denne hund.

Generelt elsker Chinese Crested-hunde at være sammen med familien. Den er legesyg, kælen og en stabil makker. Desuden er den ganske lavmælt, og dette koblet med dens udebehov gør, at den egner sig særdeles godt til livet i lejligheder. Hundens store sociale behov gør også, at den godt kan komme til at lide af separationsangst. Vær derfor særligt opmærksom på at skabe gode rutiner i forbindelse med, at du skal ud af døren - og hvis I er en familie, der er ude af huset det meste af dagen i hverdagene, så skal I måske tænke over, om denne race er den rigtige for jer. 

Når hunden endelig er ude, og i et vejr, hvor den kan holde varmen, så skal du alligevel se en ægte adræt springer udfolde sig. En Chinese Crested er nemlig kendt for at hoppe, grave og klatre alle de steder, hvor den kan komme til det. Desuden kan de godt lide at løbe rundt om (og om hjørner med) deres ejer. Når de først er ude, så er de hurtige, og de kan være en pestilens at kalde til sig eller indfange igen.

Hvis du endelig anskaffer dig en Chinese Crested, så kan det være  en god idé at gøre det til en vane at give den en fast plads i det bløde - i stolen, på sofaen og endda i sengen. Dette er med til at sikre, at også din hund finder sig til rette derhjemme. Og du kan være sikker på, at den nyder en god, dejlig seng eller sofa lige så meget som du gør.

3 fun facts om Chinese crested

Chinese Crested stammer slet ikke fra Kina.

Chinese Crested stammer slet ikke fra Kina. Læs mere

I stedet stammer denne hunderace oprindeligt fra Afrika eller Mexico (man ved det dog ikke helt), hvor dens nærmeste slægtninge er andre hårløse hunde. Kina reducerede blot hunden i størrelse med yderligere avl. Læs Mindre

I Kina er hunden bl.a. blevet brugt som selskab til sejlere fra helt tilbage til år 1530

I Kina er hunden bl.a. blevet brugt som selskab til sejlere fra helt tilbage til år 1530Læs mere

På skibene kunne Chinese Crested-hundene jage skadedyr, der spredte sygdomme blandt besætningen. Kina avlede hunden til netop dette formål, og den blev handlet meget med på forskellige havne i landet. Hunden kom til Europa i 1700-tallet, hvor den blev dokumenteret herhjemme. Læs Mindre

Enlige Chinese Crested-hunde er undtagelsen - ikke reglen.

Enlige Chinese Crested-hunde er undtagelsen - ikke reglen. Læs mere

Chinese Crested-hunde knytter typisk kun an til deres ejer eller tætte familie. Alle fremmede, der skulle have en relation til familien ud over, kan opleve, at det er ganske svært at oprette og vedligeholde en god relation med en Chinese Crestie. Her skal man virkelig gøre sig fortjent til hundens tillid og venskab. Læs Mindre

Fakta om Chinese Crested

Type
En Chinese Crested er en lille selskabshund.

Motion
En Chinese Crested kræver ikke masser af aktivitet. En lille, daglig gåtur, og ellers et begrænset udeareal, hvor den kan komme ud og gøre det, den skal, er tilstrækkeligt.

Pelspleje
Chinese Crested kommer i to “varianter”, når man taler om pelsen - den hårløse og Powderpuff-varianten. Den hårløse har blot pels på hovedet, fødderne og halen. Resten af dens pels på kroppen skal gerne barberes helt af med jævne mellemrum for at beskytte hundens hud. Her skal der ikke bruges yderligere midler på hundens hud - ingen cremer, sun blockers eller noget. Håret på hundens hoved, fødder og hale skal vaskes i shampoo efter behov. Powderpuff-varianten skal have en masse pelspleje. Her skal du læse op i særskilte programmer - alternativt kan du også kontakte en professionel pelsplejer for at få hjælp til denne del.

Alder
En Chinese Crested bliver typisk mellem 10 og 14 år gammel.

Hvorfor vælge en Chinese Crested?
Du skal vælge en Chinese Crested, hvis du søger en lille hund, der har et særpræget udseende, og som kører i et helt lavt gear - ligesom dig. Det er vigtigt, når man anskaffer sig en hund, at den har et temperament, der ligner sin ejers.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark