Chodsky Pes

En Chodsky Pes er en hyrdehund, men den påtager sig gerne lige så mange forskelligartede opgaver som en arbejdshund. Den er intelligent, lærenem og meget aktiv uden at være alt for intens. Og så passer den perfekt ind i børnefamilier - den elsker nemlig at lege med børn, og er god til at være blid.... Læs mere

Karaktertræk hos en Chodsky Pes

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Chodsky Pes

Chodsky Pes: Den opmærksomme, tjekkiske Schæfer

Hvis du er ude efter en intelligent, lærenem og familievenlig hund, og hvis du også er klar på at imødekomme kravene fra en hund med mange behov, så bør du kaste et nærmere blik på en Chodsky Pes.

Denne race går ofte også under det engelske navn “Bohemian Shepherd”, og er en variant af den klassiske schæferhund. Den stammer fra det tjekkiske territorium fra omkring 1300-tallet, hvor den først og fremmest blev fremavlet til at stå vagt over familier i tider, hvor der var krig. Da racen var meget alsidig blev den dog hurtigt opdaget for at være en fantastisk hyrdehund, og den vandt da også en masse popularitet i regionen. Racen har klaret sig naturligt stort set op til den dag i dag.

Hunden er meget intelligent, og trives i hjem med store familier. Den har også et stort aktivitetsbehov, både fysiskt og mentalt, så hvis I anskaffer jer en Chodsky Pes, så skal I være klar på at imødekomme begge dele. Denne hund kræver nemlig en stor tids- og ressourcemæssig investering fra jer som ejere. Men giver man hunden det, den har behov for, så får man til gengæld en af de mest idéelle, balancerede familiehunde, man kunne ønske sig.

En Chodsky Pes har et større energiniveau end en almindelig Schæferhund. Derfor kan det være en rigtig god idé at gå ekstra ture med den - den skal mindst have én tur om dagen, som varer på den anden side af en time. Derudover kan du også slå flere fluer med ét smæk, og melde den til agility- eller lydighedstræning - her kan den både få sit fysiske og mentale behov tilfredsstillet.

Chodsky Pes’en er ekstremt lærenem, men træningen af den kræver en ejer, der har en fast hånd, og som har en god portion tålmodighed. Hunden kommer nemt til at kede sig, og kræver derfor masser af afveksling i træningen. Sørg for at bruge masser af positivt feedback og godbidder undervejs - så kan du lære den stort set hvad som helst.

Sådan indgår Chodsky Pes’en i familien

En Chodsky Pes er en familiehund med stort “F”. Det betyder først og fremmest, at den kommer rigtig godt ud af det med alle medlemmer i familien - både voksne og børn. Og særligt når det kommer til børn, så elsker den at lege forsigtigt med de små, og den er en helt fantastisk beskytter af dem. Sørg selvfølgelig altid for at holde børnenes leg med hunden under opsyn - det gælder for denne som for alle hunderacer.

Ud over børnene i huset kommer en Chodsky Pes i øvrigt også rigtig godt ud af det med øvrige kæledyr, som I har i hjemmet. Hunden er oprindeligt avlet som en hyrdehund, og derfor ser den alle racer, arter og væsener inden for husets fire vægge som en helt naturlig del af den flok, den skal beskytte.

En Chodsky Pes er meget afhængig af sin familie, og den har et stort socialt behov. Den trives bedst med adgang til et udendørs areal, hvor den kan løbe rundt - og så skal der gerne være flere forskellige mennesker i husstanden, der kan tage sig af den. Med denne hunds aktivitetsbehov kommer der desuden også et stort behov for at slappe godt af derhjemme, når dagen går på hæld. Her kan du godt komme ud for, at din Chodsky Pes er i færd med at give jer alle sine sødeste og mest tiggende hundeøjne, fordi den vil være med jer oppe i sofaen. Alternativt kan den sagtens finde på at lægge sig på jeres fødder på gulvet nede foran sofaen.

3 fun facts om Chodsky Pes

Chodsky Pes’en er børnevenlig, men kan finde på at nappe børn blidt i hælene.

Chodsky Pes’en er børnevenlig, men kan finde på at nappe børn blidt i hælene. Læs mere

Årsagen er, at dette er en hyppigt anvendt metode af hunden som hyrdehund, når den skal samle de store dyreflokke sammen. Den gør det simpelthen for at få samlet børnene, så det bliver lettere for hunden at overskue hvor de alle er henne. Vær opmærksom på det, hvis denne adfærd skulle begynde, og afled hunden. Læs Mindre

in Chodsky Pes er altid ivrig efter at arbejde.

in Chodsky Pes er altid ivrig efter at arbejde.Læs mere

Hvis du har en opgave på hånden, som du kan udlicitere til din hund - det kunne fx være at hente avisen, at finde et ur, som du har tabt i haven, at lukke en dør eller lignende - så tøver den ikke med at lystre din kommando. Læs Mindre

Din Chodsky Pes er lige så kælen, som den er aktiv.

Din Chodsky Pes er lige så kælen, som den er aktiv. Læs mere

Når I er trætte efter en lang dag, så har denne hund lige så meget brug for at slappe af, og lige så meget brug for menneskelig samvær og nærvær, som du selv har. Du vil opleve, at den hellere vil ligge nede på det hårde gulv foran sofaen ved jeres fødder end i sin hundekurv længere henne i rummet. Kæl med den, og fortæl hunden hvor dygtig den har været i dag. Læs Mindre

Fakta om Chodsky Pes’en

Type
En Chodsky Pes er en hyrdehund.

Motion
En Chodsky Pes kræver meget motion, da den har et stort energiniveau. 2-3 ture om dagen, hvoraf én af disse er af mindst en times varighed, er en nødvendighed. Derudover skal hunden gerne have adgang til et aflukket udendørs areal, hvor den frit kan løbe rundt og hygge sig.

Pelspleje
Denne hunderace fælder gennemsnitligt i løbet af hele året, men når det er sæson kan den godt fælde kraftigt. I disse perioder, men i virkeligheden hele året, er det vigtigt, at dens pels bliver børstet grundigt igennem - gerne flere gange om ugen.

Alder
En Chodsky Pes bliver typisk mellem 10 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Chodsky Pes?
Du skal først og fremmest vælge en Chodsky Pes, hvis du er klar til at lægge meget energi og mange timer i samværet med din hund - og hvis du ønsker en dejlig, afrundet hund til børnene, der hurtigt bliver en fast del af familien derhjemme.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark