Chow Chow

En Chow Chow er en ældgammel hunderace. Den stammer tilbage fra det kinesiske Han Dynasti, hvor den blev brugt som vagthund. Her gik der også mange legender om dens ophav. I dag er hunden bedst kendt for sin puffede pels, og for sin reserverede natur. Denne race har det nemlig bedst i sit eget selsk... Læs mere

Karaktertræk hos en Chow Chow

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Chow Chow

Chow Chow: Hunden, der gerne ville være kat

Chow Chow’en kan ingen tage fejl af. Denne hund har et helt særligt, karakteristisk udseende med sin puffede pels og sin flade snude - og så er den uafhængig, næsten katteagtig.

At denne hund mere minder om en kat er ikke blot tilfældet, når det kommer til statur. Det gælder nemlig også hundens personlighed. Den er stolt og uafhængig, og går gerne afsides, hvor den helst ikke vil forstyrres. Det er slet ikke altid, at den gider at kæle. Desuden kan den være meget reserveret overfor fremmede.

Når alt dette er sagt, så kan en Chow Chow også være særdeles charmerende og hyggelig - det kræver blot den rette ejer til jobbet. Hunden er nemlig krævende, især for de hundeejere, der har den som deres første hund. Træningen af en Chow Chow kræver tålmodighed og konsistens, men det er en nødvendighed. Og hvis man lykkes med hundetræningen, så vil man også se, at Chow Chow’ens uafhængige ånd ikke foranlediger den til at være egenrådig og selvbestemmende derhjemme.

Derudover skal en Chow Chow selvfølgelig også socialiseres tidligt - introducér den for nye mennesker, hunde og sanseindtryk, gerne så tidligt som muligt mens den stadig er hvalp. Dette er med til at sikre, at de bliver afbalancerede og mere sociale, når de vokser op.

Chow Chow’en bør aldrig være direkte aggressiv eller sky. Det er ikke fordi den ikke vil røres ved, eller ikke vil kæles med - men man skal blot respektere, når den trækker sig. Halvdelen af tiden har denne hund det simpelthen bare bedst, når den er i sit eget selskab. Den forårsager heller ikke ballade i det samme omfang, som andre hunde gør det. Når der kommer gæster, så skal den gerne introduceres eksplicit over for dem af sin ejer - ellers kan det være, at den forsøger at markere hvor grænsen går mellem gæsternes og dens eget territorium.

Når det kommer til træning af denne hunderace, så er det aldrig nødvendigt at tage fysisk fat i denne race. Det vil være direkte kontraproduktivt. I stedet vil du finde ud af, at det som regel er nok med en enkelt mundtlig irettesættelse - så skal hunden nok rette ind. Til gengæld kan det godt være svært at træne en Chow Chow - blandt andet fordi denne hund har det med at trække sig, når den ikke gider mere. 

Hunden kan, pga. sit rolige temperament og begrænsede motionsbehov, være et glimrende valg, hvis du gerne vil have en mellemstor hund til din lejlighed. Sørg blot for, at den får sin daglige motion udenfor, og så vil den have det helt fint med at være i en mindre lejlighed resten af tiden.

Er Chow Chow den ældste hunderace, der findes?

Historien, der ligger bag Chow Chow’en som hunderace, er ret interessant. Det har længe været et debatemne blandt eksperter hvor gammel Chow Chow-racen er - og genetiske resultater beviser, at den er blandt de ældste hunderacer, som vi stadig har den dag i dag. 

Chow Chow’en har sin oprindelse i nomadestammer i Mongoliet og det nordlige Kina. Tidlige afbildinger af Chow Chow’en på potter og malerier viser, at den allerede i det kinesiske Han Dynasti har været en hund, man har holdt - og det strækker sig altså helt tilbage til år 206 f. Kr. Man siger, at der var en særlig kinesisk Kejser, som havde op mod 2500 Chow Chow’er som jagthunde. Ud over, at de blev brugt til jagten, så brugte man dem også til at bevogte ejendele - og desværre også som en delikatesse blandt højerestående.

Chow Chow’en havde mange navne i Han Dynastiet. På kinesisk gik den under navnet “Sort-tunge”, “Ulve-hund” og “Bjørne-hund”. Og det var først sent i 1700-tallet, hvor britiske købmænd havde bragt racen med til Europa blandt sine øvrige handelsvarer, hvor hunden fik sit navn. Købmændene refererede nemlig til deres “rodekasse” af varer med begrebet “Chow Chow” - og denne hund var altså blandt de øvrige ting i denne rodekasse.

3 fun facts om Chow Chow

Chow Chow’en er den ældste hunderace, der stadig findes.

Chow Chow’en er den ældste hunderace, der stadig findes. Læs mere

Genundersøgelser viser, at hunden stammer helt tilbage fra Han Dynastiet - fra før Kristi fødsel. Med den gamle alder følger også en rig historie. Med denne hund får du derfor en race med meget dybe rødder. Læs Mindre

Der går en kinesisk legende om Chow Chow’ens blå-sorte tunge.

Der går en kinesisk legende om Chow Chow’ens blå-sorte tunge.Læs mere

Ifølge legenden stammer hundens farvede tunge nemlig helt tilbage fra verdens skabelse. Da himlen blev malet blå blev små dråber af maling tabt fra hvælvingen og ned på jorden - og disse dråber gik Chow Chow’en og slikkede op. Læs Mindre

Chow Chow’en har begrænset synsvidde.

Chow Chow’en har begrænset synsvidde. Læs mere

Årsagen skal findes i det faktum, at dens øjne sidder dybere i øjenhulen end hos andre hunde. Derfor kan det ofte være en god idé at nærme sig hunden fra hundens front - og ikke fra siden, hvor den ofte vil blive overrasket. Læs Mindre

Fakta om Chow Chow’en

Type
Chow Chow’en er en arbejdshund.

Motion
En Chow Chow kræver ikke masser af motion, men den skal selvfølgelig udenfor. Et par gåture om dagen af en varighed på omkring de 15 minutter hver er tilstrækkeligt - en enkelt længere gåtur kan også være fint.

Pelspleje
Børst hundens pels 3 gange om ugen for at holde den i god stand. Hunden fælder, især i sæsonen, så her kan du med fordel børste oftere for at undgå, at pelsen sætter sig i dine møbler.

Alder
En Chow Chow bliver typisk mellem 12 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Chow Chow?
Du skal vælge en Chow Chow, hvis du ønsker en hund, der langt det meste af tiden kan klare sig selv. Det kan måske være, at du gerne vil have en hund med en kats temperament - en hund, der selv bestemmer hvornår der skal kæles, og som igen frit tager initiativet til at lave noget andet bagefter. Særligt med denne hunderace er det vigtigt, at ejeren og hunden passer sammen, når det kommer til temperament. Sørg derfor for at få forventningsafstemt - både med dig selv, og med resten af familien

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark