Cocker Spaniel

En Cocker Spaniel er en fuglehund, der kommer ud af spaniel-familien. Dog er den primært i dag kendt for sit flotte, nærmest model-lignende udseende. Denne hund er kærlig helt igennem, og er blandt de bedste valg, hvis du leder efter en hund, der passer ind hos hele familien. Dog kræver den også rig... Læs mere

Karaktertræk hos en Cocker Spaniel

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel: den kærlige, smukke familiehund

Hvis du leder efter en familiehund, der både er smuk, kærlig og villig til både aktiv leg og stille kælen, så er en Cocker Spaniel bestemt hunden for dig.

Selvom en Cocker Spaniel grundlæggende er en fuglehund, der instinktivt altid er klar på at assistere sin ejer på jagten, så er den den dag i dag også først og fremmest en fantastisk familiehund. Den er altid klar på det, du vil - om det er aktiv leg i haven, en god gåtur, afslapning foran fjernsynet, kæletid eller et bad. Jo, det er skam ikke svært at forstå hvordan Cocker Spaniel’en har vundet hundeentusiasters hjerter verden over.

En Cocker Spaniel, der er godt avlet, er en sand fornøjelse at eje. Den er dejlig blød, har et roligt men legesygt temperament, og så lever og ånder den for at gøre sin familie glad. Den er fantastisk til børn, hvilket er en af de primære årsager til, at den er så populær. Du kan sikre de bedste oplevelser mellem denne hund og børnene ved at lade dem vokse op sammen, og lære dine børn at være rolige og respekterende overfor hunden. Sørg selvfølgelig altid for at holde små børns leg med hunden under opsyn.

Ud over, at denne hund er god til børn, så bruges den også i vid udstrækning som partner/ven af ældre mennesker. Den besidder nemlig en størrelse, et humør og et temperament, der passer rigtig godt ind hos mennesker i denne aldersgruppe.

Cocker Spaniel’en har en blød personlighed. Det betyder blandt andet, at du skal huske at være blid mod den, når den skal trænes. Den trives bedst under en rolig, konsistent hånd og faste rammer. Med det får du de bedste resultater ud af træningen. Derudover gør hundens bløde personlighed også, at den godt kan virke en anelse nervøs, selv når hunden er godt socialiseret. Den er underdanig, og kan nogle gange godt komme til at tisse når den er ekstra glad. Skæld den ikke ud for dette, men følg den blidt udenfor, hvor den kan komme af med resten.

Cocker Spaniel’en stammer fra familien af spaniel-hunde (“spaniel” betyder “spansk hund”), der er særligt kendt for at være gode, apporterende jagthunde - enten i vand eller på markerne. Cocker Spaniel’en, der blev anerkendt som selvstændig race i England i 1892, fik sit navn for sit gode ry i jagten på skovsnepper - på engelsk “Woodcock”. En Cocker Spaniel har da også stadig dette gen i sig, selvom den ikke primært i dag bruges til dette formål. Derfor vil du også se, at den ofte sætter efter fugle og smådyr, når du er ude med den. Skæld den ikke ud - det ligger dybt i dens natur at det er dette, den skal.

Sørg godt for din Cocker Spaniels pels

Når du har en Cocker Spaniel, så kommer du ikke udenom at skulle forholde dig til, og bruge en god rum tid på, at vedligeholde hundens pels. Få hunderacer er, når de er velplejede og godt friserede, lige så flotte (og naturlige) at se på som en Cocker Spaniel.

Hundens legesyge og nysgerrighed gør, at den ofte bliver godt beskidt når den er udenfor, og derfor kræver en Cocker Spaniel jævnlige bade.

Men den virkelige udfordring opstår, når det omhandler hundens pels og behandlingen af denne. Den skal jævnligt bades, børstes og trimmes. En Cocker Spaniels pels vokser nemlig hele tiden, og for at holde den i en god længde skal den gerne trimmes ofte - helst mindst en gang hver anden måned. Desuden skal den børstes grundigt hver dag. For at oppuste disse udfordringer, så er Cocker Spaniels ikke just kendte for at ville samarbejde under disse procedurer. Det sætter altså store krav til hundens ejer at holde en Cocker Spaniel fin, ren og pæn. Du kan med fordel starte helt tidligt fra hvalps ben med at vænne hunden til de ugentlige eller månedlige behandlinger.

Når du anskaffer dig en Cocker Spaniel, så skal du altså være klar til selv at investere tid og energi i ugentlig pelspleje. Alternativt kan du investere den sum penge, der skal til for at få en professionel pelsplejer til at tage sig af din Spaniel med jævne mellemrum. Da racen er krævende at pleje koster det også mere at udlicitere denne opgave.

3 fun facts om Cocker Spaniel

Lady i “Lady og Vagabonden”, Disneys populære tegnefilm for børn, er en Cocker Spaniel.

Lady i “Lady og Vagabonden”, Disneys populære tegnefilm for børn, er en Cocker Spaniel. Læs mere

Og det er skam ikke noget tilfælde. En Cocker Spaniel er nemlig med sin flotte udstråling og uskyldige udseende hundeverdenens svar på en naturlig model. Læs Mindre

Cocker Spaniel’en er det mindste medlem af spaniel-familien af hunde.

Cocker Spaniel’en er det mindste medlem af spaniel-familien af hunde.Læs mere

Med en fuldvoksen vægt på blot 12-15 kg er det en lille spaniel - men med et særdeles stort hjerte. Læs Mindre

Der findes et stort sort marked for Cocker Spaniels.

Der findes et stort sort marked for Cocker Spaniels. Læs mere

Dette skyldes racens store popularitet. Du skal derfor være ekstra opmærksom på hvem du køber denne race af - hvis avlen ikke er ren, så kan dit individ være disponeret overfor kroniske helbredsproblemer eller udsving i temperament. Læs Mindre

Fakta om Cocker Spaniel’en

Type
En Cocker Spaniel er en apporterende jagthund.

Motion
En Cocker Spaniel er ikke så krævende, når det kommer til motion. Et par daglige gåture, og måske et lille aflukket område udenfor, er tilstrækkeligt for den. Husk, at selvom denne race generelt er rolig og nem, så er den også en jagthund i hjertet - brug derfor altid snoren, når du er ude med den.

Pelspleje
En Cocker Spaniel kræver intensiv pelspleje. Vær parat til at investere store mængder af tid og energi i at holde din hund ren og pæn. Så får du til gengæld også en af de flotteste hunderacer, der er at finde derude.

Alder
En Cocker Spaniel bliver typisk mellem 12 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Cocker Spaniel?
Du skal vælge en Cocker Spaniel, hvis du gerne vil have en smuk, kærlig, elskelig familiehund med stort “F”, og hvis du desuden er parat til at investere en god rum tid og energi (eller penge) i pelsplejen.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark