Curly coated retriever

En Curly Coated Retriever er den ældste hund, du finder blandt Retriever-hunde. Den besidder mange af de samme karaktertræk som andre Retrievere. Den er venligt sindet men stædig, kan lide at lege og lære, og er god til børn - og så besidder den et meget højt energiniveau. Hunden er generelt lærenem... Læs mere

Karaktertræk hos en Curly coated retriever

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Curly coated retriever

Curly Coated Retriever: Den ældste i Retriever-klassen

Hvis du leder efter en større hund, der på en og samme tid er intelligent, lydig, kærlig, loyal og kælen, så kan det være, at en Curly Coated Retriever er hunden for dig.

Denne hund er kendt for det, som navnet også fortæller om racen: den har en krøllet pels, der efterlader en med et puddel-agtigt indtryk. Men denne race er ikke en krydsning mellem den traditionelle Retriever og en Puddel - faktisk hører denne race til blandt de ældste Retrievere man kender (og Puddel-hunden er faktisk fremavlet fra Retriever-hundene!). De første rapporter man har, som omhandler en Curly Coated Retriever, er en opstilling i show-ringen i England i 1860. Man mener, at denne race er den første af sin slags, som blev avlet og benyttet specifikt til at apportere bytte.

En Curly Coated Retriever er en idéel jagthund. Som alle Retrievere kan denne hund tilpasse sig ethvert jagtmiljø, om det er i vand eller på land, og den er stædig som et æsel, når den får kæmpet sig gennem skov og krat hen til byttet. Derudover er den ganske tålmodig, og den ved udmærket hvad det vil sige at vente på det rette øjeblik.

Ud over hundens fantastiske jagtevner, så udgør en Curly Coated Retriever også en familiehund af dimensioner. Den nyder at indgå i en aktiv families hverdag, og kan være en fremragende løbemakker. Hunden har brug for masser af mental og fysisk stimulering - og får den det, så vil du opleve den som en af de mest balancerede og afrundede hunderacer derude.

En Curly Coated Retriever har brug for en ejer, der er stærk, sætter klare grænser og giver tydelige rammer. Reglerne skal ikke bøjes med denne race, som ellers er intelligent nok til at udnytte de smuthuller, som den måtte erfare, at der findes. Desuden gør hundens høje intelligens, at det kan være svært at stimulere den ordentligt med ensformig træning. Derfor skal hundetræning af denne race gerne være så alsidig og varieret som muligt for at undgå kedsomhed. Det giver de bedste resultater - både under træningen, men især på sigt vil det give pote i hundens stabile adfærd. Du kan lære en Curly Coated Retriever stort set alt, men denne race kan godt have en tendens til at lære tingene lidt langsommere end andre hunde i Retriever-klassen. 

En stædig og selvsikker personlighed

En Curly Coated Retriever er fyldt til randen med en arbejdsvilje, der virkelig berettiger dens plads blandt de andre arbejdsomme hunde i Retriever-klassen. Hunden kan virke utrættelig og stædig, og generelt fortsætter den da også arbejdet til den er færdig. Dens høje energiniveau gør, at den ikke passer godt ind i lejligheder, hvor hunden generelt ikke har mulighed for at blive lukket ud i en større have. Hvis du bor et småt sted, så skal du altså overveje en ekstra gang om denne race er noget for dig. 

I alt dette er en Curly Coated Retriever ikke kendt for at være af typen, der skejer ud. Hundens temperament er stabilt, og der er ikke meget, der kan få den ud af fatning. Generelt er denne race mere reserveret overfor fremmede end andre Retrievere, men forskellen behøver ikke at være markant. Tidlig socialisering kan imødekomme dette problem - lad hunden møde så mange forskellige mennesker og dyr som den kan, mens den er hvalp. Jo tidligere hunden bliver vant til at omgås mange forskellige dyr og mennesker, jo bedre effekt vil det have på dens adfærd senere hen.

En Curly Coated Retriever tager længere tid om at blive voksen end andre Retrievere. Du kan derfor sagtens opleve med denne hund, at den opfører sig hvalpe-agtigt i flere år - fx kan den vise overdreven nysgerrighed, klodsethed eller legesyge.

3 fun facts om Curly coated retriever

Curly Coated Retrieveren napper lidt mere end andre Retriever-hunde.

Curly Coated Retrieveren napper lidt mere end andre Retriever-hunde. Læs mere

Hundens napperi gælder både når det kommer til tøj og hænder. Det er en dårlig vane, som du gør klogt i at vænne din hund væk fra i det øjeblik den begynder. Læs Mindre

En Curly Coated Retriever har en naturligt olieret pels.

En Curly Coated Retriever har en naturligt olieret pels.Læs mere

der hos allergikere godt kan forårsage stærkere reaktioner. Sørg derfor for, at allergikere kan holde god afstand til din hund, når de kommer på besøg. Alternativt kan du lægge besøget hjemme hos dem, og lade din Curly Coated Retriever blive derhjemme. Læs Mindre

Curly Coated Retrieveren er en fantastisk børneven.

Curly Coated Retrieveren er en fantastisk børneven. Læs mere

Hunden er stor, men ikke for tung, og så har den et temperament over for børn, der ligner andre Retrieveres - den kan sagtens finde ud af at være rolig og forsigtig, og så finder den sig i meget. Dog bør du altid holde mindre børns leg med hunden under opsyn - som med alle hunde. Læs Mindre

Fakta om Curly Coated Retrieveren

 

Type
En Curly Coated Retriever er en apporterende jagthund.

Motion
En Curly Coated Retriever kræver, ligesom de andre Retriever-hunde, masser af daglig motion. 2-3 ture om dagen af mellemlang varighed, eller færre ture, der varer længere, er passende for den. Derudover trives den bedst i hjem, hvor den frit kan løbe udenfor i et aflukket område, så den på egen hånd kan få brændt noget energi af.

Pelspleje
Man skulle tro, at denne race med dens krøllede pels ville have et stort behov for pelspleje. Dette er faktisk ikke tilfældet. Den fælder mindre end andre Retriever-hunde - mest i sæsonerne. Børst hunden et par gange om ugen, og lidt oftere, når den fælder. Den skal klippes af og til, men det er ikke alt for krævende, hvis du blot vænner hunden til det fra den er hvalp.

Alder
En Curly Coated Retriever bliver typisk mellem 9 og 12 år gammel.

Hvorfor vælge en Curly Coated Retriever?
Du skal vælge en Curly Coated Retriever, hvis du søger en Retriever-hund, der er lidt anderledes af udseende fra den gængse hund af denne klasse - og ellers, hvis du gerne vil have en hund, der har et temperament som en Retriever.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark