Dansk Svensk Gårdhund

En Dansk Svensk Gårdhund stammer, som navnet indikerer så fint, fra den danske og svenske gård. Her har den tjent som en fantastisk, lille ledsager, der har hjulpet til med mange af de daglige gøremål i udelivet. Det kan den sagtens stadigvæk den dag i dag. Og når hunden ikke hjælper til derhjemme m... Læs mere

Karaktertræk hos en Dansk Svensk Gårdhund

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Dansk Svensk Gårdhund

Dansk Svensk Gårdhund: Den hvid-brune energibombe

Hvis du lægger vægt på de nordiske rødder, og hvis du leder efter en hund, der både er nem at træne, og som i øvrigt er en fantastisk familieledsager, så bør du overveje at anskaffe dig en Dansk Svensk Gårdhund.

Skal man kort beskrive en Dansk Svensk Gårdhunds ophav, så kommer den fra... ja, 1700-tallets dansk-svenske gård. Racen er historisk kendt fra Danmark og det sydlige Sverige, hvor den har været fast inventar på landets gårde - her har den også gået under navnet “Dansk Pinscher”. På gården har den været gavnlig til forskellige typer af opgaver, inklusiv jagt, sporing og som vagthund.

Hundens har en fantastisk glad personlighed. Selvom de er en meget aktiv race med masser af energi, så elsker de også at blive kælet for og kløet, når de er indenfor og slapper af. Denne hund er også særligt kendt for sit fantastiske temperament og sin utrolige tilpasningsdygtighed. Den klarer sig rigtig godt sammen med de fleste mennesker og dyr, og på langt de fleste steder. Livet på gården har gjort, at denne race omgås andre dyr med en sindsro, der sjældent matcher andre hundes af samme temperament som denne. Husk blot, at hunden også har et udpræget jagtinstinkt, og dette kan sætte ind, hvis hunden bliver stillet overfor små dyr, der er mindre end den selv - fx hamstere, små kaniner, osv.

Dog skal du selvfølgelig stadig være opmærksom på, at tidlig socialisering af din Dansk Svenske Gårdhund er en nødvendighed. Sørg for, så tidligt som muligt i hundens liv, at eksponere hunden for så mange forskellige mennesker, dyr, lyde, lugte og øvrige oplevelser som overhovedet muligt. Det er med til at afbalancere hunden, og sørge for, at avlens instinkter kan komme til sin ret senere i hundens voksne liv.

En Dansk Svensk Gårdhund har et stort energiniveau, og kræver meget motion. Denne race er særligt kendt for ikke at trives godt, og blive særligt destruktiv, hvis den ikke får den motion, som den har behov for. Derfor gør du klogt i at implementere gode rutiner med hunden, hvor I regelmæssigt kommer ud på gode, lange gåture. Det er også en god idé, hvis du kan sørge for, at hunden har fri adgang til et aflukket ude-område, hvor den kan løbe rundt og på brændt noget krudt af.

Træning af din Dansk Svenske Gårdhund

Som med alle andre hunderacer er det også nødvendigt at træne en Dansk Svensk Gårdhund for, at hverdagslivet med den ikke kommer til at forvolde for mange problemer.

Først og fremmest skal det betones, at den Dansk Svenske Gårdhund trives bedst med noget at lave. Den passer rigtig godt ind i livet på gården, hvor det som regel ikke er svært at finde noget til hunden, som den kan lave. Tænk på at udnytte de instinkter, som hunden har. Den kunne fx sættes til at vogte over nogle af dine dyr - fx geder eller køer (også selvom der umiddelbart ikke er nogen fare på færde for disse dyr i Danmark). Alternativt kunne køkkenhaven eller marken måske også trænge til en Dansk Svensk Gårdhund, der kunne jage og nedlægge små skadedyr, der har slået sig ned derude. Der er masser af muligheder, og hunden elsker og trives med at være en del af det daglige arbejde hjemme hos jer.

Derudover er det også vigtigt at huske på, at den Dansk Svenske Gårdhund er en hund, der har det bedst, når den er i nærheden af sin menneske-familie. Hunden trives ikke med lange perioder, hvor den skal være alene. Den passer bedst ind i større familier, hvor der for det meste er nogen hjemme. Og er I en familie, hvor alle medlemmer er forpligtede udendørs i løbet af dagen, så skal hunden gerne trænes i at være alene. Vis den hvilke steder i huset der er dens eget, og giv den masser af legetøj. En stor hundegård, hvor hunden har plads til at løbe rundt, og hvor den samtidigt kan komme indenfor i læ for regn og vind, vil passe den Dansk Svenske Gårdhund fint.

 

3 fun facts om Dansk Svensk Gårdhund

En Dansk Svensk Gårdhund trives normalt rigtig godt med andre hunde.

En Dansk Svensk Gårdhund trives normalt rigtig godt med andre hunde. Læs mere

Denne race er rigtig god til at lægge op til sjov leg hundene imellem. Du skal blot være opmærksom på, at denne hund også har et jagtinstinkt, så for små dyr kan være med til at udløse det. En huskat plejer hunden at komme helt fint ud af det med. Læs Mindre

En Dansk Svensk Gårdhund er god med børn.

En Dansk Svensk Gårdhund er god med børn.Læs mere

Hunden er forsigtig i sin leg med børn, og har et energiniveau, der gør, at den kan blive ved lige så længe børnene gider. Dog skal du sørge for altid at holde hunden og børnenes leg under opsyn - som med alle andre hunderacer. Læs Mindre

Den Dansk Svenske Gårdhund er stadig i dag en sjælden race, hvis man bevæger sig væk fra Norden.

Den Dansk Svenske Gårdhund er stadig i dag en sjælden race, hvis man bevæger sig væk fra Norden. Læs mere

Der er flere andre lande i Europa, som også har den, men i USA er denne hund meget sjælden. Læs Mindre

Fakta om Dansk Svensk Gårdhund

Type
En Dansk Svensk Gårdhund er en lille arbejdshund.

Motion
En Dansk Svensk Gårdhund kræver meget motion. 2-3 gåture hver dag, og adgang til et aflukket udendørs areal er en nødvendighed for, at hunden får brugt sin energi på en god måde.

Pelspleje
Det er relativt let at holde pelsen på en Dansk Svensk Gårdhund. Børst den jævnligt, og giv den bade efter behov. Hunden fælder en del, så de er ikke anbefalede til familier med allergier.

Alder
En Dansk Svensk Gårdhund bliver typisk mellem 11 og 13 år gammel.

Hvorfor vælge en Dansk Svensk Gårdhund?
Du skal vælge en Dansk Svensk Gårdhund, hvis du gerne vil have en lille hund med stor energi, som du ser kan bidrage i det daglige udendørs arbejde i eller nær hjemmet - og som i øvrigt tjener som en fremragende, lille familiehund ved siden af.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark