Dobermann

En Dobermann er en flot, aristokratisk udseende hund - der også i manges øjne er lidt skræmmende. Den tjener godt som vagthund, men den er også fantastisk kærlig, loyal og opmærksom. Derudover er Dobermann’en særligt velegnet som familiehund, og den er helst der, hvor resten af familien også er. Den... Læs mere

Karaktertræk hos en Dobermann

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Dobermann

Dobermann: Den atletiske, tyske vagthund

Hvis du er på udkig efter en hund, der på en og samme tid er af et fantastisk flot, næsten aristokratisk udseende, og som samtidigt kan tjene masser af funktioner derhjemme, så kan det være, at en Dobermann er hunden, du bør anskaffe dig.

En Dobermann (også kendt som “Dobermann Pinscher”) stammer fra det 19. århundredes Tyskland, hvor den oprindeligt blev avlet som vagthund. Siden da er den blevet udbredt over det meste af verden, og tjener rigtig mange funktioner - både hos familier i private hjem, såvel som med myndighederne på arbejde. Hunden har nemlig talent for at udføre en lang række forskellige opgaver for bl.a. politiet og militæret.

Dobermann’en er kendetegnet ved sin tætte, brun-sorte pels, sin lange snude, høje ører og sit fantastiske atletiske udseende. Og det er ikke blot i positur og form, at hunden virker atletisk - den er nemlig også repræsenteret i mange forskellige former for konkurrencer, hvor den med den rette træning kan brillere. 

Faktisk opfattes Dobermann’en af mange, der ikke kender denne race, som aggressiv og utilregnelig - og hundens let skræmmende udseende spiller uden tvivl en rolle i manges vurdering af dette. Og det er da også værd at betone, at hunden er en fantastisk vagthund - både af evne og skræmmeeffekt. Dog må vi betone, at de som regel er ganske forsigtige, kærlige og opmærksomme. Når denne racen ikke opfanger faresignaler eller føler sig truede, så opsøger de heller ikke aktivt problemer.

Når Dobermann’en er velavlet, så udgør den en fantastisk loyal og kærlig familiehund. Du vil hurtigt finde ud af, at denne race ikke er svær at sætte sin lid til - hvis man selvfølgelig sørger for at træne og socialisere den fra så tidligt som muligt i dens liv. 

En Dobermann er også beskyttende overfor børnene i familien, og den kan også finde ud af at lege med børn over en vis størrelse. Mindre børn bør ikke lege med en fuldvoksen Dobermann. Man skal ikke være bange for, at hunden bliver aggressiv, men den kan, qua sin størrelse, komme til at skubbe og vælte børnene i leg. Når børnene bliver store og gamle nok til at lege med hunden, så sørg for at lære dem at være respektfulde og kærlige over for hunden. Så længe de er det, så skal Dobermann’en nok returnere den samme attitude. Sørg desuden altid for at holde børns leg med din Dobermann under opsyn - som med alle hunderacer.

Sørg for at aktivere din Dobermann

En Dobermann er en stor hund, og har et tilsvarende stort aktivitetsbehov - både fysisk og mentalt. En Dobermann er nemlig også ganske intelligent, og der skal ikke mange inaktive timer til før den begynder at kede sig. De skal gerne beskæftiges aktivt hver dag, og her kræver det, at du som ejer tager styringen, og fortæller den hvad I skal. En Dobermann kan være en for stor mundfuld for de typer, der som regel er mere tilbagelænede og afslappede.

En Dobermann har behov for masser af rum og plads, hvor den kan være aktiv. Derfor er hunden bedst tjent med et større sted i en forstad eller på landet, hvor der som regel følger grunde af en vis størrelse med til huset. Sørg også for, at det område, hvor hunden kan løbe udendørs, er ordentligt indhegnet - både for hundens egen sikkerhed, og så de forbipasserende kan føle sig trygge. Du skal også være opmærksom på, at en Dobermann ikke trives med at være ude alene alt for længe, og heller ikke i en kæde. Den vil helst frit være der, hvor familien også er.

En Dobermann har behov for masser af træning og socialisering, og det skal gerne starte så tidligt som muligt. Når du træner din Dobermann med en konsistent og fast hånd, så etablerer du din rolle over for den som floklederen. En Dobermann er en intelligent hund, og lærer hurtigt. Det kan derfor også nogle gange være en udfordring at holde træningssessionerne spændende og friske nok til, at hunden ikke begynder at kede sig. Her er det nødvendigt med kreativitet - find evt. andre Dobermann-ejere, som du kan udveksle erfaringer med.

3 fun facts om Dobermann

En Dobermann er en social hund, som helst ikke efterlades alene.

En Dobermann er en social hund, som helst ikke efterlades alene. Læs mere

Hvis Dobermann’en skal være alene hjemme, eller hvis den har været for sig selv ude i haven i for lang tid, så bliver den typisk frustreret og destruktiv. Det er en familiehund, og den trives bedst sammen med sin familie. Læs Mindre

Mange bliver nærmest instinktivt bange for Dobermann’en.

Mange bliver nærmest instinktivt bange for Dobermann’en.Læs mere

En Dobermanns ry går i dette tilfælde forkert forud for dens adfærd. Denne hund er nemlig langt det meste af tiden en ganske rolig, loyal og kærlig familiehund - der dog også tjener godt som vagthund. Læs Mindre

Dobermann’en har sit navn fra en tysk skatteopkræver fra 1800-tallet.

Dobermann’en har sit navn fra en tysk skatteopkræver fra 1800-tallet. Læs mere

Mandens navn var Louis Dobermann, og han levede i en tysk by ved navn Apolda. Når L. Dobermann gik på sin jævnlige runde for at opkræve skatten var det i byen et farligt arbejde, da banditter stod på lur for at frarøve ham pengene. L. Dobermann begyndte derfor at tage hunde med sig af en særlig avl - som vagthund. Senere blev denne race kendt som en Dobermann. Læs Mindre

Fakta om Dobermann

Type
En Dobermann er af typen arbejdshund - og mange vælger at bruge den aktivt som vagthund, enten for hjemmet eller når den er med myndighederne på arbejdet.

Motion
En Dobermann er atletisk bygget, og kan klare de fleste opgaver, der kræver fysisk form. Og en Dobermann kræver da også en god del motion - og gerne i flere forskellige varianter. Et par solide gåture om dagen, og en halv times leg og fri røring i haven passer denne hund særdeles godt.

Pelspleje
En Dobermanns pels kræver ikke særlig meget børstning eller vedligeholdelse. En børstning en gang om ugen er som regel nødvendigt. Dog fælder hunden, så i sæsonen kan det være nødvendigt at børste den oftere.

Alder
En Dobermann bliver typisk mellem 10 og 13 år gammel.

Hvorfor vælge en Dobermann?
Du skal vælge en Dobermann, hvis du er en erfaren hundeejer, som gerne vil have en alsidig og loyal vagthund, hvis intelligens gør, at du skal på banen med dit kreative sind for at holde den beskæftiget. 

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark