Dogo Argentino

En Dogo Argentino er en loyal, muskuløs jagthund med en tætsiddende hvid pels, og et hoved som en American Bulldog. Hunden kan fungere fremragende som familiehund, hvis man imødekommer dens høje aktivitetsbehov, men særligt vigtigt er det med denne race, at den skal trænes håndfast og bestemt, og so... Læs mere

Karaktertræk hos en Dogo Argentino

Motion

Børnevenlig

Lydighed

Gøen

Mad

Pelspleje

Dogo Argentino

Dogo Argentino: En stærk, loyal hund til den erfarne hundeejer

OBS! Denne hunderace er ulovlig at eje i Danmark.

Hvis du er ude efter en stærk, loyal og atletisk hund, der kræver en håndfast, konsistent ejer, så kan en Dogo Argentino meget vel være den perfekte udfordring for dig.

Denne hund er avlet til at bistå i jagten mod stort vildt - særligt vildsvin. Som navnet også antyder stammer den fra 1920’ernes Argentina, hvor man var interesseret i, at hunden kunne bevare sin muskuløse krop, men samtidigt være mindre disponeret til kamp - går man langt nok tilbage i denne hunds stamtræ finder man nemlig den nu uddøde Cordoba-hund, der blev brugt som kamphund. Resultatet af avlen blev en tillidsfuld, og tillidsvækkende, selskabshund med et stærkt jagtinstinkt - med dens naturlige kampinstinkt avlet væk. 

Desværre er hunden alligevel stadig den dag i dag set i kontekster, hvor den pga. sin styrke og frygtløshed optrænes til og bruges som kamphund. Det har desværre bevirket, at hunden i mange lande verden over er blevet vurderet som farlig, og derfor ulovlig at eje. Danmark er et af de lande.

I de lande, hvor hunden stadig er lovlig, er den ikke blot brugt som en loyal selskabshund derhjemme, men også i arbejdskontekster, hvor den yder en særdeles god indsats - bl.a. i sit arbejde for politiet, militæret eller i søg-og-find-operationer. Desuden gør hundens medfødte instinkt for loyalitet og mod den til en fremragende vagthund.

Hverdagen med en Dogo Argentino

En Dogo Argentino er stærk - både fysisk, men de besidder også en særdeles stærk vilje og egenrådighed. Derfor er det nødvendigt at begynde at træne og socialisere en Dogo Argentino så tidligt som overhovedet muligt. Denne race har brug for en træner med en fast, konsistent og tydelig hånd, der kan fastholde dem på deres rette plads uden brug af fysisk vold eller magt. Det er ikke en hund for førstegangs-ejere, men det kan være en god udfordring for dig, der har haft hund i mange år, og som leder efter en udfordring.

Vi skal også sige lidt om vigtigheden af socialisering for denne race. For selvom kampinstinktet hos denne hund er avlet væk, så betyder det ikke, at den som udgangspunkt forholder sig neutral eller imødekommende overfor alle og enhver. En Dogo Argentino er særligt kendt for at være forbeholden over for fremmede mennesker og hunde, og det gør tidlig socialisering så meget desto mere nødvendigt for dig og hunden, hvis det skal kunne fungere uden bekymringer, når I møder andre. Tidlig og grundig socialisering af hunden vil modarbejde dette aspekt af en Dogo Argentinos personlighed. Det betyder, at du skal sørge for at eksponere hunden for mange forskellige slags lugte, synsindtryk, mennesker, hunde og andre dyr - og vise den, at fredelig sameksistens og naturlig imødekommenhed er træk, som den bliver belønnet for at udvise.

Hunden passer også særligt godt i familier, hvor den kan udnytte sit stærke jagtinstinkt og sin fysiske styrke. Hvis du går på jagt, så tænk hunden ind i situationer, hvor den vil kunne bidrage. Lad den være med til at jage og nedlægge stort vildt, og træn dens samarbejdsevner med andre hunde under sådanne ture ud. Igen er det vigtigt at starte så tidligt som muligt.

Når en Dogo Argentino kan mange imødekommenhed overfor fremmede mennesker, så gør det samme sig gældende i hundens møde med andre dyr, der er mindre end den selv. En Dogo Argentino kan typisk godt finde ud af det med hunde af dens egen størrelse eller større - den er jo blevet avlet til at kunne jage sammen med andre ligesindede! - men hvis den sættes sammen med andre hunde af en mindre størrelse, så kan dens jagtinstinkt godt sætte ind. Igen er socialisering, og særligt tidlig socialisering, den bedste løsning på dette problem.

3 fun facts om Dogo argentino

Omkring 10% af Dogo Argentinoer har et pels-farvet betinget problem med hørelsen i et eller begge ører.

Omkring 10% af Dogo Argentinoer har et pels-farvet betinget problem med hørelsen i et eller begge ører. Læs mere

Ja, du læste rigtigt - døvhed i et eller begge ører er en lidelse, der ofte rammer hunde, der udelukkende har hvide pelse. Sørg for at få tjekket din hvalps ører så tidligt som muligt for at undgå unødige problemer senere hen. Læs Mindre

En Dogo Argentino er meget loyal over for familiens børn - men ikke andres.

En Dogo Argentino er meget loyal over for familiens børn - men ikke andres.Læs mere

Ofte ser man, at en børnevenlig hund er god og imødekommende over for de fleste børn. Det gør sig ikke nødvendigvist gældende for en Dogo Argentino, der godt kan være territoriel og beskyttende om sin egen familie - ikke bare overfor andre voksne, men også fremmede børn. Læs Mindre

Nogle Dogo Argentinoer har en sort plet - og den er altid at finde på hundens hoved.

Nogle Dogo Argentinoer har en sort plet - og den er altid at finde på hundens hoved. Læs mere

Hvorfor hunden har denne plet er uvist - og det er af endnu mere uransagelige årsager hvorfor den absolut skal være et sted i hundens hoved. Hvis din Argentino har sådan en, så betragt det som en skønhedsplet. Læs Mindre

Fakta om Dogo Argentino

Type
En Dogo Argentino er en apporterende jagthund.

Motion
En Dogo Argentino har et stort energiniveau, og kræver meget motion. Du bør aktivere hunden med 1-2 gode, lange gåture hver dag, og så trives den også med adgang til et aflukket, udendørs areal derhjemme.

Pelspleje
En Dogo Argentino har en hvid, tætsiddende pels, der ikke kræver meget pelspleje. Den kan dog tage lang tid at børste pga. hundens størrelse. Børst den 1-2 gange om ugen for at undgå for mange hår i møblerne - den fælder nemlig også.

Alder
En Dogo Argentino bliver typisk mellem 9 og 15 år gammel.

Hvorfor vælge en Dogo Argentino?
Du skal vælge en Dogo Argentino, hvis du er en erfaren hundeejer, der kan imødekomme en stærk og stolt hunds behov for styring, håndfast læring og socialisering. Derudover skal du selvfølgelig også udelukke dine overvejelser om at anskaffe en Dogo Argentino, hvis du bor i et af de lande - herunder Danmark - hvori det er ulovligt at eje hunden. Du er nødt til at have loven på din side.

Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position

Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark