Alle blogindlæg

Alt som du skal vide om hundeallergi

Hunde og katte er de mest typiske kæledyr i Danmark, og det er meget typisk at en husstand har et eller flere kæledyr, som de elsker med hele deres hjerte - det er ikke for sjov, at hunden er kendt som menneskets bedste ven.

Desværre er der dog nogen, der har svært ved at tåle vores højt elskede kæledyr, hvilket kan være enormt frustrerende, da kæledyr er noget af det, som vi kan opbygge et stærkt bånd med.

Dog er løsningen ikke at ignorerer problemet, så hvis du går og har en mistanke om, at du måske har fået en allergi overfor din hund, så er det bedst at få det afklaret, så du kan løse problemet fremfor at gå og døjes med de forskellige symptomer.

Hvis du vil vide mere om hundeallergi, så kan du blot læse mere her, hvor du bliver klogere på symptomerne, behandlingen og allergien i sig selv.

Hvordan får du hundeallergi?

Allergi er noget af det, der formerer sig. Hvis du først har én allergi, så er du mere disponeret for at udvikle flere allergener senere i livet. Derfor - hvis du allerede har en pollen allergi for eksempel - så kan du risikere at din krop reagerer overfor allergener som din hund - eller hunde i det hele taget - har i deres pels. Det kan være alt fra hudskæl og spyt til kirtler.

Disse allergener bæres i luften og de spredes både via tøj, møbler og gulvtæpper, hvilket resulterer i, at du ikke engang behøver at være i samme rum som et kæledyr for at udvise symptomer på din allergi.

De forskellige symptomer på allergi overfor hunde

Ligesom med alle andre allergier, så er der en række symptomer, som du kan vise tegn på, hvis du har en allergi overfor hunde. De mest almindelige inkluderer helårssnue, hvilket i høj grad minder om høfeber, astma og nældefeber.

At have en allergi overfor hunde kan være enormt generende, da du vil opleve at få en allergisk reaktion hver gang du er sammen med en hund. Denne allergiske reaktion vil typisk vise sig via nyseture, øjenkløe med træthed og kløe i næsten, og det kan opstå så snart du kommer i nærheden af en hund og altså ikke kun, hvis du er sammen med hunde i en længere periode.

Hvordan kan du behandle allergi overfor hunde?

I Danmark er vi glade for dyr, og derfor er der rigtigt mange husstande, der har et eller faktisk flere kæledyr. Dette gør det uden tvivl en helt del mere problematisk at have en kæledyrsallergi overfor enten hunde eller katte, hvilket der desværre ikke er meget at gøre ved.

Er det dog en hund eller kat, der bor hos dig, så er det bedste, som du kan gøre selvfølgelig at fjerne hunden eller katten - dog er dette ikke altid muligt og heller ikke altid noget, som du vil være villig til at gøre, da der ofte opbygges et tæt bånd mellem hund og ejer.

Derfor er en anden løsning - der ikke er lige så effektiv eller holdbar - at tage antihistaminer eller at blive vaccineret.

Yderligere kan du holde din hund fra dit soveområde, hvis dette er muligt, og du kan sørge for både at gøre rent oftere samt lufte mere ud.

Sidst kan du også have fordel af at vaske din hund oftere, da de allergener, som du reagerer på, ofte vil sidde i hundens pels, og dermed kan fjernes fra dit kæledyr, hvis du bader dem oftere, end du ellers ville gøre.

Hvad kan du gøre, hvis du lider af hundeallergi? Læs her.

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3580+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet