Alle blogindlæg
Vi ved alle, at der er mange fordele ved at spise sunde måltider - men det er ikke altid så let at komme i gang, når det kommer til at lave aftensmåltider.
Bliv klar til at lave fantastiske og spændende måltider, der er både sunde og lækre.

Kødretter

Kødet kan være en vigtig del af et afbalanceret aftensmåltid. En varieret salat med kød som en proteinrig topping er en god måde at spise sundt. Prøv at lave en lækker kyllingesalat med grønne krydderurter, eller et par skiver roastbeef serveret med grøntsager. Er du vegetarianer, kan du prøve at lave en hjemmelavet vegansk chili, eller en veggieburger med en mættende bønner og bønnebaseret patty. Når det kommer til kødretter, er det vigtigt at vælge magre kød som fisk og kylling, og holde størrelsen af portionerne på et minimum.

Grøntsagsretter

Glem ikke grøntsagerne, når du laver aftensmad! Grøntsager er lækre, nærende og giver et sundt twist til måltiderne. Når man laver grøntsagsretter, er det en god ide at kombinere de forskellige grøntsager med hinanden. Prøv at krydre dem med forskellige krydderier og tilsæt et lille strejf af sunde fedtstoffer for at forbedre smagen.
Vil du gerne lave en Vegetarret, så er det en god ide at kombinere forskellige typer af bønner, grøntsager og linser. Prøv at lave en chili sin carne uden kød – der er masser af smag, næring og fibre. En anden grøntsagsret, der er lækker og nem at lave, er en helt simpel wrap med grøntsager og majs. Husk at tilføje din favoritdressing og ost eller krydderier for at give mere smag.

Salater

Salater er et godt valg, når du ikke har meget tid til madlavning, og de kan også være særdeles velsmagende. For eksempel kan en række ingredienser kombineres for at lave en frisk og farverig bulgursalat. Eller du kan lave en aspargessalat med æbler, pinjekerner og fetaost tilsat et drys citronsaft. Grillet kylling, rejer eller fetaost er også lækre tilbehør til salaterne. Salater er sunde, velsmagende og meget varierede. Benyt gerne eksotiske ingredienser som mango, avocado, citronskal og mynte - det giver salaterne masser af smag og kant.

Frokostretter

Frokosten er et af de vigtigste måltider i løbet af dagen, da det har den vigtige opgave at holde energien oppe og sikre, at du har nok energi til at komme igennem en lang dag. Det er derfor vigtigt at lave så sund og nærende frokostretter som muligt. Der findes mange opskrifter på nærende frokostretter, der er lette at tilberede. Her er nogle eksempler:
• Granola med frugt og yoghurt – Granola brydes ofte ned hurtigere end andre sukkerholdige morgenmadsprodukter, da det er lavet af fuldkorn, så det forhindrer, at du bliver sulten igen om lidt. Top det med yoghurt og frugt, og du har et lækkert og hæsligt måltid.
• Smoothie bowl – En smoothie bowl er en nem måde at få mere frugt og grøntsager i din kost. Blend frosne bær og grøntsager og top med frisk frugt og nødder til et skønt og sundt frokostmåltid.
• Grøntsagssandwich – Sandwich er et populært måltid, men det er ikke altid det sundeste. Tilføjet frisk salat, agurk, tomat og avocado til dit brød, så får du et sundere måltid.

Skab din egen opskrift

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, så overvej at lave din egen opskrift. Nøglen er at kombinere smag og ingredienser, som du kan lide, og som passer sammen. Vælg først et hovedelement eller protein, som du godt kan lide. Derefter kan du tænke over krydderier, grøntsager eller stivelsesholdige fødevarer, der passer godt sammen med det hovedelement. Det er godt at finde et eller to hjælpeingredienser, som giver smag og konsistens. Du kan også overveje, hvad du kan bruge som topping. Det kan være et frisk skud køkkenurter eller revet ost, der giver en ekstra dimension. Med littløb af kreativitet og eksperimentering kan du skabe helt unikke og lækre aftensmåltider.

Gør det selv-opskrifter

Gør-det-selv opskrifter er til dem, der har lyst til selv at lave deres aftensmåltider ud fra friske ingredienser. Det er let, billigt og ikke mindst muligt at fremstille hjemmelavede og sunde retter. Fælles for alle opskrifterne er, at man kan styre, hvor meget salt, sukker, fedt og andre tilsætningsstoffer der bliver brugt.
Et par forslag til opskrifter:
-Kartoffelsalat med æbleskiver
-Blomkålsuppe med spinat
-Frossen gulerodsgryde med kylling
-Grøntsagsspaghetti med avokado
-Bønner og kikærter tikka masala
-Quinoa-risotto med grøntsager

Kødretter

Opskrifter med kød til aftensmad er populære, og der er mange forskellige retter, der kan tilberedes. Herunder er nogle ideer til sunde og lækre kødretter.
En nem opskrift er en stegt kyllingebryst med hvidløg og urter. Fjerkræ er et godt valg, da det er et magert kød og rigt på protein. Hvidløg og urter giver smag og en god aroma.
Til en anden ret kan man koge kalvekød med kål. Kalvekød er et magert valg, som er lavet af magert kød. Dette kan kombineres med kål, som giver et myntespil til kødet.
Kyllingesalat er et godt valg for at opnå en sunde aftensmad. Kylling er et magert kød, som er rigt på proteiner, hvilket gør det en god kombination med salater. Tilsæt frugter eller grøntsager af dit valg for at give salaten en smag af sødme og friskhed.

Grøntsagsretter

er en god måde at få mere sunde grøntsager ind i kosten. Det er let at lave sunde, lækre og varierede retter ved at kombinere forskellige grøntsager med smagfulde og lækre ingredienser. Her er et par opskrifter og ideer, som vil give dig inspiration til lækre grøntsagsretter til aftensmad.
En lækker og nem grøntsagsret er grillet, krydret grøntsager med kartofler og hvidløg. Skær grøntsagerne i skiver og drys med olivenolie, frisk timian, salt og peber. Rør kartoflerne i olivenolie, salt, peber og rød peberflager. Kom grøntsagerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 220°C i et kvarter. Tilsæt herefter kartoflerne og bag yderligere et kvartal.
En anden nem og lækker grøntsagsret er ”veggie sticks” med tilbagebagte søde kartofler. Skær grøntsagerne (fx gulerødder, aubergine, løg og peberfrugt) i stave og steg dem sammen med lidt olie, frisk timian, salt og peber. Tilbagebag kartoflerne i ovnen ved 220°C i ca. 20 minutter. Server grøntsagerne med kartoflerne og en god dip til.

Salater

Salater er ikke kun let mad, men også en fantastisk måde at få fiber og smagsfulde ingredienser på. De fantastisk sunde salater du kan lave er uendelige. Du kan både blande forskellige grøntsager og frisk frugt til en salat, eller du kan vælge at bruge færdiglavede ingredienser som tørret frugt, nødder og kerner. Det er meget nemt at lave salater, da det handler om at sammensætte ingredienserne, så det passer dig bedst. Er du på udkig efter inspiration til salater, så kig nærmere på opskrifter med linser, quinoa eller grøntsager. Disse er alle sunde og lækre produkter, som kan give salaten et ekstra pift.

Sunde og lækre aftensmåltider

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3530+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet