Alle blogindlæg
Grillning er en af de bedste måder at nyde sommeren på. Det er rent magisk at se, hvordan maden bliver tilberedt let, mens du nyder det gode vejr med dine venner.
Selvom mange mennesker kender de grundlæggende tips til grillning, er der stadig meget at lære. Her vil du finde tips til at forberede den perfekte grillmiddag, samt gode og lækre opskrifter. Vi har også tips til at lave de fineste hjemmelavede pølser, samt opskrifter på asparges med bacon, røget laks, grillet squash med citron og olivenolie og grøntsagspakker fyldt med fisk og skaldyr.
Tag en tur med os og få alle vores tips og opskrifter til at kreere den perfekte grillmiddag.

Opskrifter

til det perfekte grillmåltid
Der er næsten uendelige kombinationsmuligheder for at skabe et godt grillmåltid. Nedenfor er nogle af de mest populære opskrifter, som du kan roligt inkludere i din grillmenu.
• Grillet grøntsager: Bland en slags grøntsager som f.eks. asparges, aubergine, porrer, løg, tomater, peberfrugter, majs, blomkål eller gulerødder i olivenolie, hvidløg og timian. Lad det trække et par timer, og gril det derefter på grillen.
• Grillet steak: Marinér din steak i en blanding af olivenolie, timian, basilikum, salt og peber. Grill den på høj varme, indtil den er klar til at spises.
• Grillet fisk: Marinér en fiskespids i olivenolie, hvidløg, citron, dild og timian. Grill den i en lukket aluminumskål, indtil den er helt gennemstegt.
• Grillet pepper og løg: Skær en lille peberfrugt og en løg i tynde skiver. Læg dem sammen med en tomatskive og en oregano-skive på et stykke aluminiumsfolie og krydr med lidt olivenolie, hvidløg, salt og peber. Grill det på grillen, til grøntsagerne er bløde og saftige.
• Grillet kød: Marinér et stykke kød som oksekød, svinekød eller kylling i olivenolie, hvidløg, salt og peber. Grill det på grillen, indtil det er gennemstegt.
• Grillet krydret kylling: Bland lidt olivenolie, paprika, chili, hvidløg, timian, salt og peber, og gnid det godt ind i kyllingestykkerne. Grill dem på en varm grill, til de er gennemstegte.
• Grillet hamburger: Bland hakket oksekød, løg, salt, peber og andre krydderier. Lav små bøffer, og steg dem på en varm grill, indtil de er gennemstegte.
• Grillet krydret kartoffel: Skræl og skær kartofler i tynde skiver. Bland dem sammen med olivenolie, hvidløg, oregano, salt og peber. Grill kartoflerne på grillen, indtil de er bløde og gyldne.
Med disse opskrifter i hånden, er du klar til det perfekte grillmåltid!

Hjemmelavede pølser

er et af de bedste alternativer, hvis du ønsker en perfekt grillning. Det tager lidt tid og forberedelse for at få den perfekte smag, men det er en god investering. Når du laver dine egne pølser, kan du vælge ingredienser, der passer til dine personlige præferencer. Det er også nemmere at inkorporere flere grøntsager, krydderier og kød, der passer til din familie og gæster.
Når du laver dine hjemmelavede pølser, skal du sørge for at vælge et godt kød og grøntsager, som du er sikker på, vil smage godt sammen. Husk at vælge en god salt balance. Tilføj evt. lækre krydderier til at tilføje ekstra smag. For at få den perfekte konsistens skal du male kødet til den ønskede tykkelse. Derefter blander du det med alle de øvrige ingredienser. Roll dejen ud i små boller efter vejledning fra din opskrift og lad dem stå i køleskabet i et par timer. Når de er klar, kan du putte dem på grillen og nyde smagen af dine hjemmelavede pølser.

Asparges med bacon

er en nem og let opskrift, du kan lave på grillen. Alt du skal bruge er friske asparges, bacon, olivenolie, salt og peber. Først skal du skære bacon i tynde strimler og derefter stege dem på en pande. Når bacon er færdig, skal du skære aspargesene i store stykker og lægge dem på et stykke alufolie. Drys lidt olivenolie og salt og peber over. Læg bacon over asparges og luk alufolien. Læg nu folien med asparges og bacon på grillen og lad det stege i 15-20 minutter. Servér asparges med bacon som en ekstra side ret ved din grill fest.

Røget laks

er et fantastisk godt alternativ til en grillmiddag. De små stykker laks kan nemt grilles over høj varme, så de bliver let brændte udenpå, men stadig saftige og møre indeni.
For at oprette den perfekte røgede laks, skal du starte med at skære laksestykkerne i passende størrelse til at grille. Derefter skal de brødes i olivenolie, salt og peber, så de får en smagfuld krydret glasur.
Når du har sat laksestykkerne på grillpanden, skal du grille dem over høj varme. Det er bedst at lægge laksestykkerne direkte over de højeste varmekilder. Grill dem i et par minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og flot karamelliserede.
Når du er færdig med at grille, skal laksestykkerne fjernes fra grillpanden og anrettes på en varm tallerken. Drys med friske krydderurter – fx citronskal, frisk timian, basilikum, persille eller estragon – for ekstra smag. Server med kogte kartofler eller grillet grøntsager, og nyd din perfekte røgede laks.

Grillet squash med citron og olivenolie

Grillet squash er et lækkert vegetarisk alternativ til den klassiske grillmad. Det er let at gøre det perfekt, hver gang; det eneste du skal bruge er lidt citron, olivenolie, salt og peber. Først skal du skære squashen i skiver, og de skal være ca. 1 cm tykke. Læg de skiver i en skål og dryp derefter et par spiseskeer olivenolie over dem. Sæt derefter citronskiverne på toppen, og drys salt og peber. Tildæk skålen med et låg eller madfilm, og lad det stå et par timer. Tag derefter skålen ud, og brug en børste til at fordele citronsaft og olivenolie på de skiver, der er blev klar. Læg så skiverne på en forvarmet grill (eller en grillpande), og lad dem stege i 1-2 minutter på hver side. Fjern dem derefter fra grillen, og server dem med friske krydderurter, eller det du har lyst til. De grillet squash skiver smager fantastisk og er et lækkert og sundt alternativ til den klassiske grillmad.

Grøntsagspakke med fisk og skaldyr

For at skabe en perfekt grillning, kan det være en god idé at tilføje et twist med et twist af fisk og skaldyr. Frugt og grøntsager i en pakke er en nem og velsmagende måde at lave en sammensat ret på. Skær nogle fiskeskiver ud, samt hummer, rejer og andre skaldyr. Bland derefter grøntsager som peberfrugter, løg, aubergine, courgette og tomater i samme pakke. Drys med et par spiseskefulde olivenolie, salt og peber. Besprøj med citronsaft og dæk med aluminiumsfolie. Grill indpakningen ved høj varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Server sammen med hvide ris og en god salat.

Tips og opskrifter til en perfekt grillning

Find den bedste Hundeforsikring till din bedste ven

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Autem non libero, ex eum molestiae cum sunt expedita dolor. Impedit perspiciatis assumenda modi.

En tur i hundeskoven giver dig og din hund
en positiv oplevelse i naturen

Download "Hundeskove i Danmark" appen

410+ Hundeskove
3530+ Hundeejere
920+ Bedømmelser

Hundredevis af hundeskove pakket ned i én 
App - Det perfekte værktøj til alle hundeejere!

Find en hundeskov i dit
nærområde baseret på din
GPS-position
Interaktivt kort med
hundredvis af Hundeskove i
Danmark
Hundeskovene i Danmark
Victoria

Victoria

3875 Merrijig Allerød Kommune
Indhegnet
Taulov Hundemark

Taulov Hundemark

7000 Taulov Fredericia Kommune
Indhegnet
Hårlev Byskov Hundeskov

Hårlev Byskov Hundeskov

4652 Hårlev Stevns Kommune
Indhegnet
Tarup-Davinde Hundeskov

Tarup-Davinde Hundeskov

5220 Odense Odense Kommune
Indhegnet